Ολυμπιακός – Όταν δεν επενδύεις στη δημιουργία άλλοθι και τις δικαιολογίες…

Ολυμπιακός – Όταν δεν επενδύεις στη δημιουργία άλλοθι και τις δικαιολογίες…

Ο Ολυμπιακός πέρασε τη Νέφτσι Μπακού με μισή ομάδα και θέλει να φτάσει ως το τέλος του δρόμου χωρίς να αναζητά άλλοθι αποτυχίας, αλλά με ρεαλισμό στο στόχο.

Ο αθλητισμός δημιουργεί πολύ ωραίες ιστορίες. Από εκείνες που συζητιούνται για χρόνια και στο τέλος λαμβάνουν διαστάσεις πολύ μεγάλες. Χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μυθολογία των σπορ. Μια απαραίτητη συνθήκη, καθώς ο αθλητισμός χτίζει υστεροφημία στους πρωταγωνιστές.

Και όσο περνάει ο καιρός, τα επιτεύγματα μεγαλώνουν, γίνονται πιο σημαντικά. Σε πολλά χρόνια από τώρα, λοιπόν, η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι Μπακού δεν θα πάρει ακριβώς μυθικές διαστάσεις, αλλά σίγουρα θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τη νοοτροπία, το μέταλλο αυτής της ομάδας.

Μιας ομάδας που βρέθηκε να αγωνίζεται σε έναν προκριματικά με μείον έντεκα ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων βασικοί, αλλά όχι μόνο κέρδισε και προκρίθηκε, αλλά το έκανε παίζοντας με τον ψηλότερο αριστερό μπακ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον ύψους 1.97 μ. Πάπε Σισέ.

Προφανώς το εμπόδιο των μαχητικών Αζέρων δεν ήταν υψηλό. Αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Πέδρο Μαρτίνς, ήταν. Ο ίδιος, πριν το παιχνίδι είχε δώσει την κατευθυντήρια γραμμή στους παίκτες του. «Γραμμή» που δεν περιλάμβανε δικαιολογίες ή αναζήτηση άλλοθι. «Δεν θέλω να ασχολείστε με όσους δεν είναι εδώ. Αυτοί που είμαστε αυτοί θα βγούμε στο γήπεδο και θα πολεμήσουμε, για τον Ολυμπιακό, τους εαυτούς μας και όσους περιμένουν από εμάς να τους δώσουμε χαρά». Το μήνυμα εστάλη. Προς όλους. Και θα ακολουθεί τον Ολυμπιακό σε όλη την πορεία τους στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αρχής γενομένης από τα διπλά παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα αναζητήσουν δικαιολογίες. Δεν θα μπουν στη διαδικασία να ασχοληθούν με όποια προβλήματα τυχόν ξαναπροκύψουν. Αλλά θα μπουν σε μια μάχη, την οποία θέλουν με κάθε τρόπο να νικήσουν.

Ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League δεν επιτρέπει μεμψιμοιρίες. Και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους Βούλγαρους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σημερα (22:00) και πηγαίνει στο Ράζγκραντ μία εβδομάδα μετά (10/08, 21:00), με σκοπό να πάρει αυτό που θέλει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την πρόκρισή του στα πλέι οφς του Champions League. Πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Ολυμπιακός θα έχει ένα μεγάλο όπλο. Και πολύ ακριβό. Κάτι παραπάνω από 5.000.000 € έβγαλε από τα ταμεία της ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του, με έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου «κάνω τη διαφορά». Διότι, αυτού του επιπέδου ποδοσφαιριστής είναι ο Χένρι Ονιεκούρου.

Ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση. Εκανε δικό του έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Έναν παίκτη που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσε ούτε απ’ έξω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός, όμως, κατάφερε και αυτό το deal. Ένα deal με προοπτική Champions League. Ένα deal για Champions League. Ένας εξτρέμ που ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη. Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς. Και με προοπτική τίτλου και ομίλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ