Δεν φταίει ο Μάνταλος, άλλοι πήραν τις αποφάσεις

Δεν φταίει ο Μάνταλος, άλλοι πήραν τις αποφάσεις

Σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι ο Μάνταλος δεν κατάφερε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να αντιμετωπίζεται σαν πηγή κάθε κακού είναι υπερβολή που φτάνει στην ψύχωση.

Πριν καταγράψουμε αναλυτικά την άποψη μας για τον Πέτρο Μάνταλο να σημειώσουμε όσα αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που διαβάσατε όλοι στο 10.gr. O Mάνταλος ζήτησε να εκτελέσει πέναλτι αλλά αυτό δεν έγινε μετά από παρέμβαση του Παναγιώτη Κονέ που θεώρησε ότι δεν θα τα καταφέρει επειδή είχε κτυπήσει στο πόδι και πονούσε. Αφήνω κατά μέρος την ακατανόητη παρέμβαση του τεχνικού διευθυντή και την επιβολή της θέλησής του και στον παίκτη και (κυρίως) στον προπονητή.

Η ουσία είναι ότι όσοι σκυλοβρίζουν από χτες το βράδυ τον Μάνταλο γιατί τάχα λιγοψύχησε και αρνήθηκε να εκτελέσει ας συνεχίσουν να το κάνουν για άλλους λόγους. Αυτό δεν ισχύει. Ισχύει απολύτως ότι ο αρχηγός της Ενωσης ήταν περίπου άφαντος στο ματς και διασώθηκε με το γκολ που πέτυχε. Σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι ο Μάνταλος δεν κατάφερε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό φαντάζομαι πως δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να αντιμετωπίζεται σαν πηγή κάθε κακού είναι υπερβολή που φτάνει στην ψύχωση.

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Αραούχο και του Τάνκοβιτς δεν φταίει ο Μάνταλος. Δεν φταίει για τα χαμένα πέναλτι από του Λόπες, Αραούχο και Ανσαριφάρντ. Εντέλλει δεν φταίει αυτός που για χρόνια τώρα είναι ο μόνος που αναλαμβάνει οργανωτικά καθήκοντα και περιμένει από αυτόν η ομάδα να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Ο Μάνταλος ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ. Βίωσε μαζί του την ανυποληψία της Γ Εθνικής και ανέβηκε σκαλί-σκαλί μέχρι την καταξίωση. Στο διάστημα αυτό δυο φορές μπήκε χειρουργείο με καταστραμμένους χιαστούς και κατάφερε να επανέλθει.

Είναι πολύ πιθανό σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια να «κατοχύρωσε» ένα προνομιακό καθεστώς για τον ίδιο. Να μετράει ο λόγος του και προς τους εκάστοτε προπονητές και προς τους κάθε φορά συμπαίκτες του. Συμβαίνουν αυτά σε όλες τις ομάδες όταν πρόκειται για παίκτες που έχουν χρόνια με την ίδια φανέλα. Η παρουσία του Μάνταλου στην ΑΕΚ δαιμονοποιήθηκε ακόμα κι από μια μεγάλη μερίδα των οπαδών της. Στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τι φταίει και η αγαπημένη τους ομάδα αποτυγχάνει αγωνιστικά ο Μάνταλος προσφερόταν ως εξιλαστήριο θύμα και τον κατέστησαν τέτοια.

Πάνω του φορτώθηκαν όλες οι αγωνιστικές αμαρτίες και ο Μάνταλος βρέθηκε να κουβαλάει έναν σταυρό μεγαλύτερο από εκείνο που θα μπορούσαν να αντέξουν οι πλάτες του. Δεν είναι δική του η ευθύνη. Η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε ανανεώνοντας το συμβόλαιό του αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι ο Μάνταλος αυτός που ως αρχηγός θα την οδηγήσει στο νέο γήπεδο. Ετσι το ζύγισε και προφανώς έτσι τον ζύγισε και ο Μιλόγιεβιτς. Αυτοί που ξεσπούν την οργή τους πάνω στον διεθνή χαφ ας σκεφτούν ότι διοίκηση και προπονητής τον εμπιστεύτηκαν. Η ΑΕΚ έπαιξε με έξι νέους παίκτες στη ρεβάνς κόντρα στην Βελέζ. Κανένας από αυτούς δεν μπορούν ένα κάνει την δουλειά που (δεν) έκανε ο Μάνταλος. Κι αυτό δεν είναι δικό του πρόβλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ