Ποιος πληρώνει την παραμονή του Πιτίνο στην Αθήνα;

Ποιος πληρώνει την παραμονή του Πιτίνο στην Αθήνα;

Η διοίκηση Πρωτοδικείου καλύπτει έξοδα προπονητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο; Καλύπτει ο Πιτίνο τα έξοδα του ταξιδιού του. Απαιτείται διαφάνεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά: Όσο κι αν θεωρώ ότι είναι παρωχημένος ο Ρικ Πιτίνο, δεν παύει να είναι κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ. Σε συνδυασμό με τον αλέγκρο χαρακτήρα του και τις μνημειώδεις ατάκες του, είναι ΜΟΝΟ καλό το ότι βρίσκεται στη χώρα μας. Αφήστε που κι εμείς έχουμε πράγματα να γράψουμε, καθώς κάθε κουβέντα του γίνεται είδηση.
Πάμε παρακάτω. Ο Πιτίνο ήρθε στη χώρα μας, ταξιδεύοντας στην πρώτη θέση (κι έτσι έπρεπε), θα μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο (φαντάζομαι όχι από τα… φτηνά), θα πρέπει ως άνθρωπος να φάει (φαντάζομαι δεν θα τη βγάλει με… σουβλάκι). Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος καλύπτει αυτά τα έξοδα;

Έχει μπει θέμα από τη διοίκηση Πρωτοδικείου κι ελήφθη ανάλογη απόφαση; Απ’ όσο γνωρίζω «όχι», αλλά εδώ είμαστε, να μας δείξουν την απόφαση και να πούμε πως όλα είναι καλά καμωμένα. Κι αλήθεια, ποια είναι η σχέση του Αμερικανού κόουτς με την Εθνική ομάδα;

Έχουν πει ότι είναι «αμισθί» προπονητής. Υπάρχει κάποιο συμβόλαιο, που να δεσμεύει τις δύο πλευρές και να υποχρεώνει την ΕΟΚ σε κάλυψη των εξόδων του; Αν «ναι» πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα ποια έξοδα και σε τι βαθμό καλύπτει η Ελληνική Ομοσπονδία, γιατί μπορεί ο Ρικ να απαιτήσει να έχει σουίτα στο Costa Navarino και να έρχεται με ελικόπτερο στην προπόνηση, ή έστω το ακριβότερο δωμάτιο στο «Μεγάλη Βρετάνια» κι εκεί να τρώει (all inclusive, που λένε κι οι αγγλομαθείς).

Χαλάλι του κι έτσι να είναι, αλλά να ξέρουμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας απέναντί του, μην τον στείλουν τον άνθρωπο σε κανένα γυράδικο της κακιάς ώρας κι επιστρέψει στην πατρίδα του, μας στολίσει (ποτέ ο Πιτίνο, ο οποίος έχει εκφράσει πολλάκις τον ενθουσιασμό του, που βρίσκεται στη χώρα μας) κι έχουμε άλλα.

Αν πάλι δεν υπάρχει κανένα χαρτί κι ο Αμερικανός είναι… λογοτιμήτης, πώς βγαίνουν χρήματα από το ταμείο της ΕΟΚ για έναν προπονητή, ο οποίος δεν φαίνεται στα κιτάπια να έχει σχέση με την Εθνική ομάδα; Ξέρετε, δεν είναι τα χρήματα, που θα λείψουν από το ταμείο, αλλά πρέπει να υπάρχει λογαριασμός.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να πληρώνει τα πάντα από την τσέπη του ο κ. Πιτίνο, οπότε δεν μιλάμε απλά για φιλέλληνα κι αλέγκρο τύπο, αλλά για… δυνάμει χορηγό. Υπάρχει κι η περίπτωση να πληρώνει από την τσέπη του ο κ. Βασιλακόπουλος, οπότε να του το δώσουμε, να μην πει κανείς ότι τα καλά δεν τα γράφουμε και δεν τα προβάλουμε.
Το ότι βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ οδεύουμε προς τις εκλογές, το θεωρώ απολύτως τυχαίο. Μην σπεύσετε να πείτε ότι πρέπει να είναι εδώ ο προπονητής της Εθνικής, γιατί θα με αναγκάσετε να σας παραπέμψω σε παλιότερες δηλώσεις, τότε που η «επίσημη αγαπημένη» δεν είχε προπονητή κι η απάντηση ήταν «τι να τον κάνουμε χωρίς αγωνιστική δράση, να τον έχουμε για να κάνει διακοπές»;

Είναι χαρά μας να βρίσκεται εδώ ο διάσημος Αμερικανός κόουτς, θα ήμασταν διπλά χαρούμενοι αν ξέραμε ποιες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστεί στην Εθνική, ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του, πώς επιλέγονται κτλ.
Αντί επιλόγου: Όταν από τη μια πανηγυρίζουμε που η έκτη δύναμη στον πλανήτη είναι η δική μας Εθνική, νιώθω ενόχληση να είναι προπονητής κάποιος, ο οποίος δεν αμείβεται. Κι αλήθεια είναι δυνατόν να μην πληρώνεται ο πρώτος και να πληρώνεται το υπόλοιπο τιμ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ