Ολυμπιακός: Το μόνο που έχει σημασία το καλοκαίρι…

Ολυμπιακός: Το μόνο που έχει σημασία το καλοκαίρι…

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στα επίσημα ματς απέναντι στην Νέφτσι Μπακού με «όπλο» αυτό που έχει την μοναδική σημασία τώρα…

Τα πρώτα 35 λεπτά στο Καραϊσκάκη στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη ήταν και τα πιο χρήσιμα, κατά την γνώμη μου, για τον Πέδρο Μαρτίνς. Τα πρώτα 35 λεπτά όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, είχε πολλά λάθη, τακτικά ήταν μπερδεμένος, δεν είχε δημιουργία, δεν έλεγχε την μεσαία γραμμή, δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά τους κινδύνους από την εστία του Τζολάκη.

Αυτό το διάστημα που ο Άρης κυριάρχησε στο ματς και θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί είναι και το πιο διδακτικό θαρρώ για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Συνδυάζοντας και το δεύτερο πιο χρήσιμο συμπέρασμα (και) από αυτό το φιλικό. Τα ποσοστά ευστοχίας που θυμίζουν… μπάσκετ για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός που έκανε δύο επιθέσεις ουσιαστικά από το 35 και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έβαλε δύο γκολ εκμεταλλευόμενος – τι άλλο; – την ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό παιχνίδι είναι το τελευταίο που κοιτά ένας προπονητής. Το αποτέλεσμα μετρά στα επίσημα ματς. Και όταν μιλάμε μάλιστα για καλοκαιρινά προκριματικά τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως το καλό ποδόσφαιρο και το θέαμα πάνε περίπατο. Σε δεύτερη μοίρα ξεκάθαρα.

Το μόνο που έχει σημασία το καλοκαίρι είναι η αποτελεσματικότητα ώστε να γίνει η δουλειά. Εν προκειμένω στον Ολυμπιακό να έρθει η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή την σεζόν. Όποιος βεβαίως νομίζει ότι θα είναι εύκολη η δουλειά του Ολυμπιακού επειδή είναι ισχυρός μέχρι το τέλος κάνει λάθος. Ακόμη και απέναντι στην – δεν έχω τίποτα να χάσω – Νέφτσι Μπακού χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Χρειάζεται η ίδια αποτελεσματικότητα που έδειξε και με τον Άρη και προφανώς το αντίθετο από τα πρώτα 35 λεπτά που είδαμε από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός που την Δευτέρα θα ξέρει και τον επόμενο, με το καλό, αντίπαλό του, έχει ως βασικά «όπλα» την εμπειρία των παικτών και σε τέτοιες καταστάσεις (σ.σ. καλοκαιρινά προκριματικά), την ποιότητα που διαθέτουν με το ένα άγγιγμα να κάνουν την διαφορά και την δυναμική που βγάζει το ρόστερ του στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς που ξέρει τον τρόπο για να πετύχει.

Για αυτό και τώρα, με την διαδρομή του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν να ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, το ζητούμενο είναι η ουσία. Να έρθουν οι προκρίσεις. Με αρχή απέναντι στην Νέφτσι Μπακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ