Τα φιλικά στην Ολλανδία ήταν… παραμορφωτικός φακός

Τα φιλικά στην Ολλανδία ήταν… παραμορφωτικός φακός

Ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να είναι έτοιμος και φορμαρισμένος στο μέσο της προετοιμασίας του, αλλά όλοι μοιάζουν να προσπερνούν εύκολα την πραγματικότητα. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Συνήθως η εικόνα μιας ομάδας στα φιλικά της προετοιμασίας, λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός για τις πραγματικές δυνατότητες της. Είτε είναι μεγαλύτερες, είτε είναι μικρότερες. Σπάνια το καλοκαίρι, αυτό που λάμπει είναι χρυσός ή το ανάποδο.

Γιατί στον Παναθηναϊκό μετά τα τρία φιλικά στην Ολλανδία, επικρατεί μία… μαυρίλα στον κόσμο. Ως ένα βαθμό το συναίσθημα κρίνεται φυσιολογικό, επειδή μιλάμε για το ρόστερ που πέρυσι απέτυχε εμφατικά. Ωστόσο, λογικά μιλώντας, δεν δικαιολογείται η πλήρης ισοπέδωση.

Ναι, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποιοτικές μεταγραφές. Αυτό δεν το αρνήθηκε κανένας, και δεν περιμέναμε τα φιλικά για να το διαπιστώσουμε. Εκτός και αν κάποιος ξύπνησε… τώρα, μετά από πολύμηνο ύπνο και δεν είχε δει καθόλου το περσινό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι αυτός που είδαμε κόντρα στην Αλ Ταβόν, την Άλκμααρ και τη Φένλο. Θα είναι καλύτερος. Πιο οργανωμένος, πιο ορθολογικός, πιο δουλεμένος. Αρκετά πράγματα που τώρα δεν βγαίνουν στο χορτάρι ή βγαίνουν σε αργό τέμπο, θα βελτιωθούν πάρα πολύ με τη δουλειά στις προπονήσεις.

Ας μην ξεχνάμε κάτι: ο Παναθηναϊκός ήταν στο μέσο της προετοιμασίας της, αφού έχει άλλες τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, ο συνηθισμένος προγραμματισμός των προετοιμασιών στην εποχή μας, είναι 4-5 εβδομάδες προπονήσεων μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Στον φετινό Παναθηναϊκό, αυτό το στάδιο επεκτάθηκε στις 7 εβδομάδες.

Θα ήταν λογικό ο Γιοβάνοβιτς να φορμάρει τους παίκτες του τόσο νωρίς; Όχι. Θα ήταν ωφέλιμο; Επίσης, όχι. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά τους, μαζί με αυτή που μόλις άρχισε. Επαρκές διάστημα για να έρθουν στην κατάσταση που πρέπει.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πιο έτοιμες αντιπάλους στην Ολλανδία και ο ίδιος είναι ανέτοιμος. Οπότε, σωστή η κριτική, σωστά τα συμπεράσματα, αλλά ως εκεί. Για τα υπόλοιπα, εδώ θα είμαστε να δούμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς του Γιοβάνοβιτς.

Για την ώρα, ο Σέρβος έχει το περιθώριο να διορθώσει τις δυσλειτουργίες που εντόπισε στην προετοιμασία και να ενισχύσει το δυναμικό του με νέους παίκτες. Θα το κάνει και θα μας δείξει ολοκληρωμένη τη δουλειά του, για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ