Ψιλικατζήδες είμαστε…

Ψιλικατζήδες είμαστε…

Ο Κώστας Καίσαρης αφήνει για σήμερα τη πεζή και μίζερη ποδοσφαιρική πραγματικότητα κι ασχολείται με τα σπουδαία και τα σοβαρά. Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούν οι Τούρκοι και υπερήφανο αγωνιστή της Αριστεράς, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η ΜΑΡΙΝΕΛΑ είναι που έχει τραγουδήσει, σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει. Σε στίχους Σώτιας Τσιώτου. Σήμερον, περίπου σαράντα χρόνια μετά, τη διασκέδασή μας, την έχει αναλάβει, το αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό. Είναι οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι αρχηγοί των κομμάτων, που μιλάνε στο ίδιο περίπου μοτίβο: «Σύνορα, η σαχλαμάρα δεν ορίζει». Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Επτά μέρες την εβδομάδα. Χωρίς ρεπό.

ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ οι δύο καραβανάδες στον Έβρο, χάνουνε τον δρόμο, περνάνε απέναντι, τους αρπάζουνε οι φίλοι και σύμμαχοι Τούρκοι. Με τα μούτρα απάνω στο μείζον θέμα, απαξάπαντες οι πολιτικοί άνδρες: «Φοβάμαι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», ο νεόκοπος Σταύρος Θεοδωράκης. Πόθεν προκύπτει, αυτή η ανησυχία; Είδε κανένα κακό όνειρο; Το βρήκε καμιά τσιγγάνα στον καφέ; Δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει. Πέταξε την παρόλα, έγινε ο ντόρος που ήθελε και πάμε γι’ άλλα. Ο υπερήφανος πρώην Πασόκος, ο αεικίνητος Παναγιώτης Κουρουμπλής, εμφανίστηκε σοβαρός και συγκρατημένος: «Τι να κάνουμε δηλαδή: Η Ελλάδα να καταλάβει τη Τουρκία»; Αμολάμε μία εξυπνάδα και το βγάλαμε μεροκάματο. Την ίδια ώρα, ξαναχτύπησε ο εραστής του τουίτερ από τις Βρυξέλλες. Ο ένας και μοναδικός Δημήτρης Παπαδημούλης: «Πρώτη προτεραιότητα η επιτάχυνση της ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας». Ο ορισμός, του, «τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω». Αν δεν χτυπήσει τουλάχιστον, ένα tweet την ημέρα, τον πιάνει στερητικό σύνδρομο. Ο εθισμός στην ηλεκτρονική χήρα με τα 5 ορφανά, είναι μείζον θέμα που απασχολεί την ιατρική επιστήμη. Όσο για τους φιλολόγους, όταν διαβάζουν την «πρώτη προτεραιότητα», του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σκίζουν τα πτυχία τους. Και δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός ο Φώτης ο Κουβέλης, ο Λαυρέντης Διανέλλος της πολιτικής: «Θέλω να πιστεύω, ότι το περιστατικό θα αξιολογηθεί, από τις Τουρκικές αρχές, στις πραγματικές του διαστάσεις». Το τι θέλεις να πιστεύεις εσύ μπάρμπα Φώτη, ουδεμία σημασία έχει. Άλλοι θα αποφασίσουν επί του θέματος. Κι αυτοί οι άλλοι, ούτε που σε βλέπουνε. Δεν υπάρχεις γι’ αυτούς. Η πατρίδα ωστόσο μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Πάνος Καμμένος, ο φιλόνικος, το ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά: «Δεν παραδίδουμε ούτε χιλιοστό εδάφους, θάλασσας και αέρος».

ΚΑΙ κλείνω, με Γρήγορη Μπιθικώτση. Και μια βαθιά υπόκλιση στον Αλέκο τον Φλαμπουράρη. Για την απάντηση που έδωσε. Στην επάρατη δεξιά, που συκοφαντεί τους εκατομμυριούχους αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, για το ένα ψωροχιλιάρικο της επιδότησης ενοικίου τον μήνα: «Χρέωσαν τον λαό με εκατομμύρια και παριστάνουν τους εισαγγελείς». Μάλιστα. Τόσο σκληρός και μαχητικός, ο Αλέκος, ο καλύτερος φίλος του Τζώνυ που περπατάει. Μα γι’ αυτό ακριβώς τους ψηφίσανε τους παραμύθι φούρναρης αριστερούς, τα κορόιδα οι Ελληνες. Επειδή φάγανε το παραμύθι, ότι δεν είναι ίδιοι με τα προηγούμενα λαμόγια. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τον Αύγουστο του 2015, όταν ψηφίζανε με χέρια και με πόδια, το τρίτο Μνημόνιο, βάζανε φόρους, κόβανε μισθούς συντάξεις, επιδόματα, βάζανε χαράτσια και ξεσκίζανε τον κοσμάκη, χώσανε μέσα και τη διάταξη για την επιδότηση ενοικίου. Το ένα χιλιάρικο το μήνα και στους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς. «Εγώ το εισηγήθηκα», ομολόγησε ο ανάλγητος Μάρδας, για να αποκατασταθεί η αδικία. Για να πάρει και ο ίδιος και αναδρομικά μάλιστα, την επιδότηση ενοικίου. Για να βάλει στην απομέσα κάποια χιλιάρικα. Κι αυτός ο τύπος, είναι βουλευτής του Σύριζα και παριστάνει τον αριστερό. Και ποια είναι ο λογική τους και το επιχείρημά τους; Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία πήρανε 200 εκατομμύρια δάνεια και ρίξανε κανόνι. Αυτό ακριβώς, σου λένε μέσα στα μούτρα σου, λακαμά ψηφοφόρε: «Εμείς για την πάρτη μας, κάτι ψωροχιλιάρικα πήραμε. Δεν είμαστε ίδιοι. Ψιλικατζήδες είμαστε. Γι’ αυτό κι οφείλεις να μας προτιμήσεις».

Στη μουσική επιλογή, Walter Trout & Popa Chubby τζαμαρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ