Ολυμπιακός – Φίλιξ και Νίκλας…

Ολυμπιακός – Φίλιξ και Νίκλας…

Δεν πρόκειται για παίκτες, αλλά για φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού από την Αυστρία!

Το παιχνίδι στην Μπρατισλάβα είχε τελειώσει. Βγάζω τα ακουστικά της μετάδοσης, πιάνω την καθιερωμένη κουβέντα με τους άλλους απεσταλμένους για την εικόνα του αγώνα και ξεκινώ την κάθοδο για την αίθουσα Τύπου.

Έρχεται ο Πέδρο Μαρτίνς και μόλις ολοκληρώνει τις δηλώσεις του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, βγαίνω εκτός γηπέδου για το καθιερωμένο τσιγάρο. Εκεί πέφτει το μάτι μου σε δύο τύπους. Ειδικά ο ένας δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητος. Γίγαντας. Ύψος πάνω από δύο μέτρα, γεμάτος και έριχνε κλεφτές ματιές στο πούλμαν του Ολυμπιακού, μαζί με τον φίλο του.

Μετά από λίγο με πλησιάζει και μου ζητά τσιγάρο, Του δίνω και πιάνουμε την κουβέντα. Αυτά που μου είπε, ειλικρινά δεν τα περίμενα.

Ο… γίγαντας είναι ο Φίλιξ και φίλος του ο Νίκλας. Δύο νεαροί από την Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ συγκεκριμένα. Τί έκαναν στο γήπεδο της Σλόβαν; Πολύ απλά ήθελαν να δουν για μια ακόμη φορά, από κοντά τον Ολυμπιακό.

Μετά τη γνωριμία, ο Φίλιξ λύθηκε. «Φίλε, είμαι Ολυμπιακός και Σάλτσμπουργκ», μου λέει και όταν τον ρώτησα πώς απέκτησε το μικρόβιο του Θρύλου ήταν απολαυστικός: «Γιατί να μην είμαι Ολυμπιακός; Επειδή είμαι από την Αυστρία; Λατρεύω το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ. Πολύ μεγάλο κλαμπ. Τον υποστηρίζω αρκετά χρόνια. Και την Σάλτσμπουργκ την συμπαθώ, επειδή μένω εκεί».

Τον ρώτησα εάν είναι η πρώτη φορά που είδε τον Ολυμπιακό από κοντά. «Από το Σάλτσμπουργκ για να έρθουμε εδώ, είναι περίπου τέσσερις με πέντε ώρες ανάλογα με τη κίνηση. Και δέκα να ήταν οι ώρες δεν θα είχα θέμα. Όχι φίλε δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη φορά επί εποχής κορονοϊού. ¨Εχω πάει σε μέρη που κάνει προετοιμασία η ομάδα το καλοκαίρι, για να την δω από κοντά», ήταν η απάντησή του και συνέχισε αναφερόμενος στο Καραϊσκάκη και την Ελλάδα: «Θέλω να έρθω στην Ελλάδα και να δω παιχνίδι του Ολυμπιακού από κοντά. Χαζεύω την εξέδρα στο Youtube. Ο κόσμος είναι απίστευτος. Θέλω να ζήσω την συγκεκριμένη ατμόσφαιρα και για αυτό θέλω το τηλέφωνό σου…»

Φυσικά και ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μετά μίλησε μόνος του για την Ελλάδα. «Θα ερχόμουν φέτος, το είχα πάρει απόφαση. Αλλά δεν ήξερα εάν ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα και είδα τις φωτιές. Τι έγινε εκεί φίλε. Κρίμα. Θα έρθω όμως να το ξέρεις. Θα έρθω γιατί θέλω να δω παιχνίδι από το Καραϊσκάκη».

Ο Φϊλιξ και ο Νίκλας χαιρέτησαν όσο περισσότερους παίκτες μπόρεσαν και αποχώρησαν από το γήπεδο, όταν έφυγε το πούλμαν του Ολυμπιακού. Είμαι βέβαιος, ότι θα τους συναντήσω στην Φρανκφούρτη, για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αϊντραχτ. Τί είναι 600 χιλιόμετρα απόσταση; Από τώρα θα έχουν αγοράσει εισιτήρια για την αγαπημένη τους ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ