Ο βασικός στόχος και η ενδεχόμενη έξτρα κίνηση τύπου Τζόουνς

Ο βασικός στόχος και η ενδεχόμενη έξτρα κίνηση τύπου Τζόουνς

Ο Μιχάλης Στεφάνου γράφει για την κίνηση ή τις κινήσεις που απομένουν για τον Ολυμπιακό

Με την free agency του NBA να έχει ανοίξει και το summer league να διεξάγεται, θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις καλές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για τις ομάδες της Euroleague που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα ρόστερ τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνεχίζει να αναζητεί μια βασική μονάδα για την περιφέρειά του, περιμένοντας ταυτόχρονα και τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με σκοπό να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εχει φανεί, άλλωστε, ότι η ευρωπαϊκή αγορά έχει μετρημένες λύσεις και για την ώρα καμία εξ’ αυτών δεν έχει «ψήσει» τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ανάψει το πράσινο φως.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσφορά καθορίζει τη ζήτηση και ουσιαστικά διαμορφώνει και τον σχεδιασμό. Στο μυαλό όλων έχει αποθηκευτεί ως δεδομένο το ότι ο Ολυμπιακός κινείται αποκλειστικά για παίκτες που αγωνίζονται στο 2-3, όμως θα πρέπει να αφήσουμε ανοιχτά κι άλλα ενδεχόμενα. Οι μεταγραφές δεν είναι… να τα παραγγείλεις ακριβώς όπως τα θέλεις και ως εκ τούτου οφείλεις πάντα να είσαι έτοιμος να ελιχθείς σε εναλλακτικές διαδρομές. Κι όπως είχαμε γράψει στο «10» από τις 12 Ιουλίου, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προτιμηθεί τελικά καθαρός γκαρντ για την περιφέρεια των Πειραιωτών και όχι πλάγιος παίκτης.

Παράλληλα, εξακολουθεί να «παίζει» και το ενδεχόμενο μιας έξτρα προσθήκης, η οποία προφανώς βρίσκεται σε συνάρτηση με τον κύριο στόχο. Ο Τάισον Κάρτερ, που είχε καλή παρουσία στο καλοκαιρινό ντεμπούτο του με τους Χιτ (11 πόντους με 2/3 διποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή και 5 ασίστ απέναντι στους Γουόριορς), βρίσκεται σε μια κατάσταση stand by από τους ερυθρόλευκους, ενώ και ο Τζαμάλ Τζόουνς είναι μία περίπτωση που έχει εξεταστεί από τον «coach B», χωρίς φυσικά να είναι η μοναδική.

Αν η κύρια επιλογή του Ολυμπιακού αφορά τελικά παίκτη που αγωνίζεται στο «1-2», τότε η λογική λέει, ότι εφόσον αποκτηθεί και 7ος ξένος θα πρέπει να έχει περισσότερο στοιχεία φόργουορντ. Κάπως έτσι μπορεί να προκύψει μια προσθήκη τύπου Τζόουνς ο οποίος είναι ένας μακρύς, αθλητικός φόργουορντ με προσωπικό σουτ και καλό χειρισμό μπάλας. Αν πάλι οι Πειραιώτες εντοπίσουν ως βασικό στόχο παίκτη με μεγαλύτερο μέγεθος και ικανότητα να ανεβαίνει στο «3», τότε ο Τάισον Κάρτερ για παράδειγμα, θα «κουμπώνει» καλύτερα ως έξτρα λύση.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται απίθανο να κλείσει ο Ολυμπιακός το ρόστερ του με έναν παίκτη – στοίχημα. Αν αποκτηθεί τέτοιος θα πρόκειται για μια συμπληρωματική προσθήκη που θα δώσει περισσότερο βάθος στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Βασική προτεραιότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει η εύρεση μιας έτοιμης, λύσης ικανής να ανεβάσει επίπεδο την ερυθρόλευκη περίμετρο.

ΥΓ. Ο Τζοκ Λαντέιλ, που κατέληξε στους Σπερς, ήταν ο πρώτος παίκτης που προσέγγισε ο Ολυμπιακός τον Απρίλη (για την ακρίβεια είχε μιλήσει μαζί του και κατά τη διάρκεια της σεζόν). Ο Αυστραλός συμφώνησε σε όλα, μόνο που ξεκαθάρισε ότι πρώτη του επιλογή το καλοκαίρι θα είναι το ΝΒΑ. Αν οι ερυθρόλευκοι τον περίμεναν, όχι μόνο θα τον έχαναν, αλλά θα έχαναν και τον Φαλ και πολλές ακόμα καλές επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ