Η ευκαιρία της ΑΕΚ να μεγαλώσει

Η ευκαιρία της ΑΕΚ να μεγαλώσει

Μετά την τεράστια επιτυχία με την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και στο διεθνές στερέωμα.

Απόψε το απόγευμα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την τσέχικη Νίμπουρκ στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Basketball Champions League. Μια αναμέτρηση που αποτελεί το πρώτο από τα δύο ματς που θα δώσουν οι ομάδες στην προσπάθεια τους να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα βρίσκεται για δεύτερη στη σειρά χρονιά στους 16, πέρυσι αποκλείστηκε από την Μονακό στον ίδιο γύρο, φιλοδοξώντας να περάσει το εμπόδιο των Τσέχων και να κάνει το βήμα παραπάνω. Το ζητούμενο σήμερα είναι σαφέστατα η νίκη. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτή. Για να βρεθεί η ελληνική ομάδα σε θέση ισχύος θα πρέπει να πάρει και μια καλή διαφορά πόντων ενόψει της ρεβάνς. Δεν σημαίνει βέβαια ότι στο δεύτερο παιχνίδι αν πας με τη λογική της υπεράσπισης της διαφοράς δεν θα την πατήσεις, δεν παύει όμως να είναι ένα καλό μαξιλαράκι.

Η ομάδα που θα βρει η Ένωση απέναντι της μόνο τυχαία δεν είναι. Οι περισσότεροι στο άκουσμα ότι προέρχεται από το πρωτάθλημα της Τσεχίας θεωρούν ότι πρόκειται για  εμπόδιο που εύκολα ή δύσκολα θα καμφθεί. Δεν είναι έτσι όμως. Για το επίπεδο της διοργάνωσης η Νίμπουρκ είναι μια χαρά σύνολο. Πρόκειται για μια ομάδα, που έχει ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια της στο θεσμό. Στη φάση των ομίλων βρέθηκε μαζί με τον Άρη τον οποίο κέρδισε και τις δύο φορές με σχετική άνεση τελειώνοντας με ρεκόρ 10-4. Έχει μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ, μόνο η Τενερίφη είναι καλύτερη της, όποτε οι παίκτες του Σάκοτα θα πρέπει να είναι πολύ προσηλωμένοι σε αυτό τον τομέα για να μην της δώσουν την ευκαιρία για δεύτερες επιθέσεις.

Ο Αμερικανός Λόρενς είναι ο κινητήριος μοχλός των Τσέχων αφού από τα χέρια του φεύγουν περίπου το 1/3 των συνολικών ασίστ της ομάδας. Η άμυνα πάνω στον κοντορεβιθούλη των φιλοξενούμενων είναι από τα κλειδιά του ματς. Σημαντικοί παίκτες είναι ακόμα ο Αμερικανός Ρέι, γκαρντ που σκοράρει αλλά και δημιουργεί καθώς και οι Τσέχοι Χρούμπαν και Μπέντα. Πρόκειται για καλοκουρδισμένο σύνολο που δεν επιτρέπει εφησυχασμό και χαλαρότητα σε κανένα σημείο του ματς.

Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς δεν πρόκειται για μεγαθήριο. Η σωστή και προσηλωμένη στο στόχο ΑΕΚ μπορεί και επιβάλλεται να την περάσει. Μετά την τεράστια επιτυχία εντός συνόρων με την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, η ομάδα του Μάκη Αγγελόπουλου έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και στο διεθνές στερέωμα. Μπορεί η διοργάνωση της Fiba να μην έχει την γκλαμουριά των αντίστοιχων της Uleb, όμως δεν παύει να είναι μια σημαντική διοργάνωση. Αν η Ένωση πετύχει φέτος και στην Ευρώπη θα έχει κάνει ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την πλήρη επάνοδο της στο κορυφαίο επίπεδο. Ο διοικητικός ηγέτης της μάλιστα έχει εκδηλώσει την επιθυμία να διεκδικήσει το final– four του θεσμού αν η ομάδα του βρεθεί εκεί.

Μια κατάκτηση ή έστω παρουσία στη τελική φάση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ανοίξει τον δρόμο ακόμα και για την επιστροφή στην Euroleague. Ζητούμενο κατά τη γνώμη μου είναι και η παρουσία του κόσμου σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω οι φίλαθλοι να στηρίξουν τα παιδιά του Σερβοέλληνα  κόουτς γιατί το αξίζουν και με το παραπάνω για ότι έχουν πετύχει. Χθες ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του νικώντας τους Τούρκους της Καρσίγιακα. Μακάρι σήμερα να πάρει την σκυτάλη ο έτερος Δικέφαλος, γιατί μπάσκετ δεν είναι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Τα υπόλοιπα στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ