Ολυμπιακός : Ρετιρέ με θέα  με το «18+3»!

Ολυμπιακός : Ρετιρέ με θέα με το «18+3»!

Στα έξι ματς που απομένουν ο Γκαρθία καλείται να αξιοποιήσει τους «φρέσκους» παίκτες του…

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να αποδώσουν… χειρότερα, τότε οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στο παιχνίδι για το ρετιρέ με θέα στο… Τσάμπιονς Λιγκ!

Στα τελευταία τους παιχνίδια έχουν ως «αναλαμπή» μόνον την επικράτηση σε βάρος του Πανιωνίου, ενώ γνώρισαν την ήττα από την ΑΕΚ και υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό  αλλά τώρα έχουν μπροστά τους έξι παιχνίδια, με Πλατανιά, Λεβαδειακό, Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και με Κέρκυρα , Παναιτωλικό (εντός), στα οποία είχαν πετύχει το απόλυτο των νικών στον πρώτο γύρο και με αυτόν τον τρόπο είχαν επιστρέψει στην κορυφή στο φινάλε του πρώτου μισού της διαδρομής.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός επιτύχει κάτι ανάλογο και δικαιωθεί στην έφεσή του για τους τρεις βαθμούς «αφαίρεσης» από τον αγώνα με την ΑΕΚ, τότε προφανώς και θα διεκδικήσει την παρτίδα, αν όχι του τίτλου, αφού δεν εξαρτάται πλέον μόνον από αυτόν, έστω της δεύτερη θέσης που ανοίγει την πόρτα για τα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το θέμα βέβαια είναι αν οι παίκτες του Γκαρθία μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Απέναντί τους δεν θα έχουν τους πιο ισχυρούς αντιπάλους, αν και οι περισσότερες ομάδες έχουν κίνητρο, καθώς θέλουν να αποφύγουν το ασανσέρ που οδηγεί στο… υπόγειο, όμως τον τελευταίο καιρό η πορεία των κόκκινων είναι φθίνουσα.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να «παίξει» πιο ουσιαστικά και ο Όσκαρ Γκαρθία, αφού μπορεί να μπήκε στο καράβι εν πλω, αλλά μετά το δίμηνο προσαρμογής θα πρέπει να έχει καταλάβει κάποια πράγματα. Όχι τόσο σε ότι αφορά την τακτική της ομάδας, αλλά σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αυτούς δηλαδή που μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε αυτήν τη συγκυρία και να βάλουν ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι στους παίκτες αναλογεί μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγάλο, όμως δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν θέλουν. Μάλλον δεν μπορούν να έρθουν σε «συνεννόηση» μέσα στο γήπεδο με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, ενώ ο Γκαρθία διαθέτει και τους «φρέσκους» που μπορεί να μην έχουν την εμπειρία (ή και την αξία) των βασικών, ωστόσο ίσως αυτοί να διαθέτουν μεγαλύτερο κίνητρο και πιο πολλές ανάσες.

Άλλο ένα ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι αν θα του προκύψουν οι παίκτες με προσωπικότητα που θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα στο σερί που προαναφέρθηκε ένας από τους βασικούς συντελεστές ήταν ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος συμπτωματικά μετά τον ερχομό του Μιραλάς, έχασε την επαφή του με την «πρώτη γραμμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ