«Όχι» σε Βράνιες για 4 λόγους!

«Όχι» σε Βράνιες για 4 λόγους!

Ο Βόσνιος αμυντικός και η επιστροφή του στην ΑΕΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο, με τους Κιτρινόμαυρους ωστόσο να διαψεύδουν ότι υπήρξαν συζητήσεις. Σε περίπτωση όμως που κάνουν δεύτερες σκέψεις, θα πρέπει να ζυγίσουν μια σειρά από δεδομένα.

Ογκνιέν Βράνιες. Ξανά. Είναι από τα σίριαλ που φαίνεται ότι κρατούν ακόμα. Κάθε καλοκαίρι η ΑΕΚ ψάχνει στόπερ και κάθε καλοκαίρι το όνομα του Βόσνιου αμυντικού έρχεται στο προσκήνιο. Η ΑΕΚ μπορεί να το διέψευσε για την ώρα αλλά σε αυτή τη σχέση, ποτέ κανείς δεν μπορεί μα αποκλείσει τίποτα. Υπάρχει όμως μια σειρά από δεδομένα που πρέπει να τεθούν στο τραπέζι σε περίπτωση που η Ένωση στραφεί ξανά στη περίπτωσή του.

Αρχικά, δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τις αγωνιστικές ικανότητες του Βράνιες. Κατά τη γνώμη που αποτελεί τον κορυφαίο στόπερ που έχει περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, από άποψη στοιχείων. Δυναμικός, γρήγορος, αλτικός, ψυχωμένος.

Ο Βράνιες αγωνιστικά δείχνει να συγκεντρώνει όλο το πακέτο που θέλει μια ομάδα για τα μετόπισθεν. Ωστόσο, στην περίπτωσή του πρέπει να μετράμε κι άλλους παράγοντες. Ο 31χρονος αμυντικός έχει έναν εκρηκτικό και απρόβλεπτο χαρακτήρα.

Είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο δεν μπορείς να βασιστείς, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να διαταράξει το κλίμα στα αποδυτήρια. Θυμόμαστε όλη την απαράδεκτη συμπεριφορά του πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ή τις εντάσεις του στα Σπάτα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ υπάρχουν αρκετές φωνές που είναι αρνητικές στο σενάριο επιστροφής του. Μεταξύ των οποίων και εκείνη του Παναγιώτη Κονέ, του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, με τον οποίο ως συμπαίκτες δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις.

Ένας ακόμα λόγος που εκτιμώ πως θα πρέπει να κάνει την Ένωση να σκεφτεί ξανά για να προχωρήσει την υπόθεση του Βράνιες, είναι και το κλίμα στις τάξεις του κόσμου της. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου κουράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη λογική του «ξαναζεσταμένου» φαγητού που ακολουθούσε η διοίκηση στα μεταγραφικά. Από τη στιγμή που επικοινωνείται πως αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν, δεν υπάρχει καμία λογική για την Ένωση να εξετάζει την περίπτωση του Βράνιες.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στην ΑΕΚ ο Βράνιες πέρυσι. Όταν την «κρέμασε» κανονικά, μεταφέροντας επί μήνες στους ανθρώπους της πως θα μείνει ελεύθερος, έχει μόνο την Ένωση στο μυαλό του και πολλά άλλα και στο τέλος, όχι μόνο δεν τήρησε όσα είπε, αλλά πέρασε και στην επίθεση!

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη τον Βράνιες. Από τη στιγμή που θα κλείσει τον Γιώργο Τζαβέλλα, θα έχει το χρονικό περιθώριο να ψαχτεί στην αγορά για έναν ακόμα ποιοτικό στόπερ, που θα κάνει τη διαφορά. Έναν αμυντικό μικρότερου ρίσκου από τον προικισμένο αλλά συνάμα προβληματικό Βόσνιο στόπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ