Παναθηναϊκός: Τι θα δούμε και τι δεν θα δούμε στο αποψινό φιλικό του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός: Τι θα δούμε και τι δεν θα δούμε στο αποψινό φιλικό του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αλ Ταβόν στο πρώτο τεστ της προετοιμασίας και παρότι είναι νωρίς, πάντα υπάρχουν πράγματα που έχουν ενδιαφέρον. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας

Η ώρα του πρώτου φιλικού του Παναθηναϊκού για την καλοκαιρινή προετοιμασία, έφτασε. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει στο Χορστ την Αλ Ταβόν από τη Σαουδική Αραβία και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το βαθμό αφομοίωσης των εντολών του από τους παίκτες του.

Τι δεν πρόκειται να δούμε σήμερα; Σίγουρα όχι τον Παναθηναϊκό που θέλει να δημιουργήσει ο Σέρβος. Είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, είναι πολλές οι απουσίες (μεταγραφές, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ) και άλλωστε πρόκειται για καλοκαιρινό τεστ και τίποτα περισσότερο.

Τι περιμένουμε να δούμε; Εάν τα μαθήματα ανάπτυξης που υποβάλλει τόσες μέρες ο Γιοβάνοβιτς τους ποδοσφαιριστές του, αποδίδουν. Είναι σημαντικό να φανεί στον αγωνιστικό χώρο ότι η ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει το πλάνο του προπονητή της, ακόμα και αν στην παρούσα φάση το κάνει αργά, με ελλείψεις και με αδυναμίες. Αλλά σημασία έχει να φανεί ότι κάτι κινείται.

Το έργο του Γιοβάνοβιτς είναι πολύ δύσκολο. Γιατί ο Παναθηναϊκός έμαθε πέρυσι ένα διαφορετικό μοντέλο ποδοσφαίρου, αμυντικό, παθητικό και με ελάχιστη δημιουργία. Ο Γιοβάνοβιτς επιχειρεί να περάσει στο Τριφύλλι μία εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία και θα χρειαστεί χρόνο.

Σε ατομικό επίπεδο, θα έχει αξία να παρατηρήσουμε την εικόνα κάποιων παικτών. Συνήθως, αυτοί οι οποίοι διεκδικούν θέση στο ρόστερ, έχουν μεγάλο κίνητρο στα παιχνίδια για να πείσουν τον προπονητή τους. Παίκτες χαμηλά στην ιεραρχία ή αμφίβολοι για την παραμονή, καλούνται να αξιοποιήσουν τα φιλικά και έχει την αξία του να δούμε ποιοι θα το παλέψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ