ΑΕΚ: Γιατί όχι μαζί Καρίμ και Αραούχο;

ΑΕΚ: Γιατί όχι μαζί Καρίμ και Αραούχο;

Ο Ανσαριφάρντ είναι παίκτης επιπέδου ενδεκάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Αραούχο όμως που ήρθε στην ΑΕΚ με μπόλικα λεφτά. Και ο Μιλόγεβιτς καλείται να βρει τους τρόπους που θα διαχειριστεί τη συνύπαρξή τους

Αύριο η ΑΕΚ δίνει ένα ματς κομβικής σημασίας. Παρότι είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, το σενάριο αποκλεισμού από την Ευρώπη μπορεί να διαμορφώσει μια δυσμενή συνθήκη για την εκκίνηση της Ένωσης. Ιδίως αν έρθει από μια ομάδα σαφέστατα κατώτερου δυναμικού.

Η ΑΕΚ πρέπει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ποντάρει στο να συμβεί αυτό, στις αλλαγές στην ενδεκάδα. Αλλαγές που αναμένονται μπόλικες. Μία από τις σκέψεις του Σέρβου τεχνικού είναι η συνύπαρξη των Αραούχο και Ανσαριφάρντ στο βασικό σχήμα. Προκειμένου η ΑΕΚ να γίνει πιο επιθετική.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο σενάριο είναι από εκείνα που θα μας προβληματίσουν στην πορεία της σεζόν. Μιλάμε για δύο παίκτες που λογίζονται ως βασικοί. Ο Ιρανός φορ είναι ένας πολύ συνεπής σκόρερ και από την άλλη ο Αργεντινός ένας πολύ ποιοτικός στράικερ, που ήρθε στην ΑΕΚ με μπόλικα χρήματα κιόλας.

Σε πρώτη ανάγνωση κάτι τέτοιο δείχνει εφικτό. Μιλάμε για παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θεωρητικά θα ταιριάζουν στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ είναι περισσότερο ένας παίκτης περιοχής ενώ από την άλλη ο «Τσίνο» ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κινηθεί και πιο περιφερειακά. Όχι, όμως, στα άκρα.

Σε περίπτωση που ο Μιλόγεβιτς καταλήξει στο 4-4-2 γεννάται ένα ερώτημα αναφορικά με την παρουσία του Μάνταλου. Μιας και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Ο αρχηγός της ΑΕΚ θα μπορούσε να παίξει είτε αριστερά, είτε λίγο πιο πίσω, ως οκτάρι. Μια θέση που νομίζω γενικώς του ταιριάζει.

Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση η Ένωση θα παρατάσσεται με έναν μόνο ανασταλτικό μέσο. Οπότε γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα πλάνο που θα είναι εφαρμόσιμο χωρίς ρίσκο, σε συγκεκριμένα ματς. Το αυριανό με τη Βελέζ είναι νομίζω τέτοιο.

Η ΑΕΚ θέλει να μπει από την αρχή δυνατά και να επιβάλει τον ρυθμό της. Να βρει ένα γρήγορο γκολ και μετά με υπομονή να κυνηγήσει ένα δεύτερο για την πρόκριση. Ο Μιλόγεβιτς δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα. Αλλά σίγουρα ένα πλάνο σαν και αυτό που περιγράψαμε παραπάνω βρίσκεται στο μυαλό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ