Ολυμπιακός: Άλλο στεναχώρια, άλλο ισοπέδωση…

Ολυμπιακός: Άλλο στεναχώρια, άλλο ισοπέδωση…

Πάνω στην τρέλα και στην ένταση λες πολλά. Όχι όμως και να φτάνεις στον μηδενισμό

Το να στεναχωρηθείς για μια ήττα είναι λογικό. Το να τσαντιστείς και να πεις και μια κουβέντα στο τέλος ενός αγώνα, είναι ανθρώπινο. Να δεχθώ ακόμα και το να σου φταίνε όλοι και όλα. Αυτό που δεν μπορώ είναι τον μηδενισμό. Και το λέω εγώ, που λόγω της τρέλας που κουβαλάμε όλοι με την ομάδα, έχω ξεφύγει άπειρες φορές. Με σημαντικότερη την ήττα από την Ανόρθωση. Και την αναφέρω, γιατί δεν ξέφυγα σπίτι μου, ή με τους φίλους μου, αλλά στα μικρόφωνα.

Όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζεις οπτική σε κάποια ζητήματα. Δεν έχω γίνει… υπάλληλος ή εκπρόσωπος όπως μου στέλνουν αρκετοί σε μηνύματα (στη βραδινή εκπομπή στον Bwin ΣΠΟΡ FM) μετά το τέλος αγώνων που ο Ολυμπιακός δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ακόμα και όταν είσαι ανώτερη και πιο ποιοτική ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του και σε ένα παιχνίδι δεν διαγράφεις μία χρονιά ή δουλειά τριών ετών. Ούτε χρειάζεται να αποδείξεις την ανωτερότητά σου. Σε ένα ματς, τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Πέδρο ήταν προπονητάρα που βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας και έχει διασύρει όλους ανεξαιρέτως τους αντιπάλους του. Τώρα είναι μυρωδικό πολυτελείας που δεν έχει ιδέα από μπάλα.

Δεν λέω και ούτε υποστηρίζω ότι ο Πορτογάλος είναι αλάνθαστος. Αλλά επειδή έχασε τον τελικό από τον ΠΑΟΚ, να ζητάνε κάποιοι το κεφάλι του, με ξεπερνά. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τoν Μάρτινς, αλλά και με παίκτες, χωρίς φυσικά να θυμόμαστε πόσες χαρές μας έχουν δώσει και από πότε αγωνίζονται. Γιατί θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα σχεδόν δύο χρόνια…

Σας παρουσιάζω μερικά από μηνύματα φίλων του Ολυμπιακού, μετά την ήττα στον τελικό:

– «Ηρακλή θεωρείς επιτυχημένη μια χρονιά με μόνο το πρωτάθλημα ,με χαμένο κύπελλο και μια μέτρια πορεία στην Ευρώπη…Αφού Ευρώπη υπέρβαση δεν κάνουμε»,

– «Ηρακλή, πάρε το Μπρούμα σπίτι σου τώρα, και τον Ρέαμπτσιουκ».

– «Ούτε οι ομάδες που πέφτουν δεν παίζουν με τρία στόπερ. Η ενδεκάδα που κατέβασε ο Μάρτινς είναι για γέλια».

– «Μου αρέσει που γκρίνιαζα, γιατί δεν πήραν τον Σεμέδο στην Εθνική Πορτογαλίας. Που είναι πιο αργός και από μένα, που τρώω δύο κατσίκια για πλάκα».

– «Ηρακλή ελπίζω να κατάλαβες πόσο μέτριος προπονητής είναι ο Μάρτινς».

– «Ηρακλή μη σε τυφλώνει η συμπάθειά σου. Το να μην παραδέχεσαι το λάθος σου με τον Μάρτινς και να το συνεχίζεις είναι ο ορισμός της αλαζονείας».

– «Ντροπιαστική εμφάνιση Ηρακλή».

Αυτά λοιπόν, ήταν μερικά από τα μηνύματα που ήρθαν στην εκπομπή του Σαββάτου. Δεν γλιτώνει κανείς. Το έχω πει και το έχω γράψει πάρα πολλές φορές. Η πίεση αυτή που υπάρχει στον Ολυμπιακό, τον γιγάντωσε. Έτσι είναι το dna μας και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει. Το να τους βγάζουμε όλους άχρηστους για μια ήττα, έστω και σε τελικό Κυπέλλου, συγγνώμη, αλλά είναι τεράστιο λάθος. Αφήστε, που σε βάθος χρόνου εκτιμώ ότι η ήττα αυτή μπορεί και να μας βγει σε καλό. Το γιατί, θα το πούμε στην επόμενη επικοινωνία μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ