Άρης: Ο σωστός δρόμος και οι μεταγραφές

Άρης: Ο σωστός δρόμος και οι μεταγραφές

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν θετικά στοιχεία στο τελευταίο φιλικό με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Άρης, σε ότι αφορά τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στη κυπελλούχο Ρωσίας Λοκομοτίβ Μόσχας.

Δεν κέρδισε απλά μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και παίκτες ποιότητας, ανατρέποντας το είς βάρος της σκορ. Πέτυχε μια επιβλητική νίκη, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η πίεση που άσκησαν ψηλά οι παίκτες του Άκη Μάντζιου … βραχυκύκλωσε τη ρωσική ομάδα και κατέστρεψε την ανάπτυξη της.

Μια ομάδα με τέτοια ποιότητα δημιούργησε μετρημένες στα δάχτυλα επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Ντένις, ενώ το γκολ που σημείωσε προήλθε από στημένη φάση.

Αντίθετα, ο Άρης επέβαλε το παιχνίδι του. Ο τρόπος με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων έφευγαν στην αντεπίθεση όταν έκλεβαν την μπάλα, είναι για να διδάσκεται σε σεμινάριο.

Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, με τους Γκάμα και Ματέο Γκαρσία, δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες,για να μεγαλώσει ακόμα περιοσότερο το υπέρ του σκορ.

Αυτό είναι, ίσως, ενα από τα λίγα πράγματα που θα μπορούσε να προβληματίσει τον Άκη Μάντζιο, από τη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Έλληνας τεχνικός θα ήθελε σίγουρα οι ποδοσφαιριστές του να είναι πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί στη τελική προσπάθεια.

Κατά τα άλλα, βέβαια, ο προπονητής του Άρη έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από αυτά που είδε στο γήπεδο. Οι παίκτες του εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό τα όσα δούλεψαν στις προπονήσεις.

Ενα από τα μεγάλα όπλα του Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η ομογένεια του σαν ομάδα. Κάτι απόλυτα λογικό, καθώς υπάρχει ο ίδιος κορμός με τη περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ποδοσφαιριστές που ξέρουν απέξω τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας του άλλου και με δύο μόνο προσθήκες, αυτές των Ντένις και Χαϊροβιτς.

Σε οτι αφορά τον Βόσνιο μεσοεπιθετικό, μάλιστα, ειναι φανερό οτι χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, όμως σε μια φάση στα τελευταία λεπτά έδειξε δείγματα της μεγάλης ποιότητας του.

Η πολύ καλή εικόνα, βέβαια, που έδειξε ο Άρης στο φιλικό παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, δεν σημαίνει οτι δεν χρειάζεται ενίσχυση.

Ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις κινήσεις πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας, στα χαφ και στη κορυφή της επίθεσης.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ προσπαθούν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες του Άκη Μάντζιου και βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει, μάλιστα, η αισιοδοξία, οτι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρχει οριστική συμφωνία με κάποιους εξ αυτών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν άμεσα στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ