Τι θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς με το «εννιάρι» του

Τι θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς με το «εννιάρι» του

Ο Γιοβάνοβιτς στην αναζήτηση ενός φορ που θα τους παίρνει... παραμάζωμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, έχει συνεχόμενες συσκέψεις με τους συνεργάτες του, τα είπε με διοικητικά στελέχη και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για να προχωρήσει τον σχεδιασμό της ομάδας. Σε ένα πρότζεκτ που πια είναι ξεκάθαρο πως δεν θα έχει… υφιστάμενο του Σέρβου προπονητή. Εκείνος θα αναλάβει τα πάντα, αφού ο Ντρεοσί… μας τελείωσε και αντικαταστάτης του δεν θα υπάρξει.

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ο Παναθηναϊκός όσον αφορά το ρόστερ του. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση, πόσες μεταγραφές θα χρειαστεί εν τέλει ώστε ο νέος προπονητής να έχει στα χέρια του το ρόστερ που επιθυμεί.

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά έχει να κάνει με το σέντερ φορ που θα έχουν οι «πράσινοι» την επόμενη σεζόν. Στο 4-2-3-1 του Γιοβάνοβιτς υπήρχε πάντα – σε όλες τις ομάδες του – ένας επιθετικός σήμα κατατεθέν. «Ακουμπούσε» πολύ το παιχνίδι πάνω σε αυτόν. Όχι μονάχα η εκτέλεση, αλλά ακόμα και η οργάνωση.

Στον ΑΠΟΕΛ είχε τον Αΐλτον, τον πιο επιδραστικό επιθετικό που διαχειρίστηκε στην έως εδώ καριέρα του. Απόλυτος πρωταγωνιστής την πορεία των Κύπριων μέχρι τα προημιτελικά του Champions League. Σε ένα ξεκάθαρο πλάνο, με την ομάδα να δουλεύει για εκείνον, αλλά και εκείνον να δουλεύει για τους γύρω του.

Για να το δώσουμε με παράδειγμα που ξέρουμε στην Ελλάδα; Έναν «Μιχάλη Κωνσταντίνου» στα… καλά του και με καλύτερη τεχνική κατάρτιση θέλει ο Γιοβάνοβιτς. Ένα φορ με δύναμη, ψηλό, που να μπορεί να υποδεχτεί σωστά, να «σπάσει» μπάλα, να μπει στην περιοχή, να πάρει… παραμάζωμα τον αντίπαλο όταν χρειάζεται. Και πάνω απ’ όλα να «εκτελεί» από παντού.

Αυτού του είδους τον παίκτη θέλει ο Σέρβος για το «9». Δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο αυτό ούτε ο Μακέντα, ούτε ο Καρλίτος. Γι’ αυτό και ο Γιοβάνοβιτς έχει σε εκτίμηση και έχει εισηγηθεί θετικά για τον Φώτη Ιωαννίδη, που έχει όλο αυτό το «πακέτο». Και τον θέλει ως δεύτερο φορ, πίσω από τη… κολώνα που επιχειρεί να φέρει στον Παναθηναϊκό προκειμένου να του κάνει τη διαφορά.

Κι αφού αναφερόμαστε σε επιθετικούς, από χθες ο Φεντερίκο Μακέντα έχει κερδίσει περισσότερους πόντους. Ο ίδιος ο σύλλογος του άπλωσε ομπρέλα προστασίας. Διαρρέοντας πως βρίσκεται στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, πως δεν υπάρχει επιθυμία για διαζύγιο, πόσο μάλλον απόφαση για κάτι τέτοιο. Σαν να του δίνει να καταλάβει πως είναι εδώ για τον Ιταλό, ώστε να βρει τον εαυτό του που πέρσι έμοιαζε χαμένος.

Το στοίχημα για τον Μακέντα είναι η προετοιμασία. Εκεί πιθανότατα θα κριθεί στο 100%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ