ΠΑΟΚ: Από πανό για τον Ιβάν, στον Τζίμη Πανούση

ΠΑΟΚ: Από πανό για τον Ιβάν, στον Τζίμη Πανούση

Δηλαδή αν αντί για Βούλγαρους μας φώναζαν Ελβετούς, θα τους είχαμε και υποχρέωση διότι ανέβασαν το βιοτικό μας επίπεδο?

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στα γήπεδα και όχι μόνο, δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να βγω εκτός εαυτού για κάποιο αντεθνικό, χυδαίο ή υβριστικό σύνθημα που απευθυνόταν στην ομάδα μου ή σ’ εμάς που την ακολουθούσαμε. Μιλάμε για εποχές που όποτε έπαιζε ο ΠΑΟΚ σε γήπεδο εκτός Βορείου Ελλάδος, το »Βούλγαροι» ακουγόταν συχνότερα από το όνομα της γηπεδούχου ομάδας.

Αντιδρούσα βεβαίως, κυρίως όμως για λόγους οπαδικής αλληλεγγύης και νεανικής τρέλας, επί της ουσίας δεν ενοχλήθηκα ποτέ!

Το συζητούσα μάλιστα και με συνοπαδούς μου συχνά πυκνά ΄΄αφού ρε μ@λ@κες θέλουν να μας εκνευρίσουν, γιατί τσιμπάτε? Το παιχνίδι τους παίζετε κι όσο βλέπουν πως τα μπινελίκια έχουν αποτέλεσμα, τόσο θα συνεχίζουν.

Δηλαδή αν αντί για Βούλγαρους μας φώναζαν Ελβετούς, θα τους είχαμε και υποχρέωση διότι ανέβασαν το βιοτικό μας επίπεδο?

Έτσι είμαι γενικώς και στην καθημερινότητα μου.

Αυτούς που με βρίζουν, τους αντιμετωπίζω με ανωτερότητα μιας και γνωρίζω πως μπορώ να τους λιανίσω, αφού ομολογούν πως δεν έχουν κάτι να μου προσάψουν.

Αν είχαν θα το έλεγαν και μάλιστα από την αρχή, οπότε στην πραγματικότητα παραδέχονται πως δεν έχουν να με πιάσουν από πουθενά, ούτε εμένα, ούτε τη ζωή μου, ούτε τις απόψεις που διατυπώνω. Κι επειδή σέρνουν να μου γράψουν κάτι για να εκτονώσουν το ζόρι που τους, καταφεύγουν σε ύβρεις..

Το ότι δεν αφήνω τίποτα αναπάντητο είναι επίσης γεγονός, γιατί απλά η μη απάντηση δε μπορεί να ξεχωρίσει αυτόν που απαξιώνει το συνομιλητή του, από εκείνον που έχει λερωμένη τη φωλιά του, νοιώθει ενοχές και φοβάται.

Απαντώ όμως με τρόπο που δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με τον αντίστοιχο εκείνου που χυδαιολογεί ή παπαρολογεί…

Αν φτάσω σε σημείο να ανταλλάξω Γαλλικά ή ακόμα και να πιαστώ στα χέρια με κάποιον στο δρόμο, δε θα το κάνω με μεγαλύτερη ορμή επειδή πάνω στα μπινελίκια, έβρισε την οικογένεια, τη γυναίκα, τα παιδιά μου, ή τη μάνα μου.

Μήπως αυτός που έβρισε κάτι από τα παραπάνω, ξέρει αν είμαι παντρεμένος, πόσα μέλη έχει η οικογένειά μου, ή το όνομα της μάνας μου?

Αντιλαμβάνομαι πως η πλειοψηφία δεν έχει τη δική μου οπτική, ίσα ίσα αποτελώ ισχνή μειοψηφία.

Και εννοείται πως σέβομαι το δικό τους τρόπο αντίληψης του πράγματος, για τον ίδιο λόγο που δε γίνεται να μου επιβάλλουν να βγαίνω εκτός εαυτού, έτσι δε μπορώ κι εγώ να τους πείσω πως ο δικός μου τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος..

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να φτάσουν στα όρια, έτσι και ακουστεί κάτι υβριστικό για την οικογένειά τους.

Είναι εξαιρετικά ευγενής και καλόκαρδος, διόλου μνησίκακος, αν του βρίσεις την οικογένεια όμως δε θα σε συγχωρήσει ποτέ..

Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο στον περσινό αγώνα του Καυταντζογλείου, αν και οι αντιδράσεις των στελεχών της ΠΑΕ ήταν άμεσες και το πανό που έβριζε τη νεκρή μητέρα του κατ΄αρχήν κατέβηκε και υπήρξε μάλιστα και καταδικαστική ανακοίνωση από τη γηπεδούχο ΠΑΕ, ο ίδιος ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

Θεωρώ ως η συζήτηση για το αν τα 60.000 χιλιάδες ευρώ που καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε πρώτη φάση είναι βαρύ πρόστιμο ή πρόκειται για ποινή χάδι, μπορεί να γίνει μόνο για να γεμίζουν κείμενα ιστοσελίδων κι εφημερίδων με απόψεις άνευ σημασίας.

Ουδείς μπορεί να με πείσει πως σε περίπτωση που το πρόστιμο ήταν δεκαπλάσιο και περιλάμβανε ακόμα και τιμωρία της έδρας, υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να υπάρξει παραδειγματισμός, ώστε οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί να το σκεφτούν περισσότερο την επόμενη φορά. Έχει αποδεχτεί και στην πράξη πως ακόμα και οι εξοντωτικές διατάξεις που κατά καιρούς εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, για τον απλούστατο λόγο πως οι ποινές αφορούν το σύμπτωμα και όχι το αίτιο, που αποτελεί και τη ρίζα του προβλήματος.

Ενδεικτικά αναφέρω πως η δολοφονία Φιλόπουλου έλαβε χώρα σε μια εποχή που ίσχυε το ιδιώνυμο για τα αδικήματα γηπεδικής βίας, έτσι και σε τσάκωνε η κάμερα να πετάς ένα μπουκαλάκι νερό -ακόμα και άδειο-, έμπαινες φυλακή, χωρίς να σου αναγνωριστεί ελαφρυντικό, ούτε και δικαίωμα αναστολής.

Από την άλλη πλευρά, είναι μάλλον αναμενόμενο πως θ’ ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου και στον αγώνα της Τούμπας πχ στο Β γύρο, θα σκεφτούν οι ΠΑΟΚτσήδες τι? Μονό 60 χιλ, αυτά είναι πουρμπουάρ για μια βραδιά του Σαββίδη στα μπουζούκια, ας κάνουμε 4-5 πανιά λοιπόν, για το Μαρινάκη, τον Καραπαπά, τον κυρ Σάββα και τον εγγονό του Κόκκαλη, Άντε κι ένα για το παιδί του Βαλβέρδε, που τόσο τον αγαπάνε οι γαύροι…

Είναι πολύ πιθανό όπως προδιαγράφεται η κατάσταση, να γίνει ότι ακριβώς τα χρόνια που ο Τζίμης Πανούσης είχε κόντρα με το Νταλάρα και το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στον πρώτο να ασχολείται με το δεύτερο, ορίζοντας μάλιστα προκαταβολικά πρόστιμο 1εκ δρχ για κάθε φορά που ανέφερε το όνομα του.

Σε κάποια παράσταση του Πανούση λοιπόν ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος κι εκείνος ξεκίνησε λέγοντας «πω-πω γεμάτο σήμερα το μαγαζί, σίγουρα πιάσαμε 5εκ, οπότε Νταλάρας-Νταλάρας-Νταλάρας-Νταλάρας-Νταλάρας».

Η διαφορά είναι πως τότε, γέλασαν όλοι…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ