Ο Μαρτίνς σχεδίασε, ο Βαλμπουενά οργάνωσε, ο Μασούρας (την) εκτέλεσε…

Ο Μαρτίνς σχεδίασε, ο Βαλμπουενά οργάνωσε, ο Μασούρας (την) εκτέλεσε…

Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση του Σεμέδο έδειχνε πως ο Ολυμπιακός θα σκορπούσε τη Νέφτσι στους… θυελλώδεις ανέμους του Μπακού!

Φέρτε την επόμενη. Την Λουντογκόρετς. Αφού αυτός ο πειραματικός Ολυμπιακός τα κατάφερε με δυο νίκες μέσα έξω γιατί να σταματήσει απέναντι στη Βουλγαρική ομάδα.

Μπορεί να είναι καλύτερη από την Νέφτσι αλλά, διάολε, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πάλι έντεκα παίκτες εκτός μάχης. Κάποιοι θα επιστρέψουν για να του δώσουν ανάσες και ποιότητα παραπάνω. Οσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο Μπακού πιστοποιήσαν ότι ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να ξεπερνά ακόμα και ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Όταν μια ομάδα παίζει με αριστερό μπακ έναν παίκτη ύψους εκατόν ενενήντα δύο εκατοστών κι αυτός είναι ο καλύτερος του γηπέδου και έχει δημιουργήσει το γκολ της νίκης όλα είναι δυνατά. Με τέσσερεις στόπερ ο Μαρτίνς κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα ισορροπημένη και τακτικά άψογη. Με άμυνα απροσπέλαστη αλλά και τον γερόλυκο Βαλμπουενά να καθοδηγεί όλους τους συμπαίκτες του μαεστρικά, οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν σχετικά άνετα της Νέφτσι και την σκόρπισαν στους ανέμους του Μπακού.

Χάθηκαν ευκαιρίες για να ανοίξει περισσότερο γκολ. Κι έτσι όμως ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητά του και την τεχνογνωσία του. Διότι όπως και να το κάνουμε, είναι και θέμα τεχνογνωσίας να περνάς τα εμπόδια για να φτάσεις στον τελικό στόχο του. Κι είναι σημαντικό ενώ αναγκάζεσαι να παίζεις μπάλα στον Ιούλιο να έχεις, πριν βγει ο μήνας, εξασφαλισμένη την παρουσία σου σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Φθινόπωρο.

Ο στόχος βέβαια είναι οι Όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τόσο χαμηλά που έχει πέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε συμμέτοχη σε ομίλους είναι ευπρόσδεκτη. Μακάρι ΑΕΚ και Αρης να καταφέρουνε να προκριθούν κόντρα σε Βελέζ και Αστάνα. Αν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες κατάφερναν στοιχειώδη πράγματα τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν θα παιδευόταν τον Ιούλιο και μάλιστα χωρίς δική του ευθύνη. Η πειραματική εντεκάδα του Μαρτίνς λειτούργησε άψογα και ανταποκρίθηκε πλήρως στις εντολές του προπονητή.

Οι Αζέροι είχαν μια φάση για γκολ στο τέλος του παιχνιδιού και μια στην αρχή με την βοήθεια του αέρα. Οι πρωταθλητές στηρίχτηκαν στην άμυνά τους και έφυγαν από το Μπακού χωρίς να προβληματιστούν. Ο Σεμέδο ως κεντρικός στον σχηματισμό των τριών λειτούργησε με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση. Ο Σουρλής έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με ακατάπαυστο τρέξιμο και σωστές επιλογές. Ο Μασούρας μπροστά έκανε πάλι το θαύμα του υποδεχόμενος με τον μηρό την δαντελένια ασίστ του Βαλμπουενά.

Ο Μάρκοβιτς έπαιζε σαν να είχε φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης χρειάστηκες να κάνει τρεις εξόδους όλο κι όλο. Ο Μαρτίνς πέρασες άλλες εβδομήντα δύο ώρες με άγχος αλλά χαλάλι του. Ηταν πρωτομάστορας της πρόκρισης με την διαχείριση που έκανε σε όσους (λίγους) είχε διαθέσιμους. Μέχρι την Τρίτη, ευχή όλων είναι να δει τα προβλήματά του να λιγοστεύουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ