Ολυμπιακός: Όταν κοιτάς και το αύριο…

Ολυμπιακός: Όταν κοιτάς και το αύριο…

Οι πιθανότητες που έχεις για να βελτιώνεσαι και να συνεχίζεις να πρωταγωνιστείς είναι ιδιαίτερα αυξημένες…

Αν κάποιος παρακολουθεί το blog θα έχει διαβάσει αρκετές φορές ότι ο Ολυμπιακός κάνει πλάκα στην Ελλάδα γιατί λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική. Και δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ πολιτική, γιατί τα καλύτερα θα έρθουν, με μαθηματική ακρίβεια.

Το τελευταίο διάστημα θα έχετε διαβάσει αρκετά ονόματα και στο μυαλό σας θα φτιάχνετε τις ιδανικές ενδεκάδες, για ένα Θρύλο που θα σαρώσει και πάλι τα πάντα στο διάβα του. Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με τα εξτρέμ, τους χαφ, το τι θα συμβεί στην άμυνα, το σύστημα που θα χρησιμοποιεί περισσότερο ο Πέδρο Μαρτίνς, στη νέα χρονιά.

Για όλα αυτά θα έχουμε χρόνο, αφενός για να μάθουμε τους επόμενους… Τικίνιο και αφετέρου για να τους αναλύσουμε και να δούμε το χτίσιμο της ομάδας, στα καλοκαιρινά φιλικά. Στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα, εδώ στο 10.gr, διαβάσατε ένα θέμα που σε κάποιους μπορεί να μην κάνει και τόσο κλικ. Για τον απλούστατο λόγο, ότι το κείμενο αναφερόταν σε παίκτες που προσπαθεί να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, αλλά ακόμα δεν μπορούν να θεωρηθούν έτοιμοι.

Έχουμε και λέμε. Ο καλός συνάδελφος Νίκος Κώτσης έγραψε (Κλείνει το διαμάντι της Λιλ ο Ολυμπιακός – to10.gr) για δύο παίκτες ταλέντα, που θέλει ο Ολυμπιακός να εντάξει στο δυναμικό του. Τον Αγκιμπού Καμαρά της πρωταθλήτριας Γαλλίας Λιλ και τον Μαμαντού Φοφανά, ο οποίος ανήκει στην Χάβρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μιλάμε για δύο παιδιά ταλαντούχα τα οποία αν τελικά ντυθούν στα ερυθρόλευκα, αρχικά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα β’ που βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να προετοιμαστούν για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εξέλιξη που θα έχουν οι δύο παίκτες και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να τους αποκτήσει. Εγώ στέκομαι στην λογική των διοικούντων. Δεν κοιτάζουν μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Όπως κάνουν όλα τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη. Αν κάποιοι από εσάς έχετε ή είχατε φάει κόλλημα με το Footbal Manager, είμαι βέβαιος ότι προσπαθούσατε να αποκτήσετε παίκτες από τις δεύτερες ομάδες της Γιουνάιτεντ, της Σίτι, της Άρσεναλ, της, Λίβερπουλ, της Τσέλσι και φυσικά ψάχνατε για λαβράκια στη Γαλλία και στη Λατινική Αμερική.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Να βάλει στο δυναμικό του, παίκτες που μπορεί να χαρακτηριστούν, ως «ακατέργαστα διαμάντια». Όπως συνέβη πρόσφατα, με τον Αλγκασίμ Μπα, τον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Μακάρι να συμβεί το ίδιο και με τους Καμαρά και Φοφανά, μα μακάρι να ενταχθούν και άλλοι νεαροί στην ομάδα. Ειδικά από μια αγορά, που ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα ψωνίζει σωστά και έξυπνα. Γιατί μην που πείτε, ότι όταν είχαν αποκτηθεί οι Μπα, Σισέ και Καμαρά, είχατε πετάξει την σκούφια σας από την χαρά σας; Και αποδείχθηκαν και οι τρεις λίρα εκατό.

Για να προλάβω κάποιους είναι αυτονόητο, ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις που δεν πρόκειται να βγουν. Και αυτό μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Ωστόσο και να μην βρει η ομάδα το νέο Καμαρά, δεν θα έχει ματώσει οικονομικά, όπως συνέβη κάποτε με τον Ντιόγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ