Ο Βάτσλικ είναι καλά, αλλά ο Μαρτίνς δεν βγάζει εύκολα τον Τζολάκη…

Ο Βάτσλικ είναι καλά, αλλά ο Μαρτίνς δεν βγάζει εύκολα τον Τζολάκη…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει να έχει κατασταλάξει πως ο Τζολάκης θα είναι βασικός και (τουλάχιστον) στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς.

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Πριν ακόμη γίνει 18 (08/11/2002) έκανε όσα δεν έχουν ονειρευτεί ενήλικες και πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες: Αγωνίστηκε σε ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος (Αρης, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα). Επαιξε βασικός σε τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ και πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό.

Λίγους μήνες μετά την ενηλικίωσή του, Κωνσταντίνος Τζολάκης, περί ου ο λόγος, αύξησε τις επίσημες συμμετοχές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εβαλε στα χέρια του άλλες τρεις γεμάτες συμμετοχές στη Super League (Παναιτωλικός, Αρης, Αστέρας Τρίπολης), μια συμμετοχή σε προημιτελικό Κυπέλλου (Αρης) και τις τελευταίες 15 ημέρες, έκανε και ό,τι δεν είχε μπορέσει τις δύο προηγούμενες σεζόν: Συνολικά 180 λεπτά στα παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και φυσικά «μηδέν» παθητικό.

Σε αυτά τα 11 επίσημα παιχνίδια που έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, ο Τζολάκης έχει συνολικά 905 αγωνιστικά λεπτά. Εχει δεχθεί 9 γκολ, τα 5 εκ των οποίων, ωστόσο, στις δύο πρώτες επαγγελματικές αναμετρήσεις στην καριέρα του (ΠΑΟΚ, Αρης). Από τον τελικό με την ΑΕΚ και στα 9 παιχνίδια που συμμετείχε, έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ, ενώ με εξαίρεση τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ (ντεμπούτο), αποτέλεσμα που ο Ολυμπιακός ανέτρεψε στη ρεβάνς, οι πρωταθλητές δεν έχουν ηττηθεί με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια!

Η παρουσία του 18χρονου Κρητικού γκολκίπερ στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι ήταν βασικός παράγοντας ασφάλειας. Πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις και παρά τη δεδομένη και εμφανή απειρία του, έδειξε γιατί όλοι στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι το μέλλον του ανήκει. Αλλά και το παρόν. Καθώς δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτή τη στιγμή τον έχει μπροστά στις επιλογές του, από τον… Τόμας Βατσλίκ.

Είναι σαφές ότι αργά ή γρήγορα ο διεθνής Τσέχος γκολκίπερ θα κερδίσει τη θέση του βασικού. Η ποιότητα, οι ικανότητες, η εμπειρία του, αλλά και η ηγετική του παρουσία, είναι απαραίτητες στον Ολυμπιακό. Για αυτόν τον λόγο απαιτήθηκε άλλωστε. Ενώ και η παρουσία του στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη είναι πάρα πολύ καλή. Αλλά αυτή τη στιγμή και εκτός απροόπτου, ο Τζολάκης θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα. Και για τα παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς. Τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται. Θέλει να του δώσει την ευκαιρία να εξελιχθεί. Θεωρεί ότι έχει πάρει ψυχολογία και ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Εξάλλου, ο Πορτογάλος δεν έχει κρύψει ότι πιστεύει στα προσόντα του. Και ότι τον θεωρεί γκολκίπερ που το ταβάνι του είναι δυσθεώρητο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ