Το υπέροχο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης!

Το υπέροχο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης!

Και όμως όλα όσα ζούμε την φετινή σεζόν, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν μέρος του «καλύτερου πρωταθλήματος της 20ετιας»! Έτσι το «βάφτισαν» οι «νονοί» της εξυγίανσης. Απολαύστε το!

Δυστυχώς δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα. Αυτά που ζούμε φέτος, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες εντάσσονται στο… υπέροχο πρωτάθλημα της εξυγίανσης. Ξέρετε, αυτό που «βάφτισαν» ως το «καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας»! Αυτό το πρωτάθλημα που πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στο «καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας» λοιπόν έχουμε μεταξύ άλλων «ομορφιών» τα εξής:

Τον ΠΑΟΚ να μιλάει για «στημένο» δικαστήριο και να ζητάει από τον κόσμο του επισήμως να βγει στους δρόμους για να διαδηλώσει. Τους οπαδούς του να κάνουν διάγγελμα στο κρατικό κανάλι, να κάνουν κατάληψη σε δημαρχείο, να επιδιώκουν να κλείσουν αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τον ΠΑΟΚ να θεωρεί πως ο… γιατρός του Ολυμπιακού τραυμάτισε τον Γκαρθία, να μιλάει για «θέατρο». Τον ΠΑΟΚ που πέρσι στην Λεωφόρο με τον Ίβιτς απειλούσε με μηνύσεις όσους μιλούν για θέατρο του προπονητή του. Τον ΠΑΟΚ και τους υποστηρικτές του (δεν αναφέρομαι στους οπαδούς) να κάνουν την «κωλοτούμπα» του Ιωάννη Μελισσανίδη και τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης να ακολουθούν και να συνυπογράφουν την… στημένη δικαιοσύνη ελπίζοντας πως όταν πάει ο κόσμος στις κάλπες θα τους θυμηθεί.

Τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, Αθλητισμού και Δικαιοσύνης να μην ακούν, να μην διαβάζουν, να μην βλέπουν τίποτα μεμπτό που οφείλουν να πάρουν θέση. Ευτυχώς που προέκυψε το θέμα Γιαννακόπουλου-ΟΑΚΑ αλλά και η απαγόρευση για τους οπαδούς του Ολυμπιακού στα Χανιά και ξέρουμε πως ο κ. Βασιλειάδης συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του…

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πετάει δεξιά και αριστερά κατηγορίες και κατά τις δικαιοσύνης δεν ξέρει κάτι ο Υφυπουργός που κατά τα άλλα ήταν λαλίστατος μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης που βλέπει να στοχοποιούνται δικαστές αλλά αυτή την φορά δεν είναι και η… Novartis για να πάρει θέση…

Σε ένα πρωτάθλημα που υπήρχαν τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο ή τουλάχιστον διεκδικούσαν μέχρι πριν λίγο, οι δύο εξ αυτών έχουν ήδη τιμωρηθεί με -3, το πρωτάθλημα διεξάγεται χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών σε όλα τα ματς με απαγορεύσεις από τον Υφυπουργό Βασιλειάδη, όχι για όλους όμως.

Τυχαία, στα ματς του ΠΑΟΚ υπήρχε κόσμος, μάλιστα έσπαγε και τις θύρες για να μπει στα γήπεδα χωρίς πρόβλημα με τον Υφυπουργό να αποφασίζει να πάρει μέτρα αργότερα, τα οποία όμως άλλαξαν όταν έπαιξε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη αναγκάζοντας τον Αστέρα να ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου μόνο στα διαρκείας.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που έκανε σημαία το μότο «το πρωτάθλημα στα γήπεδα» στην περίφημη χρονιά του Βάλνερ, δεν έχει τώρα κανένα απολύτως πρόβλημα όταν οι δύο συνδιεκδικητές της, έχουν ήδη τιμωρηθεί με -3 ο καθένας, με την βαθμολογία να είναι διαμορφωμένη εκτός γηπέδων. Δεν λέω πως δεν τιμωρήθηκαν σωστά. Από την στιγμή που αποφάσισε το δικαστήριο δεν γίνεται να μην γίνει δεκτή η απόφαση του. Μόνο ο ΠΑΟΚ το κάνει και βάζει νέα ήθη και έθιμα στο «τραπέζι». Και τότε όμως οι κανονισμοί είχαν παραβιαστεί με την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ, αλλά τότε σύμφερε να μιλάμε για τα γήπεδα. Και τότε δεν είχαν αποφασίσει μόνο τα ελληνικά δικαστήρια αλλά και το CAS που μάλλον και αυτό το έλεγχε ο Ολυμπιακός…

Ξεφύγαμε όμως. Στο «καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετίας» λοιπόν που η… εξυγίανση φρόντισε να βγάλει εκτός διεκδίκησης τον Ολυμπιακό (που με την σειρά του με την αγωνιστική του εικόνα «βοήθησε» την εξυγίανση να το κάνει πιο εύκολα από ότι χρειαζόταν) οι αγκαλιές και τα φιλιά των «εξυγιαντών» έχουν πάει περίπατο. Η «τρόικα» που μετά τον Κύζα διαλύθηκε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να συνεχίζουν για το… καλό του ποδοσφαίρου πλέον έχει μεταβληθεί σε «μάχη χαρακωμάτων».

Με τον Ολυμπιακό να είναι εκτός «μάχης», οι δύο «σωτήρες» του ελληνικού ποδοσφαίρου δίνουν την «μητέρα όλων των μαχών» με ότι «όπλα» διαθέτει ο καθένας. Κοινά μέχρι πρότινος, τώρα όμως και αυτά «ξεκαθαρίζουν» δείχνοντας τι συμφέροντα εξυπηρετήσουν σε εκείνες τις… αμέριμνες εποχές του «καλού του ποδοσφαίρου μας».

Οι «Κυριακές γύρισαν πίσω» λοιπόν στο υπέροχο πρωτάθλημα της εξυγίανσης που κρίνεται στα δικαστήρια, κρίνεται από οφσάιντ που δεν βλέπει κανείς, από πέναλτι που δεν είναι και δίνονται, από πέναλτι που είναι και δεν δίνονται, από «εκδρομές» σε κατά τα άλλα δύσκολες έδρες, από τσαμπουκάδες και ντου παραγόντων μετά το τέλος των αγώνων, από «τελετουργικά» με σκουτεράκια στο γήπεδα, από παρατηρητές της Σούπερ Λιγκ Σουρωτή που σε συγκεκριμένα ματς συγκεκριμένης ομάδας δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτα, από γήπεδα που δεν έχουν κόσμο στο φόβο των επεισοδίων, από Υπουργούς που έχουν εξαφανιστεί και από οργανωμένους οπαδούς που φωνάζουν ανοικτά πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Το «καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας» ζούμε, απολαύστε το!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ