ΑΕΚ: Έναν Γκαρσία και για αριστερά

ΑΕΚ: Έναν Γκαρσία και για αριστερά

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι πιθανότατα ο ποιοτικότερος εξτρέμ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ένας παίκτης ικανός να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει ανάγκη όμως από έναν αντίστοιχο ακραίο και στην απέναντι πλευρά.

Η ΑΕΚ αλλάζει ταχύτητα φέτος. Είναι σαφές αυτό ακόμα και από την εικόνα της στα φιλικά, ακόμα και χωρίς να έχουν μπει προς το παρόν στην εξίσωση τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δουλεύει σωστά.

Ο Σέρβος τεχνικός δομεί ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο αλλά και πώς να το πετύχει. Μια ομάδα που θέλει την μπάλα στα πόδια της, που βγάζει αυτοματισμούς, που έχει συνοχή. Ο Μιλόγεβιτς έδειχνε εξαρχής ιδανική επιλογή για τον Δικέφαλο και το μέχρι στιγμής δείγμα είναι σαφέστατα θετικό και αισιόδοξο.

Στο τελευταίο «τεστ» της Ένωσης πριν το πρώτο ματς με τη Βελέζ, η ΑΕΚ έκανε την καλύτερή της εμφάνιση. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν κάποια «εκρηκτικά» διαστήματα στο ματς, με τον Λιβάι Γκαρσία οδηγό.

Ο 23χρονος εξτρέμ είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Κατά τη γνώμη μου ο κορυφαίος εξτρέμ του πρωταθλήματος. Κάτι που είχε φανεί από πέρυσι. Και αν δεν είχε την ατυχία του τραυματισμού που τον άφησε εκτός για ένα σημαντικό διάστημα, τα πράγματα για εκείνον και φυσικά για την ΑΕΚ θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα.

Ο Γκαρσία είναι ένας ακραίος με τρομερή ταχύτητα και ικανότητα στο ένας με έναν. Ένας εξτρέμ που ξέρει να τελειώνει φάσεις, αλλά παράλληλα να αξιοποιεί και τους συμπαίκτες του. Το… κακό για την ΑΕΚ είναι πως προς το παρόν, ο Γκαρσία ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο ρόστερ.

Σίγουρα η Ένωση θα ενισχυθεί. Θα μπει στην εξίσωση ο Αραούχο, θα προστεθεί στον άξονα ο Λε Ταλέκ, θα έρθουν δύο ακραία μπακ αλλά και ένας ακόμα στόπερ. Όμως η ΑΕΚ έχει ανάγκη και από έναν αντίστοιχο Γκαρσία, για την απέναντι πλευρά.

Έναν εξτρέμ με παρόμοια χαρακτηριστικά και ανάλογη ποιότητα, που θα κάνει τη διαφορά και από αριστερά. Η εκτίμησή μου είναι πως η ΑΕΚ θα πάρει εξτρέμ. Ωστόσο νομίζω πως για την συγκεκριμένη κίνηση ο πήχης θα πρέπει να ανέβει ψηλά. Όπως έγινε πέρυσι, όταν η Ένωση έκανε την υπέρβαση για να κάνει δικό της τον Γκαρσία.

Το σενάριο να δημιουργηθεί μια τετράδα με τον Αραούχο στην κορυφή, τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο και… δύο Γκαρσία στις πτέρυγες, δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες. Και φέτος η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για εκπτώσεις, μιας και ο στόχος πρέπει να είναι μονάχα η επιστροφή στην κορυφή και τίποτα λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ