Παναθηναϊκός – Στην Ελλάδα δεν θα συναντήσει… Μίλαν και Ζιρού

Παναθηναϊκός – Στην Ελλάδα δεν θα συναντήσει… Μίλαν και Ζιρού

Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κόντρα στη Μίλαν. Όμως, στο τέλος της ημέρας κάποια πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ακόμα και ο Παναθηναϊκός των καλών εποχών, σε ένα παιχνίδι με τη Μίλαν, το πιθανότερο είναι πως θα είχε παθητικό ρόλο. Σίγουρα θα ήταν πιο ανταγωνιστικός, θα είχε μεγαλύτερη ποιότητα να αντιτάξει, αλλά στο τέλος της ημέρας, η έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είχε την υπεροχή.

Οπότε, δεν πρέπει να προκαλεί πρωτόγνωρη έκπληξη η εικόνα της αναμέτρησης της Τεργέστης. Οι αδυναμίες του τωρινού Παναθηναϊκού είναι γνωστές και καταγεγραμμένες και η Μίλαν είχε την ικανότητα να τις αναδείξει και να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Αλλά ακριβώς αυτό ήθελε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και συναίνεσε στο κλείσιμο ενός παιχνιδιού με τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Γιατί θα ήταν πολύ εύκολο για τον Γιοβάνοβιτς και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να επιλέξουν έναν βατό αντίπαλο και η πρόβα τζενεράλε για τη σέντρα του πρωταθλήματος να αφήσει ευχάριστες εντυπώσεις σε όλους. Στον κόσμο και στον Τύπο.

Όμως, η Μίλαν πίεσε τον Παναθηναϊκό στα άκρα και το πέτυχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Δεν υπήρχε λεπτό που οι «πράσινοι» να μπορούν να εφησυχάσουν και να χαλαρώσουν. Έπρεπε να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση και αυτός ήταν ο σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού: να τους βάλουν οι «ροσονέρι» τα πιο δύσκολα.

Στα του φιλικού, ξέρουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ενίσχυσης ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Δεν είναι κάτι νέο, δεν περιμέναμε την αναμέτρηση της Τεργέστης για να το διαπιστώσουμε. Από την αρχή του καλοκαιριού αποτελεί κοινή παραδοχή. Προς αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουν ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες τους, όντως έχουν καθυστερήσει, είτε γιατί αστόχησαν σε κάποιες περιπτώσεις, είτε επειδή σε μερικές υποθέσεις τις πάλεψαν αλλά οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση τους.

Στο τέλος της ημέρας, κρίνοντας την εικόνα του φιλικού του σταδίου «Νερέο Ρόκο», πρέπει να προβούμε σε άλλη μία διαπίστωση: ο Παναθηναϊκός δεν θα συναντήσει… Μίλαν στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοι του θα είναι μικρότερης δυναμικότητας, θα πιέζουν λιγότερο και δεν θα έχουν… Ζιρού στην επίθεση. Οπότε, όσα φάνηκαν κόντρα στη Μίλαν, στην Ελλάδα δεν θα φανούν στον ίδιο βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ