ΕΟΚ: Η ιστορία (και των εκλογών) είναι ενιαία…

ΕΟΚ: Η ιστορία (και των εκλογών) είναι ενιαία…

Μπορεί επικοινωνιακά να παρουσιάζει το «μαύρο» για «άσπρο» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά η ιστορία καθενός έχει γραφτεί.

Κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα με δίαιτες, όπως για παράδειγμα «μου είπαν να φάω ένα γιαούρτι για βραδινό, αλλά δεν ήξερα αν πρέπει να το φάω πριν ή μετά το φαγητό». Μπορεί, άραγε, κάποιος να φάει το μεσημέρι μισό αρνί και το βράδυ τρώγοντας ένα γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά, παρακαλώ) να υποστηρίξει ότι κάνει δίαιτα; Αν όχι, πώς μπορεί να υποστηρίξει ο Βασιλακόπουλος ότι θέλει να κάνει εκλογές; Γιατί, ευτυχώς, καθένας έχει γράψει την ιστορία του.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Πρωτοδικείο και τη Δευτέρα θα έχουμε απόφαση. Για επικοινωνιακούς λόγους, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να εμφανιστεί ως ένας άνθρωπος βαθιά αφοσιωμένος στη διεξαγωγή των εκλογών και μάλιστα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σωματείων. Πολύ καλό για να είναι αληθινό («του γκουντ του μπι τρου», που θα τραγουδούσε κι η Έφη Θώδη), αλλά εμείς ξέρουμε την ιστορία του.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η ΕΟΚ επιχείρησε, δια της τεθλασμένης, εργαλειοποιώντας τα σωματεία, να αναβάλει επ’ αόριστο τις εκλογές. Η Πολιτεία, δια του Λευτέρη Αυγενάκη, όρισε ως τελική ημερομηνία την 30η Μαΐου, αφού πρώτα οδήγησε την ΕΟΚ στο Πρωτοδικείο, καθώς η διοίκηση Βασιλακόπουλου δεν έκανε εκλογές στην ώρα τους.

Ο Βασιλακόπουλος ήταν που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, επιλέγοντας το γήπεδο της Λεωφόρου, θέλοντας να περάσει σωματεία από το παράθυρο, δημιουργώντας συνθήκες απαράδεκτες για το εθνικό μας σπορ. «Μα είναι κακό να ψηφίσουν περισσότερα σωματεία;», μπορεί να αναρωτηθεί κανείς.

Αλήθεια, τόσα χρόνια, που οι εκλογές γίνονταν με εξουσιοδοτήσεις, που ένας ψήφιζε για τρεις, ου μην και παραπάνω, δεν ήταν πρόεδρος ο Βασιλακόπουλος; Τότε δεν είχε την ίδια άποψη περί μαζικότητας συμμετοχής και δια ζώσης παρουσίας; «Μα είναι κακό να κάνει τον τελευταίο απολογισμό;», μπορεί να αναρωτηθεί κανείς.

Αλήθεια, τόσα χρόνια που κλακαδόροι του αφαιρούσαν με τσαμπουκά και γιουχαΐσματα τον λόγο απ’ όποιον δεν συμφωνούσε, τόσα χρόνια που ο ίδιος λοιδορούσε έως και καθύβριζε όποιον διαφωνούσε, δεν είχε την ίδια άποψη περί δημοκρατικού διαλόγου; «Μα είναι βέβαιο ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές είναι αδιάβλητες;», μπορεί να αναρωτηθεί κανείς.

Αλήθεια, σημαντικό μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής του Βασιλακόπουλου δεν στηρίζεται στο ότι ο Αυγενάκης απέτυχε σε όλες τις Ομοσπονδίες και θέλει να αλώσει την ΕΟΚ; Αν οι εκλογές είναι διαβλητές, πώς έγινε κι έχασε ο Υφυπουργός;

Το παραμύθι δεν έχει δράκο. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Βασιλακόπουλος ανήκει στο παρελθόν του μπάσκετ κι ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον κρίνει. Εμείς, όσοι δεν ανήκαμε στην αυλή του, τον έχουμε κρίνει και θεωρούμε ότι αποτελεί ό,τι χειρότερο έχει περάσει από τον χώρο, αλλά καθένας μπορεί να δει την πλευρά που θέλει. Εδώ ακούσαμε ότι «επί των ημερών του φιλοξένησε η χώρα μας τόσα φάιναλ φορ». Λες κι υπήρχαν φάιναλ φορ πριν την εποχή Βασιλακόπουλου. Σε λίγο θα μας πουν ότι επί των ημερών του ήρθαν τα κινητά τηλέφωνα στη χώρα κι από τεχνικής άποψης θα λένε αλήθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ