Όταν ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποχωρήσει χωρίς την έγκριση του Αρετόπουλου!

Όταν ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποχωρήσει χωρίς την έγκριση του Αρετόπουλου!

Οι νομικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ να κάνει το «άσπρο-μαύρο» για να σωθεί από τη βέβαιη τιμωρία με το -3 (τουλάχιστον) για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ είναι λογικές. Όλες οι ομάδες άλλωστε το ίδιο κάνουν. Στον ΠΑΟΚ βεβαίως έχουν επιλέξει και τον δρόμο της ηθικής κατρακύλας με τα όσα κατάπτυστα υποστηρίζουν για […]

Οι νομικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ να κάνει το «άσπρο-μαύρο» για να σωθεί από τη βέβαιη τιμωρία με το -3 (τουλάχιστον) για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ είναι λογικές. Όλες οι ομάδες άλλωστε το ίδιο κάνουν.

Στον ΠΑΟΚ βεβαίως έχουν επιλέξει και τον δρόμο της ηθικής κατρακύλας με τα όσα κατάπτυστα υποστηρίζουν για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, τραυματισμός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν γιατρό που τον εξέτασε, ακόμη και τον υπάλληλο τους.

Αυτά όμως είναι επιλογές της διοίκησης του ΠΑΟΚ που απλά «στιγματίζουν» τον μεγάλο σύλλογο της Μακεδονίας (της κανονικής, όχι αυτής που θέλει να αναγνωρίσει η φίλα προσκείμενη στον Ιβάν Σαββίδη, κυβέρνηση) οδηγώντας τον σε μια κατηφόρα χωρίς τέλος.

Τι λέει λοιπόν ο ΠΑΟΚ; Να κριθεί υπαίτιος ο Ολυμπιακός για τη μη τέλεση του αγώνα και να πάρει αυτός το ματς στα χαρτιά. Ξέχωρα λοιπόν από το κωμικό κομμάτι της αμφισβήτησης του τραυματισμού του Γκαρθία που είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση (εκτός από τον ηθικό τους διασυρμό βεβαίως) ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός έφυγε μόνος του από τη Τούμπα.

Θεωρεί δηλαδή πως ο Αρετόπουλος, άρχοντας του αγώνα, ήταν άβουλος. Θεωρεί δηλαδή ο ΠΑΟΚ πως ο Ολυμπιακός έφυγε μόνος του, χωρίς την έγκριση του Αρετόπουλου. Και ας γράφει ο Αρετόπουλος πως η αποχώρηση του Γκαρθία και του γιατρού του Ολυμπιακού για το νοσοκομείο μετά το χτύπημα που δέχθηκε ήταν η αιτία να μην τελεστεί το ματς.

Δεν ξέρουν στον ΠΑΟΚ πως ο διαιτητής είναι αυτός που αποφασίζει αν μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει το ματς; Προφανώς και ξέρουν πως τα πάντα για ένα ματς είναι στην κρίση του διαιτητή βάση των κανονισμών που υπάρχουν. Αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το καρπούζι.

Αφού λοιπόν ο Ολυμπιακός αποφάσισε από μόνος του…. προφασιζόμενος τραυματισμό του Γκαρθία όπως λένε λοιπόν στον ΠΑΟΚ, γιατί ο Αρετόπουλος ως άρχοντας του αγώνα δεν βγήκε κανονικά για να γίνει το ματς και γιατί δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα πως η μη έξοδος του Ολυμπιακού στο γήπεδο οδήγησε στη μη τέλεση του ντέρμπι;

Ρητορικές βεβαίως οι ερωτήσεις καθώς τίποτα από τα ακριβώς παραπάνω δεν ισχύει. Ο Αρετόπουλος δεν έκανε το ματς γιατί ο Γκαρθία τραυματίστηκε και πήγε στο νοσοκομείο. Για αυτό και η αθλητική δικαστής έστειλε το «πεσκέσι» στον ΠΑΟΚ ως υπαίτιο της μη τέλεσης του ντέρμπι και την Παρασκευή θα απολογηθεί με το -3 να έρχεται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά πως δεν γίνεται μια ομάδα να αποχωρήσει από μόνη της από το γήπεδο και ο διαιτητής να κάνει τα «στραβά μάτια». Και τι σύμπτωση, το γνωρίζει από τον ίδιο διαιτητή! Τον Αρετόπουλο!

Θυμάστε το ντέρμπι με τα… καπνά στο Καραϊσκάκη; 23 Οκτωβρίου 2016. Περσινή σεζόν. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 με τον Μιλιβόγεβιτς να δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 96΄και τα καπνογόνα να παίρνουν φωτιά στο πέταλο της Θύρας 7 για τρίτη φορά μέσα στη διάρκεια του ντέρμπι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, αγνοώντας τους κανονισμούς, κάνει νόημα στους παίκτες του να φύγουν για τα αποδυτήρια και ο ΠΑΟΚ αποχωρεί! Πιστεύει ο προπονητής του ΠΑΟΚ πως έτσι θα κερδίσει το ματς στα χαρτιά. Ακολουθεί και ο Αρετόπουλος με τους βοηθούς για τα αποδυτήρια.

Λίγο αργότερα διαρρέεται πως ο ΠΑΟΚ δεν βγαίνει για να παίξει. Τι κάνει ο Αρετόπουλος; Πηγαίνει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και τους ανακοινώνει πως πρέπει να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς, τα λίγα λεπτά καθυστερήσεων που έχουν μείνει. Τους υπενθυμίζει τον κανονισμό που λέει πως αν δεν βγουν και το ματς διακοπεί για αυτό τον λόγο ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με -10 βαθμούς!

Ο ΠΑΟΚ βγαίνει, το ματς τελειώνει χωρίς να αλλάξει το σκορ. Γιατί ο Αρετόπουλος δεν διέκοψε το ματς; Μα γιατί δεν υπήρχε πέρσι κανονισμός που να λέει πως το άναμμα των καπνογόνων και οι διακοπές εξαιτίας αυτών οδηγούν σε οριστική διακοπή του αγώνα.

Γιατί στην Τούμπα ο Αρετόπουλος δεν ξεκίνησε το ματς, έστω και με την απουσία του Ολυμπιακού; Μα γιατί ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως αν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου (Όσκαρ Γκαρθία) και αυτός δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του τότε κλείνει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα του γηπεδούχου, καθώς μόνο οπαδοί του ήταν στις εξέδρες από όπου εκσφενδονίστηκε το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού. Όπως και έγινε με τον ΠΑΟΚ να είναι υπαίτιος για τη μη τέλεση του ντέρμπι, όπως άλλωστε αποφάσισε και η αθλητική δικαστής με την κλήση του ΠΑΟΚ σε απολογία για το άρθρο 15 παρ. 3 που οδηγεί στο -3.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση, όπως για παράδειγμα τα… σουτιέν του Κυριακού, οι κότες του Γιώργου Σαββίδη, τα μυθεύματα στα σάιτ του «συστήματος» και όλα όσα έχουμε δει και προφανώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ