Οι… νέοι Μπα και Καμαρά

Οι… νέοι Μπα και Καμαρά

Στη λίστα με τα λαβράκια είναι πιθανό να μπουν τα δύο ταλέντα από τη Γουινέα.

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο Μπα και είναι σφόδρα πιθανή η περίπτωση να γίνουν δύο και οι Καμαρά! Οι γνωστοί μας Μπα και Καμαρά δεν χρειάζονται ανάλυση και αποτελούν πολύτιμα γρανάζια στην ερυθρόλευκη μηχανή. Το θέμα είναι οι δύο νεαροί να μπουν στη λίστα των λαχείων που ανακάλυψαν οι Πειραιώτες, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς του τμήματος σκάουτινγκ.

Ποιος ήξερε τον Καμαρά, τον Σισέ, τον Μπα, τον Μαζουακού ακόμα και τον Ομάρ, όταν αυτοί φόρεσαν τα ερυθρόλευκα; Θυμάμαι σχόλια φίλων της ομάδας στις εκπομπές. Θεωρούσαν ότι οι διοικούντες κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί αποκτούν παίκτες από μικρές ομάδες, αλλά και από ομάδες που υποβιβάστηκαν. Θυμίζω ότι ο Μαζουακού και ο Ομάρ ήρθαν στο λιμάνι από την Βαλενσιέν και την Μπραουνσβάικ, οι οποίες την χρονιά της απόκτησής τους, έπεσαν κατηγορία.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ήδη τον Αγκασίμ Μπα, τον 18χρονο μεσοεπιθετικό και όπως διαβάσατε εδώ στο 10.gr, είναι κοντά και στον Αγκιμπού Καμαρά, τον 20χρονο εξτρέμ που είχε ανακαλύψει η Λιλ.

Αρχικά οι δύο παίκτες προορίζονται για την δεύτερη ομάδα, αλλά πρώτα θα τους περάσει από κόσκινο ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς θα τους δει στην προετοιμασία και στα έξι φιλικά που θα δώσουν επί Αυστριακού εδάφους οι Πειραιώτες.

Και αν για τον Αγκασίμ Μπα, το σενάριο να παίζει στην β’ ομάδα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες (λόγω ηλικίας και παραστάσεων), για τον Καμαρά δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Παίκτης που ανακάλυψε η Λιλ και έγινε και διεθνής στα 20 του (με την Γουινέα) δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Προσθέστε επίσης ότι ο λόγος που ο Καμαρά δεν έπαιξε πολύ φέτος, είναι ότι δεν υπέγραφε ανανέωση συμβολαίου.

Το σημαντικό για τους δύο παίκτες είναι ότι θα ενταχθούν στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που λειτουργεί όπως τα πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Που θα έχει τον ίδιο προπονητή για τέταρτη σερί χρονιά, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Όποιος δουλεύει και αξίζει θα παίζει…

Από εκεί και πέρα, με την βαθμολογία που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάλι καλά που ο Ολυμπιακός γλίτωσε τον πρώτο προκριματικό γύρο. Γιατί η προετοιμασία θα είχε ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα και φυσικά οι διακοπές των παικτών θα ήταν λιγότερες. Διακοπές που τις είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, γιατί λόγω της πανδημίας, η ομάδα ουσιαστικά έπαιξε ασταμάτητα δύο σερί χρονιές.

Το φετινό ταξίδι ξεκινά στον Καύκασο, στην Τιφλίδα ή στο Αζερμπαϊτζάν. Φαβορί είναι η Νέφτσι, αλλά όποια ομάδα και αν προκριθεί, ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο σοβαρός Ολυμπιακός. Κάτι άλλωστε, που τόνισε στις δηλώσεις του και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο προπονητής που είναι τρεις χρονιές είναι αήττητος στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι και στα φετινά παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ