Άρης: Το θετικό πρόσημο, οι μεταγραφές και οι νεαροί

Άρης: Το θετικό πρόσημο, οι μεταγραφές και οι νεαροί

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν θετικά στοιχεία στο φιλικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, οι νεαροί παίκτες κέρδισαν τις εντυπώσεις, όμως είναι ξεκάθαρο οτι η ομάδα του Άκη Μάντζιου χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία στο φιλικό παιχνίδι του Άρη με τον Ερυθρό Αστέρα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το 2-1 υπέρ της σερβικής ομάδα, είναι απλά ένας αριθμός.

Στη πρώτη της φιλική αναμέτρηση, μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειξε θετικά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηνταλέπτου.

Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε με αρκετούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεση της, κατάφερε να το ολοκληρώσει χωρίς να δεχτεί πίεση και χωρίς να δημιουργηθούν επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Κουέστα.

Με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να αρπάζουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο προπονητής τους και να δείχνουν οτι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, ο Άρης είχε ένα διάστημα που έψαχνε τα πατήματα του στο δεύτερο ημίχρονο, μετά τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής του.

Στη συνέχεια , οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοση τους, άσκησαν πίεση στον Ερυθρό Αστέρα και δυσκόλεψαν την ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν να κλέβουν εύκολα μπάλες και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.Κέρδισαν, μάλιστα, δύο πέναλτι και εκμεταλλεύτηκαν μόνο το ένα.

Αν λάβει κανείς το χρονικό διάστημα που έγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι, τίς συνθήκες, τις απουσίες του Άρη και τον βαθμό ετοιμότητας του αντιπάλου, τότε σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό.

Ο Μάντζιος, βέβαια, αναμένεται να δοκιμάσει και άλλα πράγματα στα επόμενα φιλικά, αρχής γενομένης από τη κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Χάιντουκ Σπλίτ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο νεοαποκτηθείς Βόσνιος μεσοεπιθετικός Χαϊροβιτς, ενώ θα αγωνιστεί πιθανότατα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ο Σάσα, που ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι ο Άρης χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως είναι στο κέντρο της άμυνας και στα χαφ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μήτρογλου, ίσως επισπεύσει τις διαδικασίες για την απόκτηση και ενός ακόμα επιθετικού.

Ο Μάντζιος είναι λογικό να θέλει οι συγκεκριμένες κινήσεις να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του τους συγκεκριμένους παίκτες και στα δύο παιχνίδια με την Αστάνα, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ο Έλληνας τεχνικός, πάντως, έμεινε ικανοποιημένος από τη εικόνα της ομάδας του, που δείχνει να βαδίζει σε σωστό δρόμο.

ΥΓ. Ο Ντένις ήταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε. Οι κιτρινόμαυροι είχαν στην λίστα τους και έναν Ισπανό, όμως, τελικά επέλεξαν τον Βραζιλιάνο πορτιέρο, καθώς μπορεί να βοηθήσει και στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ