Ήρθαν για έξοδο από τα μνημόνια, θα φύγουν από έξοδο κινδύνου

Ήρθαν για έξοδο από τα μνημόνια, θα φύγουν από έξοδο κινδύνου

Η εισβολή στην ΕΤ 3 δεν ήταν δείγμα όσων θα ακολουθήσουν, δεν ήταν ούτε ορεκτικό, ήταν το ψωμάκι με το βούτυρο που σερβίρεται στα εστιατόρια πριν ακόμα φέρουν τον τιμοκατάλογο.

Πριν καλά καλά διαβαστεί το χθεσινό κείμενο από τις ορδές των γαύρων που προκαλούν συνωστισμό στις αναρτήσεις μου (εσχάτως φλάσαρα με ένα απίστευτο θηλυκό και προτιμώ να ξοδεύω τον ελεύθερο χρόνο μου σαλιαρίζοντας μαζί της παρά με εσάς, γι’ αυτό και δεν απαντώ προσωρινά) ήρθε η πρώτη ΠΑΟΚτσήδικη αντίδραση για την πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Εισβολή στα γραφεία της ΕΤ3 και απαίτηση να διαβαστεί στον αέρα η ανακοίνωση της συντονιστικής των συνδέσμων. Το κανάλι δεν την διάβασε απλώς, αλλά έβγαλε κι έκτακτο δελτίο, κάτι που σημαίνει πως αν ήμασταν λίγο πιο αυστηροί θα έχρηζαν το μυθικό ήρωα Μπάμπη Σουγιά, ως παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου.

Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης επιβεβαιώνοντας πως η πρωτοτυπία δεν περιορίζεται μόνο στο πρόγραμμά της, καταδίκασε το γεγονός, αν και οι βασικοί κανόνες του marketing θα επέβαλαν πανηγυρισμούς, καθώς ήταν η ιδανική αφορμή να βγουν από την αφάνεια.

Ποιος βλέπει ΕΡΤ σήμερα και ειδικά ΕΤ3; Ίσως ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός κι αυτό για νανούρισμα πριν το βραδινό ύπνο. Προσωπικώς, θυμάμαι ότι υπάρχει ΕΤ 3 όποτε παρακολουθώ διαδικτυακά τα εκπληκτικά σκετσάκια του Μητσικώστα για τον Γιώργο Μίνο.

Για την ιστορία και μόνο, τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα πως ειδικά μετά τη στάση τους στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία όπου δεν…πήραν χαμπάρι τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου από τα γραφεία τους, θα έχουν και τέτοια.

Ο κόσμος ούτως ή άλλως δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον κλάδο της ενημέρωσης  μετά από ότι συνέβη το ποτήρι ξεχείλισε. Όταν υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο Μωάμεθ θα πάει στο βουνό, το βουνό θα αρχίσει να σκέφτεται επίσκεψη στον Μωάμεθ, πριν ακόμη επιβεβαιωθεί η βούληση του τελευταίου.

Με δεδομένο μάλιστα πως τα δημόσια κανάλια της χώρας πληρώνονται άμεσα -και όχι έστω έμμεσα- από τους πολίτες, είναι αυτονόητο πως τους ανήκουν, με την κυριολεκτική έννοια του όρου μάλιστα.

Αν το επιθυμεί η κυρία Σούλα από το Παγκράτι, έχει κάθε δικαίωμα να μπουκάρει σε ενημερωτική εκπομπή, καταγγέλλοντας την κυρία Ρούλα από τον πάνω όροφο που τινάζει χαλιά στην απλωμένη μπουγάδα της.

Αυτό που συνέβη με την εισβολή στην ΕΤ 3 δεν ήταν δείγμα όσων θα ακολουθήσουν, δεν ήταν ούτε ορεκτικό, ήταν σαν το ψωμάκι με το βούτυρο που σερβίρεται στα εστιατόρια πριν ακόμα φέρουν τον τιμοκατάλογο.

Εξήγησα και χθες πως δεν έχω επαφές με το συνδεσμιακό κίνημα ώστε να γνωρίζω τα σχέδια του και να είχα όμως σας διαβεβαιώνω πως ούτε τα μεγάλα κεφάλια γνωρίζουν. Το ότι θα υπάρχει μια σειρά προγραμματισμένων κινητοποιήσεων είναι το μόνο σίγουρο, όλα τα υπόλοιπα θα είναι εντελώς αυθόρμητα και εμπνευσμένα από την κάθε στιγμή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χθεσινή εισβολή στην ΕΤ3 που έγινε από μια παρέα. Μια άλλη παρέα αποφάσισε να κάνει κάτι παρεμφερές λίγες ώρες μετά, το ανέβαλε όμως για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Την περίοδο που κηρύχτηκε ο πόλεμος στο Γούμενο και μέχρι το μαζικό συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, δεν προγραμματίστηκε κάτι ανάλογο, σε καθημερινή βάση ωστόσο εξελισσόταν ένα μίνι αντάρτικο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και η κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ.

Σε ένα άλλο, μετά από συγκέντρωση περίπου 400 ανθρώπων σε σύνδεσμο της Τούμπας, αποφασίστηκε να γίνει επιτόπου πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Μέχρι να φτάσει η πορεία στον προορισμό της, οι 400 είχαν ξεπεράσει τις 3000 αφού τ΄ αθλητικά ραδιόφωνα μετέδιδαν το γεγονός ως έκτακτη είδηση και ο κόσμος κατέβαινε από τα σπίτια του για να ενσωματωθεί, η μάζα κατευθύνθηκε στα γραφεία κάποιου πολιτικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δε θυμάμαι, ούτως ή άλλως ίδιοι είναι), αμέσως μετά επισκέφτηκε δυο βουλευτικά γραφεία, καταλήγοντας στο πιο επιτελικό υπουργείο της χώρας, αυτό της Μακεδονίας και Θράκης.

Γίνεται κατανοητό πως ακριβώς επειδή πρόκειται για αντάρτικο, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το παραμικρό άρα ούτε και να υπάρξει περιφρούρηση των πιθανών στόχων, θα τους έρχεται σε χρόνο και τόπο που δεν περιμένουν.

Το διαπιστώσατε πρόσφατα, όταν παρά τις υπουργικές απαγορεύσεις ο λαός του ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του και στη Λαμία και στην Τρίπολη εφευρίσκοντας τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Και μιλάμε για γήπεδα που το περιβάλλον χωροταξικά είναι πολύ συγκεκριμένο, σκεφτείτε όταν μιλάμε για μια ολόκληρη πόλη! Και όχι μόνο αυτή που έρχεται στο μυαλό του καθενός…

Γενικώς θα περάσουμε ωραία και το μόνο σίγουρο είναι πως το επόμενο διάστημα δε θα πλήξει κανείς. Αυτοί που ανήλθαν στην εξουσία υποσχόμενοι έξοδο από τα μνημόνια, θα ψάχνουν να βρουν εξόδους κινδύνου και το ακόμα πιο διασκεδαστικό για εμάς θα είναι, πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο.

Ακόμα δηλαδή κι αν επιστραφούν οι κλεμμένοι βαθμοί, ακόμα κι αν αποφασιστεί η διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν η κυβέρνηση δώσει μερικούς έξτρα βαθμούς ως πουρμπουάρ στον ΠΑΟΚ για να επιβεβαιωθούν επιτέλους οι εξαφανισμένοι φουκαράδες που μιλούσαν για χαρισμένο πρωτάθλημα, οι επιπτώσεις θα είναι παντοτινές μόνο και μόνο για τις προθέσεις που φανερώθηκαν και την ψυχική οδύνη που υποστήκαμε.

Μερικές δεκαετίες πίσω με αφορμή τη σφαγιαστική διαιτησία Παπαπέτρου σε αγώνα με τον συνήθη ύποπτο αντίπαλο, η πόλη βούλιαξε από το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε. Η ποινή ήταν ίδια με την τωρινή, στην έφεση ο μηδενισμός παρέμεινε επεστράφησαν όμως οι -3, μιλάμε όμως για παιγνίδι που αποδεδειγμένα είχαν γίνει επεισόδια. Οι αντιδράσεις αφορούσαν λοιπόν περισσότερο το «γαμώτο» της υπόθεσης, «δε γίνεται να με κλέβεις μέσα στο σπίτι μου και να έχεις την απαίτηση να κάνω το καλό παιδί».

Σήμερα, μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό που είχε ως αφετηρία ένα προφανές θέατρο, σε γήπεδο που ακόμα και για την UEFA θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση και το διακύβευμα δεν είναι μια νίκη, αλλά ένα πρωτάθλημα.  Βρίσκοντας τις διαφορές ίσως καταφέρετε να υποψιαστείτε κι ένα μέρος όσων θα ακολουθήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ