Η κυριαρχία του Μάντσεστερ και ο αγγλικός θρίαμβος

Η κυριαρχία του Μάντσεστερ και ο αγγλικός θρίαμβος

Σίτι και Γιουνάιτεντ θέλουν να χαρίσουν δύο ευρωπαϊκές κούπες στο Μάντσεστερ. Στην... γωνία περιμένει η Τσέλσι, με την κυριαρχία των Άγγλων να είναι αδιαμφισβήτητη

Εβδομάδα ευρωπαϊκών τελικών αυτή που διανύουμε και δεν χωρά αμφιβολία πως η πόλη που έχει την τιμητική της είναι το Μάντσεστερ.

Ο λόγος βεβαίως είναι απλός. Οι δύο «υπερδυνάμεις» της πόλης, η Σίτι και η Γιουνάιτεντ διεκδικούν τα δύο βαρύτιμα τρόπαια και είναι προφανές πως έχουν τον πρώτο λόγο στους τελικούς.

Είναι μεγάλη υπόθεση για το Μάντσεστερ αλλά και για το αγγλικό ποδόσφαιρο να επιβεβαιώνει με τόσο εντυπωσιακό τρόπο την κυριαρχία του στην Ευρώπη.

Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχει προκριθεί και η Τσέλσι κάτι που σημαίνει ότι η μεγάλη κούπα θα καταλήξει σίγουρα σε αγγλικά χέρια.

Η Γιουνάιτεντ θα κοντραριστεί με την Βιγιαρεάλ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και πρέπει εδώ να τονίσουμε πως σε μια εξαιρετικά δύσκολη σεζόν λόγω κοροναϊού, η Πρέμιερ Λιγκ απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει τον ανταγωνισμό «στέλνοντας» τρεις ομάδες στους δύο ευρωπαϊκούς τελικούς.

Είναι προφανές ότι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ «κουβαλούν» τον τίτλο του φαβορί και απομένει να δούμε αν η πόλη θα μείνει «ξύπνια» για δύο βράδια από πανηγυρισμούς οπαδών της Γιουνάιτεντ και της Σίτι.

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο συγκεκριμένες ομάδες βρέθηκαν στο 1-2 της φετινής Πρέμιερ, με την αρμάδα του Γκουαρντιόλα να κατακτά βέβαια με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός είχε στον όμιλο του την Μάντσεστερ Σίτι, δείγμα και αυτό του βαθμού δυσκολίας που είχε η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδος.

Όλα δούλεψαν καλά στο Μάντστεστερ αν κρίνει κάποιος από την εξέλιξη των πραγμάτων και το πώς τελειώνει η σεζόν για τις δύο ομάδες της πόλης.

Γιατί μπορεί οι Άγγλοι να αποφάσισαν Brexit αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή την χρονιά το αγγλικό ποδόσφαιρο κυριάρχησε σε επίπεδο συλλόγων με τρεις ομάδες από το Νησί να παίζουν στους δύο τελικούς.

Η Γιουνάιτεντ είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στην Βιγιαρεάλ και πάει να παίξει τον τελικό έχοντας και την… αύρα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να καθίσει ο Φέργκι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και δεν θα ήταν κακή ιδέα να παίξει αλλαγή ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Σε ένα τέτοιο «σενάριο» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να πάρει το τρόπαιο στο 91’ με γκολ του… Νορβηγού.

Κι όσο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Κι εκεί βεβαίως υπάρχει φαβορί και είναι η Σίτι. Η Τσέλσι όμως θα τα παίξει όλα για όλα, γνωρίζοντας πως το άγχος του φαβορί το έχει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Και μια κουβέντα για τον Ισπανό που θέλει να ολοκληρώσει ένα ακόμα επιτυχημένο πρότζεκτ, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σίτι.

Είναι με διαφορά ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη και οι ιδέες του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο του «βασιλιά» των σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ