Με στρατηγό Μαρτίνς δεν χάνεις… πόλεμο

Με στρατηγό Μαρτίνς δεν χάνεις… πόλεμο

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αζερμπαϊτζάν με… μισή ομάδα. Άλλοι μπορεί να έχαναν από τη σέντρα. Ο Θρύλος ποτέ.

Όταν έχεις ΣΤΡΑΤΗΓΟ στην άκρη του πάγκου, όταν έχεις στρατιώτες που θα τα δώσουν όλα, δεν γίνεται να επηρεαστείς, ακόμα κα αν σου λείπει μια ενδεκάδα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς το μήνυμα το έστειλε στη συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς, όταν ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της ομάδας ήταν η νίκη. Παρά τα πολλά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να «βαφτίσει» αριστερό μπακ τον Σισέ.

Στο προηγούμενο blog, λίγες ώρες πριν τον επαναληπτικό με τη Νέφτσι, σημείωνα ότι ο Θρύλος δεν… μασάει από απουσίες και προβλήματα. Είναι τέτοιο το dna της ομάδας, που για να λυγίσει πρέπει να συμβούν πράματα και θάματα. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αζερμπαϊτζάν με… μισή ομάδα. Άλλοι μπορεί να έχαναν από τη σέντρα. Ο Θρύλος ποτέ.

Σίγουρα ο αντίπαλος δεν αποτελούσε φόβητρο. Αλλά η πρόκριση είναι τεράστια, λόγω των θεμάτων που προέκυψαν πριν το πρώτο παιχνίδι, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη και πριν τον επαναληπτικό.

Τί είδαμε στο Μπακού; Έναν Ολυμπιακό που μπήκε στο ματς για να σπάσει τον τσαμπουκά των γηπεδούχων και να τους κόψει με το καλημέρα τα όνειρα. Μικρά, μεγάλα, δεν έχει σημασία. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 15’ με τον Μασούρα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Πάμε στα κέρδη, πλην φυσικά της πρόκρισης και ότι ο Ολυμπιακός εξασφάλισε σίγουρα την παρουσία του σε ομίλους. Σε ποια διοργάνωση από τις τρεις ευρωπαϊκές, θα το μάθουμε στη πορεία.

Πρώτο κέρδος, ο Κένι Λαλά. Πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έσβησε τον Λαουάλ, τον πιο επικίνδυνο παίκτη των γηπεδούχων και βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι. Δικαίωσε όλους όσους λέγαμε, ότι δεν είναι παίκτης της σειράς. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Δεύτερο κέρδος, ο Πιέρ Κούντε. Ακόμα δεν έχει τα πατήματα και τις ανάσες που θέλει. Αλλά διαθέτει τρομερή ποιότητα. Και την έβγαλε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου έκανε κτήμα του τη μεσαία γραμμή.

Τρίτο κέρδος, ο Μπα. Όχι ότι δεν τον ξέραμε, αλλά μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, επέστρεψε στα στάνταρ του. Και ο Ολυμπιακός φυσικά και χρειάζεται έναν παίκτη με τα στοιχεία του νεαρού αμυντικού.

Τέταρτο κέρδος ο Σισέ, το νέο αριστερό μπακ της ομάδας! Μπορεί να κάνουμε πλάκα, αλλά ο Σενεγαλέζος στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε μια θέση που δεν γίνεται να την παίξεις εάν έχεις ύψος 1,92. Σοβαρός και παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν, αναφορικά με το μέλλον του, προσωπικά δεν θα ήθελα να αποχωρήσει.

Πέμπτο η πιτσιρικαρία. Ο Τζολάκης που είναι έτοιμος τερματοφύλακας. Ο Σουρλής που είναι έτοιμος χαφ. Παιδιά της Ακαδημίας που από… χθες, εγγυόνται το αύριο.

Στα κέρδη δεν γίνεται να μπουν οι Μασούρας και Βαλμπουενά. Αλλά για μια ακόμη φορά απέδειξαν, γιατί ο Μαρτίνς τους θεωρεί βασικά γρανάζια της ομάδας. Ειδικά ο Γάλλος, ήταν συγκλονιστικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ