Ο Μασούντ, για τον ΑΟ Πετραλώνων

Ο Μασούντ, για τον ΑΟ Πετραλώνων

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Μασούντ που τον γύρισε πενήντα χρόνια πίσω, τον Χιμένεθ που είχε πει ότι με 14 παίκτες δεν βγαίνουν τρεις διοργανώσεις και τις τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

ΔΥΟ ισοπαλίες και μία ήττα, στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια η ΑΕΚ. Ισοπαλία και αποκλεισμός στο Κίεβο. Σε ένα ματς που ήταν αουτσάιντερ, ήταν καλύτερη και γύρισε πίσω, με ψηλά το κεφάλι. Ισοπαλία-φαρμάκι στο Περιστέρι. Με τους ποδοσφαιριστές σκασμένους. Ήττα στη Λάρισα, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση, να είναι αυτή το γκραν φαβορί.

ΑΝ μιλήσουμε για ουσία και όχι για εντυπώσεις ζημιά και ίσως ανεπανόρθωτη (αν δεν μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ ) είναι οι δύο βαθμοί που χάθηκαν με τον Ατρόμητο. Αυτό που μετράει πάντα, είναι το πρωτάθλημα. Αυτό που είναι άξιο συζήτησης στο 2-1 της Λάρισας, είναι οι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου, που ήταν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Μεταγραφές που έγιναν, για να χτυπήσει η ΑΕΚ πρωτάθλημα. Και ν αντέξει το μαγκανοπήγαδο των τριών διοργανώσεων. Ο Χουλτ που ακόμα προσπαθεί να κάνει τάκλιν στον Ουάρντα, στη φάση που ισοφάρισε στο Περιστέρι. Ο Μοράν, ο Τζιόλης της Ισπανίας, σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα, που διακρίνεται για τις σφαλιάρες που ρίχνει. Μετά τον Ουάρντα, κοπάνησε και το Αγκάνοβιτς. Κι αφού κανείς διαιτητής δεν τολμάει να τον βγάλει έξω, καλά ξηγιέται. Κι ο καλύτερος όλων, ο αλανιάρης ο Μασούντ. Να είναι καλά το παλικάρι, με αυτό που έκανε και έστριψε τ’ αρχίδι@ του Ζίζιτς, με γύρισε μισό αιώνα πίσω. Στη δεκατία του ’60, στα ξέρα γήπεδα και την ομαδάρα της γειτονιάς μου. Τον ΑΟ Πετραλώνων. Όταν οι ποδοσφαιριστές και μπαλαδόροι ητάνε και μαγκίτες. Πετάγανε χώμα στη μούρη του αντιπάλου, ρίχνανε ροχάλες, δαγκώνανε αυτιά και σβέρκους και κάποια σέντερ μπακ τρυπάγανε με πρόκες τα κωλομέρια των σέντερ φορ. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι ο Μασούντ. Μπαλαδόφατσα, γεροντάρα, που παίζει πλέον στο περπατιστό στα 35 του, αλλά πάντα μάγκας και νταής. Ταμάμ του χρόνου για τον Λεβαδειακό. Μόνος του, θα τον σώσει τον Κομπότη με το νερομπίστολο.

ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής; Αυτό που έχει πει ο ίδιος ο Μελισσανίδης: «Αυτή τη στάνη έχουμε, αυτό το τυρί βγάζει». Η ΑΕΚ βρέθηκε με τη λήξη του πρώτου γύρου κοντά στο πρωτάθλημα, όσο ποτέ, ύστερα από δέκα χρόνια. Κι ακόμα το διεκδικεί. Ποια ήταν η ενίσχυση: Ο Μοράν των 130 χιλιάδων ευρώ, ο Χουλτ με δυο κατοστάρικα βαριά-βαριά, στον Παναθηναϊκό και ο ελεύθερος Μασούντ με 60-70 χιλιάρικα για έξι μήνες. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Τι, έχουν προσφέρει; Για να επανέλθουμε, λοιπόν, εκεί που ξεκινήσαμε, η ΑΕΚ στην κρίσιμη καμπή της σεζόν, δείχνει να έχει κλατάρει. Το ρεζερβουάρ έχει ξεμείνει από βενζίνα, οι ποδοσφαιριστές, έχουν σκάσει και η βοήθεια από τις τρεις μεταγραφές, από ελάχιστη έως μηδαμινή.

ΠΟΙΟΣ φταίει; Κανείς. Ο Χιμένεθ , το είχε πει από τα Χριστούγεννα: «Με 14 παίκτες, και κάποιους νεαρούς, δε γίνεται να κυνηγάς τρεις στόχους». Αλλά κι η διοίκηση το είχε πει από την πρώτη στιγμή της νέας ΑΕΚ : «Δεν θα ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα γίνουν οικονομικές υπερβάσεις». Απαξάπαντες έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Στη μουσική επιλογή Keith Richards & James Cotton- Little Red Rooster.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ