ΕΟΚ: Αποκλεισμοί και προστασία των σωματείων

ΕΟΚ: Αποκλεισμοί και προστασία των σωματείων

Η τάση στην ΕΣΚΑ, η προβολή στην ΕΟΚ, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα οι επίδοξοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας κι ο… κίνδυνος.

Στο πρώτο και (ίσως) σημαντικότερο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ, συναντήθηκαν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Κι αν αυτό έμενε σε επίπεδο τοπικής Ένωσης, ακόμα κι αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, θα μας άφηνε σχεδόν αδιάφορους, η προβολή τους όμως στην Ομοσπονδία και στη συνολική αντίληψη των πραγμάτων, τρομάζει.

Η πλευρά Λιόλιου, λοιπόν, έτσι όπως εκφράστηκε από τον Βασίλη Ντάκουρη, υποστήριξε πως όσα σωματεία δεν έχουν αθλητική αναγνώριση πρέπει να πάνε σπίτια τους. ΝΑΙ, συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν, όμως ποιος άνθρωπος του μπάσκετ, ο οποίος θέλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση του αθλήματος, δεν μπορεί παρά να σκέφτεται εκ δια μέτρου αντίθετα.

Η ΕΣΚΑ, η ΕΟΚ, οι απανταχού παράγοντες, είναι εδώ για να προστατεύσουν τα σωματεία, για να μεγαλώνουν την Ένωση, άρα και το μπάσκετ συνολικά. Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου, κι αυτό είναι που καλούμαστε να σκεφτούμε.

Αν αυτή είναι η συνολική αντίληψη για το άθλημα, σκεφτείτε ένα σωματείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Παιδιά, που δεν έχουν άλλη ομάδα, θα καταδικαστούν να αλλάξουν σπορ, ή να κόψουν τον αθλητισμό, αν «πάνε σπίτια τους» οι ομάδες, οι οποίες δεν έχουν μπει στην πλατφόρμα, δεν έχουν αθλητική αναγνώριση.
Αυτό λένε στα σωματεία ο κ. Λιόλιος κι ο συνδυασμός τους; Δεν μας νοιάζει πόσα παιδιά θα χαθούν, αρκεί να τηρηθεί η… νομιμότητα. Όχι, σε καμία περίπτωση. Ναι, να οργανωθεί ο χώρος, ναι να σταματήσει αυτό το… χύμα, που είναι σύμφυτο της διοίκησης Βασιλακόπουλου, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο, με μεθοδολογία, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, γιατί δεν πρόκειται ούτε για αριθμούς, ούτε για σωματεία σφραγίδες (αυτά να εξαφανιστούν), αλλά για ζωντανούς οργανισμούς.

Το μπάσκετ χρειάζεται ανθρώπους, που θα υπηρετήσουν τα σωματεία, που θα τα αγκαλιάσουν, που θα τους δείξουν τον τρόπο και τον δρόμο, για να έρθουν στο 2021, για να εκσυγχρονίσουν τις δικές τους υπηρεσίες προς τους αθλητές και τις αθλήτριες. Οι αποκλεισμοί δεν βοηθούν, το αντίθετο θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θα λύσει η πλατφόρμα, από αυτά που θα λύσει (γιατί όντως θα λύσει) η «αθλητική αναγνώριση».

Ξέρετε, ο λόγος που θέλουμε να φύγει η διοίκηση Βασιλακόπουλου, είναι γιατί δεν λογάριαζε τα σωματεία, έβλεπε τον εαυτό της ως υπέρτατη αρχή, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες, τις ιδιαίτερες συνθήκες, εφαρμόζοντας οριζόντια μέτρα. Δεν θέλουμε εναλλαγή προσώπων, αλλά αλλαγή αντίληψης κι απόψεις όπως αυτές που εκφράστηκαν στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑ δεν βοηθούν.

Αντιθέτως, απόψεις όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον Αλεξόπουλο κι απηχούν στην αντίληψη της πλευράς Φασούλα, δίνουν προοπτική στο σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ