Αλλάζει το τοπίο πριν καν γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ

Αλλάζει το τοπίο πριν καν γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ

Είπαμε #mexritelous για να αλλάξουν όλα, όμως πρέπει να βλέπουμε και τις αλλαγές στις συμπεριφορές και τις αλλαγές στις ισορροπίες. Κι έχει δρόμο ακόμα…

Από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε γράψει για το πώς αλλάζουν τα δεδομένα κι ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε από μέσα να παλέψει για να διορθωθούν τα πολλά κακώς κείμενα, από τη στιγμή που η αρχή (βλέπε τέλος της παρουσίας Βασιλακόπουλου) έγινε. Τότε κάποιοι υποστήριξαν ότι… χρυσώνουμε το χάπι, αλλά λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά οι ισορροπίες έχουν αλλάξει.

Ο ΕΣΑΚΕ, που είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση, είπε «ΟΧΙ» στην αύξηση των ξένων παικτών. Παρότι, μέσα από γνωστά κέντρα, πέρασε η εικόνα ότι κανείς δεν θα αντιδράσει, παρότι ακόμα κι ο ΠΣΑΚ… βιάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, για να προλάβει τις εξελίξεις, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από το αρχικά εκτιμώμενο.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει δήλωση ενεργείας κι ετοιμάστηκε να συνεχίσει τη διαδρομή του, είναι πλέον καθολικά διαμαρτυρόμενος, επειδή δεν κλήθηκε στο σεμινάριο. Κι αυτό είναι άλλο ένα δείγμα ότι στον χώρο της ΟΔΚΕ, εκεί όπου όλα έμοιαζαν να κινούνται με απόλυτη ευθυγράμμιση, αλλάζουν δεδομένα και απόψεις.

Νωρίτερα, οι απειλές για απολύσεις στην ΕΣΚΑ έπεσαν στο κενό, η Κρήτη (παρότι ο Βασιλακόπουλος βγάζει… σπυράκια) οργανώνει αγώνες υψηλού επιπέδου, όπως έκανε πάντα, αφήστε που στην εκδήλωση για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, μόνο ένας εκ των υποψηφίων προέδρων προσκλήθηκε κι αυτός ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας. Μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ; Μακάρι, αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς. Αρχίζουν, όμως, οι πειθαρχημένοι να δείχνουν σημάδια αντίδρασης, να είναι πιο… απείθαρχοι απ’ ό,τι μας είχαν συνηθίσει κι ήδη κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Κάποιοι βλέπουν ότι η ώρα της συνταξιοδότησης έφτασε, πως όσο έμειναν στον χώρο του μπάσκετ έμειναν, τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Δεν θα μας λείψουν…

Είχαμε γράψει πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι ο Ολυμπιακός έχει μοναδική επιλογή να τους ταράξει στη νομιμότητα. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν κι άλλοι, οι αποφάσεις πρέπει να είναι κοινές, μέσα από τοποθετήσεις, αντιθέσεις, διάλογο, το μπάσκετ πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών κι αυτό δεν γίνεται με μονοπρόσωπα διοικητικά όργανα, ούτε με προώθηση των «δικών μας» παιδιών.

Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα απ’ όσα περιγράψαμε, αλλά είναι μια καλή αρχή, η βάση για να δούμε νόμους και κανονισμούς να εφαρμόζονται. Η ΚΕΔ/ΕΟΚ πρέπει να ξηλωθεί και να στηθεί από την αρχή, το αναπτυξιακό, οι προπονητές των εθνικών ομάδων, η σχέση των Ενώσεων με τα σωματεία και την κεντρική διοίκηση της ΕΟΚ, σαρωτικές αλλαγές στη διαιτησία, να παταχθεί το παράνομο στοίχημα κι αν υπάρχουν υπόνοιες συμμετοχής ομάδων και παικτών να παρεμβούν άμεσα οι εισαγγελείς.

Αυτά δεν γίνονται σε μια μέρα, αλλά από κάπου πρέπει να πιάσουμε το νήμα, να ξηλώσουμε το πουλόβερ, να εμφανιστούν νέα πρόσωπα, άνθρωποι που έχουν διαδρομή στο μπάσκετ, που τους γνωρίζει ο κόσμος για την προσφορά τους, όχι μέσα από υπό δικαστική εξέταση σκάνδαλα, από αποφάσεις που είχαν χαρακτήρα σκανδάλου, άνθρωποι που με την παρουσία τους ανακάτεψαν πρωταθλήματα, επηρέασαν αρνητικά το σπορ.

Ο αγώνας συνεχίζεται και δεν είναι αγώνας μιας ομάδας, ακόμα κι αν έχει το μέγεθος του Ολυμπιακού. Είναι αγώνας καθενός, που βαρέθηκε να βλέπει τα ίδια πρόσωπα, να μην προσφέρουν αλλά να παραμένουν στον αφρό του μπάσκετ. Αγώνας καθενός, που θέλει να δει το μπάσκετ εκεί που ήταν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ