Οδηγός πρόκρισης, το τελευταίο μισάωρο

Οδηγός πρόκρισης, το τελευταίο μισάωρο

Ο Ολυμπιακός φυσικά και μπορεί να κερδίσει στη Βουλγαρία.

Τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι απλά. Αν ο Ολυμπιακός στη Βουλγαρία, παίξει όπως το τελευταίο μισάωρο, θα προκριθεί. Αν κάνει τα ίδια λάθη, με αυτά της πρώτης ώρας, θα περάσει δύσκολο βράδυ.

Το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Και όπως εξελίχθηκε το ματς, το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87’, ίσως αποδειχθεί «χρυσό». Ανοίγω μια μικρή παρένθεση για να μην το ξεχάσω στη συνέχεια.

Διαμαντάκι ακατέργαστο είναι ο νεαρός μεσοεπιθετικός. Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά και δείχνει ότι μπορεί κάλλιστα να μπει στη λίστα με τις μεγάλες ανακαλύψεις των πρωταθλητών.

Το 3-4-3 με το οποίο ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το ιδανικό. Μόνο στο 3’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και φάνηκε ότι χρειαζόταν και τρίτος παίκτης στον άξονα. Το δίδυμο Κούντε, Καμαρά δεν τσούλησε και παρά την διάθεση του Βαλμοουενά, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Υπήρξε πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο στο κομμάτι της δημιουργίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι από το τρίτο λεπτό και την διπλή ευκαιρία, έπρεπε να φτάσουμε στο 57’, όπου ο Χασάν έχασε την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε το πλάνο, αφού εγκατέλειψε το 3-4-3, μετά το 0-1.

Στο τελευταίο μισάωρο, ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο, πίεσε και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Η λύτρωση ήρθε στο 87’ με τον Καμαρά και πλέον οι Πειραιώτες πρέπει να κερδίσουν στη Βουλγαρία, εκτός αν αυτό συμβεί στα πέναλτι.

Η Λουντογκόρετς απέδειξε ότι είναι καλά δουλεμένη ομάδα και διαθέτει παίκτες με ποιότητα που μπορούν να συνεργαστούν με κλειστά μάτια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την έδρα της και να πάρει τη νίκη, αλλά οι Πειραιώτες είναι μαθημένοι σε δύσκολες αποστολές. Εν κατακλείδι, πιστεύω και μάλιστα ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί.

Προσωπικά δεν αναφέρομαι συχνά στη διαιτησία, αλλά σήμερα δεν γίνεται να κάνω διαφορετικά. Γιατί σε τόσο κρίσιμο ματς, ο Σκωτσέζος τα έκανε θάλασσα. Υπάρχει η φάση του Ελ Αραμπί, που αν έδινε φάουλ, ήταν και κόκκινη. Επίσης, θα σταθώ στο πέναλτι που έγινε στον Χασάν (η αγκωνιά είναι παράβαση) και στην μη αποβολή του αρχηγού της Λουντογκόρετς στο 93’.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ