Το σύστημα του συστήματος…

Το σύστημα του συστήματος…

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την «κόντρα» για τη διαιτησία καθώς στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι άλλο στην ομάδα του…

Διερωτάται πολύς κόσμος γιατί ο Ολυμπιακός το κάνει «ντέρμπι» με τη διαιτησία και δεν ασχολείται με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.

Εύλογη μπορεί να θεωρηθεί η απορία και εξίσου απλή και η απάντηση. Προφανώς και δεν περνάει απαρατήρητη η χαμηλή πτήση που έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή τη διαδρομή. Και είναι σαφές ότι από την πλευρά της διοίκησης επιχειρήθηκαν αρκετές κινήσεις προκειμένου να υπάρξει το «σοκ», ώστε να επιτευχθεί η ανάκαμψη. Και προπονητές αντικαταστάθηκαν και παίκτες αποχώρησαν, αλλά αν εξαιρέσουμε την «αναλαμπή» του Δεκέμβρη, όταν η ομάδα επέστρεψε-προσωρινά όπως αποδείχθηκε- στην κορυφή, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση.

Στην παρούσα φάση δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι άλλο στα έξι ματς που απομένουν. Κατά την εκτίμησή μας έχουν παρθεί ήδη οι αποφάσεις από την ηγεσία του Ολυμπιακού σε ότι αφορά το αύριο του συλλόγου, όμως τώρα δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν τα ρέστα τους, καθώς οι στόχοι παραμένουν ανοιχτοί κι ας έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος.

Από κει και πέρα όμως δεν έχει καμία σχέση η μία κουβέντα με την άλλη. Το προαπαιτούμενο είναι να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων η διαιτησία και όχι να αποδίδει σούπερ θέαμα ο Ολυμπιακός. Μήπως το κάνουν άραγε οι αντίπαλοί του; Ή μήπως δεν προκύπτει αλλοίωση στη βαθμολογία από τη στιγμή που οι αντίπαλοι των κόκκινων παίρνουν πέναλτι εκτός περιοχής και ξεκινούν και σε κάποια ματς από γκολ οφσάιντ;

Η κάθαρση του ποδοσφαίρου έχει ως μοναδικό στόχο να ρίξει τον Ολυμπιακό από την κορυφή και είναι γεγονός ότι… ζορίζεται αρκετά και χρειάζεται να εκτεθούν σχεδόν όλοι οι διαιτητές, όμως αυτό είναι σαφές ότι δεν μπορούν να το αφήσουν να συνεχίζεται οι υπεύθυνοι των ερυθρόλευκων.

Δεν μπορεί να γίνει «σύνδεση» της εικόνας του Ολυμπιακού στο γήπεδο με τις αποφάσεις των διαιτητών που είναι όλες –εντελώς συμπτωματικά- εις βάρος του και υπέρ των ανταγωνιστών του. Το πώς θα το διευθετηθεί το θέμα με τους παίκτες και τον προπονητή είναι «εσωτερική υπόθεση» του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολείται και με το ζήτημα του… εξωτερικού που αφορά στη διαιτησία.

Ακόμη και η… αστυνομία έχει παίξει το δικό της ρόλο σε αυτό το πρωτάθλημα, αφού κατά… τόπους ποικίλουν οι αντιδράσεις όσο και οι σχετικές εκθέσεις της προς τα πειθαρχική όργανα. Κι όπως βλέπετε το αφήγημα του ΠΑΟΚ περί του τραυματισμού του Γκαρθία από τον… γιατρό του Ολυμπιακού κατέρρευσε στο πρωτοβάθμιο όργανο που αποφάσισε το αυτονόητο.  Άλλο λοιπόν το σύστημα στο αγωνιστικό κομμάτι και άλλο οι μηχανισμοί του συστήματος που εδώ και κάμποσο καιρό δουλεύουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ