Οι χυδαιότητες Γκαρσία και η θεσμική τους αντιμετώπιση

Οι χυδαιότητες Γκαρσία και η θεσμική τους αντιμετώπιση

Τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου αλλά και ο Τύπος στο σύνολό του δεν μπορούν να παριστάνουν ότι δεν άκουσαν. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Εδώ δεν πρόκειται για μια κουβέντα που ξέφυγε. Εδώ πρόκειται για παρατεταμένο συμπλεγματικό παραλήρημα που εκθέτει τον παραληρούντα και τον ΠΑΟΚ σαν μεγάλη ομάδα. Ο Πάμπλο Γκαρσία συμπεριφέρθηκε σαν ο τελευταίος χούλιγκαν. Οι χυδαίες εκφράσεις του αντανακλούν ασφαλώς την ποιότητα του χαρακτήρα του και θα τον ακολουθούν για χρόνια ως επαγγελματία και φυσικά ως άνθρωπο. Ναι, όλοι ξέραμε πως δεν πρόκειται για απόφοιτο του κολλεγίου. Το ξέραμε από την συμπεριφορά του μέσα στα γήπεδα. Εδώ όμως ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας.

 Οσα είπε φρόντισε να μεταδίδονται ζωντανά και από το ίνσταγκραμ. Οι χυδαιότητές του εις βάρος του Ολυμπιακού, του κόσμου και του προέδρου του, μαρτυρούν έναν άνθρωπο χαμηλής μόρφωσης και μορφωτικού επιπέδου. Έναν κοινό χουλιγκάνο ανίκανο να χαρεί τη νίκη της ομάδας, έναν τυπικό σεξιστή που κουβαλάει πάνω του το θλιβερό αποτύπωμα του μισογυνισμού και του ρατσισμού. Τα όσα εξέμεσε δεν τον αφορούν μόνο προσωπικά. Εχουν αντίκτυπο στον ΠΑΟΚ αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο οποίο παρεμπιπτόντως δεν κινούνται… καλοί καγαθοί αλλά όλα έχουν ένα όριο.

 Όταν κάθεσαι στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας έχεις υποχρέωση να φέρεσαι πρώτα από όλα σαν επαγγελματίας. Οφείλεις να σέβεσαι το ελληνικό ποδόσφαιρο από το οποίο σιτίζεσαι. Να είσαι θεσμικός. Θα έλεγα πως όταν μάλιστα παίρνεις τη νίκη σε τόσο σπουδαίο ματς οφείλεις να είσαι γενναιόδωρος και με τους αντιπάλους σου. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτό ας μείνουμε στα κεφαλαία και κεφαλαιώδη. Ότι ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ έχουν την υποχρέωση να ζητήσουν συγνώμη για την απρέπεια είναι βέβαιο. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει έτσι. Οφείλουν να πάρουν θέση τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Από τον πρόεδρο της ΕΠΟ που είναι αξιέπαινος όταν αφιερώνει τον τελικό στα παιδιά ώστε να αποκτήσουν φωνή. Τώρα πρέπει να πάρει θέση για αυτούς που με τη φωνή τους λερώνουν το άθλημα. Ο ποδοσφαιρικό εισαγγελέας με τη σειρά του έχει την υποχρέωση να καλέσει τον Γκαρσία και τον ψέξει πειθαρχικά για την συμπεριφορά του. Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος ο Τύπος σε κάθε μορφή του έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί με σαφήνεια. Να το κάνει χωρίς επιφυλάξεις και υποσημειώσεις. 

Μετά από ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν είχε μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα μετά από δηλώσει του Βαγγέλη Μαρινάκη για πολιτισμό που δίδαξε ο Ολυμπιακός. Και τι δεν είχε γραφτεί. Ακόμα κι ένας έξαλλος πανηγυρισμός του Λεμονή κάποτε είχε γίνει τεράστιο θέμα. Να μην είμαστε λοιπόν ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια. Η αντίληψη μα σαν είναι ενιαία. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν αισχρός. Ξεπέρασε κάθε όριο. Ότι αδίκησε την ομάδα του είναι το λιγότερο στον βαθμό που από τον ΠΑΟΚ το θεωρούν περίπου φυσιολογικό. Ότι αδίκησε το έξοχο κοουτσάρισμά του είναι πρόβλημα δικό του. Ότι υπήρξε χυδαίος είναι πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναμένουμε… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ