Ολυμπιακός: Έτσι θα φτάσει στο #mexritelous

Ολυμπιακός: Έτσι θα φτάσει στο #mexritelous

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που πρέπει να αποφασίσει.

Κατά το «Κυριακή κοντή γιορτή» ο Ολυμπιακός καλείται την Πέμπτη να πάρει μια ιστορική απόφαση. Όχι μόνο για την ΚΑΕ και τον κόσμο της, αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ, καθώς από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθούν πολλά. Το ερώτημα που τίθεται, από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» είναι αν έφτασε… #mexritelous η διοίκηση.

Δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΚ, άρα σε αυτό το κομμάτι το… τερμάτισε. Προδήλως δεν έχουν γίνει μια σειρά από ενέργειες, καθημερινά υπάρχουν προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η πρόθεση (δεν θα γίνει πράξη) για παράταση της παρουσίας του Παναγιώτη Αναστόπουλου στα παρκέ της Basket League.

Εδώ, οι υποστηρικτές της ιδέας της επιστροφής λένε ότι «από μέσα θα μπορέσουμε να ματαιώσουμε κάθε έκνομη σκέψη των… υποστηρικτών του Βασιλακόπουλου», με την υποσημείωση «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Όλα αυτά μέχρι την αλλαγή σκυτάλης, που λογικά θα γίνει πριν το τζάμπολ του πρωταθλήματος, εκτός αν ο Λευτέρης Αυγενάκης, όλο το πολιτικό και νομικό σύστημα, δεχθούν να τους κοροϊδεύει ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου.

Αγωνιστικά όλοι γνωρίζουμε ότι τα οφέλη είναι σημαντικά για τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα υπάρχει νομικό κενό, αναφορικά με το αν μπορεί να παραμείνει στην Α2, ή θα υποχρεωθεί να υποβιβαστεί στη Β’ εθνική και να διαλύσει την ΚΑΕ. Κάτι τέτοιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Επίσης, είναι δεδομένο ότι για να αποκτήσει περισσότερους παίκτες και να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια (μην διαλυθεί στον πρώτο… τραυματισμό), χρειάζεται αγώνες εντός συνόρων. Από την άλλη όλοι γνωρίζουμε ότι η ζημιά από ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Ολυμπιακού θα είναι πιο μεγάλη για το πρωτάθλημα, απ’ ότι για τους «ερυθρόλευκους», καθώς είναι αυτονόητο πως ο τελικός των «αιωνίων» δεν συγκρίνεται με τον τελικό του Παναθηναϊκού με το Λαύριο (αν κι εφόσον οι «αιώνιοι» φτάσουν στους τελικούς).

Ακόμα κι ο πιθανός αποκλεισμός ενός εκ των δύο, είναι στοιχείο που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα (ή το Κύπελλο). Όλα αυτά καθιστούν απαγορευτικό το… εύκολο ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Χρειάζεται μελέτη μέχρι την τελευταία στιγμή, ανάλυση των δεδομένων, να συνυπολογίσουν τα θετικά, τα αρνητικά, το ρίσκο και να πάρουν μια απόφαση, η οποία έτσι κι αλλιώς θα συζητηθεί πάρα πολύ, θα έχει οπαδούς κι επικριτές.

Το αφήσαμε για το τέλος, αλλά είναι το πιο σημαντικό μέρος του κειμένου μας: Από σήμερα ξεκινούν οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μεταδοθούν ιντερνετικά από την ΕΡΤ, αλλά και μέσω live streaming. Αν θέλετε να νιώσετε την ομορφιά του μπάσκετ, αν θέλετε να νιώσετε τι σημαίνει πραγματική δύναμη δείτε τους. Μόνο καλό θα σας κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ