Το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς

Το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς

Οταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό όλα τα άλλα πάνε σε δεύτερη μοίρα. Οφείλει να σεβαστεί τον μεγάλο του αντίπαλο και να τον νικήσει.

Υπό νορμάλ συνθήκες θα ασχολούμασταν με αυτό το ματς εδώ και μέρες. Ντέρμπι «αιωνίων» έχουμε αύριο στο Καραϊσκάκη όμως τα όσα επακολούθησαν της Τούμπας μας έκανε να το… ξεχάσουμε. Δυστυχώς η μπάλα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα στο φετινό πρωτάθλημα. Τα όσα συνέβησαν την εβδομάδα που κύλησε από τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τα βιώσαμε έντονα και πλέον την Δευτέρα θα γνωρίζουμε την τύχη του αγώνα.

Την Κυριακή όμως ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πιο «περίεργο» ντέρμπι «αιωνίων» εδώ και χρόνια. Και λέω «περίεργο» γιατί πρώτον θα γίνει χωρίς κόσμο, στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη. Δεύτερον έρχεται σε μια περίοδο που τα πάντα γυρνάνε γύρω από τον ΠΑΟΚ και τα όσα ισχυρίζεται και ισχυρίστηκε στην δικαστική αίθουσα για το χτύπημα του… γιατρού του Ολυμπιακού στον Γκαρθία. Τρίτον γιατί ο Ολυμπιακός από την μια πλευρά ξέρει πως δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του για το πρωτάθλημα την ώρα που από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός «βυθισμένος» στα τεράστια οικονομικά προβλήματα έχει αναγκαστεί να «αποψιλώσει» το ρόστερ του και να αγωνίζεται με 11αδα που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα είχε ούτε για τα διπλά στο Κορωπί. Πόσο νορμάλ θα ήταν άλλωστε για τον κανονικό Παναθηναϊκό να παίζει με αμούστακα παιδιά ή με βασικούς παίκτες που το περασμένο καλοκαίρι δεν έβρισκαν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους;

Παρόλα αυτά, όμως, το αυριανό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το ματς της χρονιάς για τους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα Παναθηναϊκός και θα είναι πάντα ο Νο1 αντίπαλος του Ολυμπιακού. Σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες ή η μια εξ αυτών. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που οφείλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό είναι να σεβαστούν απόλυτα τους πράσινους. Στο βαθμό που τους αξίζει, στον βαθμό που αρμόζει η ιστορία των δύο κορυφαίων συλλόγων της χώρας. Μόνο εύκολο βράδυ δεν θα έχει ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό. Ένας Παναθηναϊκός που σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό δεν έχει να χάσει τίποτα. Για αυτό με σεβασμό στη φανέλα που θα βρει απέναντι του ο Ολυμπιακός πρέπει να «σκιστεί» για να κερδίσει.

ΥΓ. Σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα που ουσιαστικά «σφράγισε» την 4αδα. Ένας εντελώς διαφορετικός Ολυμπιακός από αυτόν που είδαμε στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, σε εκείνο το ματς που σύμφωνα με τον λάτρη των «τσάρτερ της χαράς» του προέδρου της ομοσπονδίας, του Νο1 «εχθρού» του μπασκετικού Ολυμπιακού, έγραψα το blog κατά του Σφαιρόπουλου επειδή… εξυπηρετώ συμφέροντα. Αν λοιπόν όντως εννοούσε την αφεντιά μου ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος-αναλυτής ποδοσφαίρου (συν τοις άλλοις) καλό θα ήταν να τον ενημερώσω πως έχω γράψει δεκάδες άρθρα-γνώμη για τον μπασκετικό Ολυμπιακό και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά όπως εντέχνως ήθελε να «περάσει» εκεί που προφανώς έπρεπε να το «περάσει».

Με ένα γκουγκλάρισμα μπορεί να τα βρει εύκολα, και να δει πως σε όλα, μα όλα, και στο to10.gr ήταν υπέρ του Ολυμπιακού ακόμη και μετά από άσχημες βραδιές. Αν μου… επιτρέπει βεβαίως ο λάτρης των «τσάρτερ της χαράς» του προέδρου της ομοσπονδίας θα συνεχίσω όποτε θέλω να γράφω και για τον «Ολυμπιακό της ζωής μας» όπως έχω χαρακτηρίσει άλλωστε τον μπασκετικό Ολυμπιακό των Σπανούλη, Πρίντεζη και της παρέας τους. Όσο για το «άγχος», προφανώς αν πετύχει ο Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν, τον ενημερώνω πως παρακαλώ να χρειαστεί να γράψω διθυράμβους για τον Σφαιρόπουλο αναγνωρίζοντας πως το blog που έγραψα αμέσως μετά την ντροπιαστική ήττα από την ΑΕΚ τελικά αποδείχθηκε παρορμητικό. Δεν έχω διεκδικήσει ποτέ άλλωστε το «αλάθητο του πάπα», δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ λάθος όπως έχω κάνει στο παρελθόν, σε αντίθεση με τον λάτρη των «τσάρτερ της χαράς» που διατρανώνει πως γνωρίζει τα πάντα και ποτέ δεν κάνει λάθος.

Τα… συμφέροντα, άλλωστε, που «εξυπηρετούσα», όπως έγραψε ο… λάτρης των «τσάρτερ της χαράς» του προέδρου της ομοσπονδίας, που γνωρίζει πολύ καλά τις συλλογικές μου προτιμήσεις και την «τρέλα» που έχω, ειδικά για την ομάδα μπάσκετ, προφανώς τα μπερδεύει με τα δικά του. Όπως το γραφείο τύπου της ΕΣΚΑ που υπηρετούσε υπό τις οδηγίες του δεξιού χεριού του «αιώνιου» προέδρου. O Ολυμπιακάρας! Αυτά και άλλα πολλά στη συνέχεια, αν χρειαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ