Μαντί Καμαρά – Τρία καλοκαίρια φεύγει…

Μαντί Καμαρά – Τρία καλοκαίρια φεύγει…

Η παραμονή του Καμαρά και αυτή τη σεζόν στον Ολυμπιακό έμοιαζε… απίθανη στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Για ένα ακόμη όμως καλοκαίρι ο Αφρικανός μέσος μένει Πειραιά. Γιατί το θέλει.

Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια; Δύσκολη ερώτηση που δεν μπορεί να «φέρει» και άμεση απάντηση. Έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα στη νέα εποχή των Πειραιωτών από τον ερχομό του Πέδρο Μαρτίνς έως και τώρα.

Σίγουρα στο top-3 των μεταγραφών είναι ο Μαντί Καμαρά. Θα μπορούσε μάλιστα να θεωρηθεί και ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές κάθε καλοκαιριού, από το 2018 έως τώρα. Γιατί; Γιατί κάθε καλοκαίρι «φεύγει» αλλά πάντα μένει εδώ. Όπως και στο ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Πολλοί θα στοιχημάτιζαν το… σπίτι τους πάνω στην μεταγραφή του Μαντί Καμαρά. Και θα το έχαναν, και φέτος.

Όταν το καλοκαίρι του 2018 ο πιτσιρικάς από την Αζαξιό ερχόταν στο Ρέντη, πριν καν τον δει ο Πέδρο Μαρτίνς, οι αρχικές σκέψεις οδηγούσαν σε δανεισμό. Για να «ψηθεί». Όταν τον είδε ο Πορτογάλος τεχνικός στις πρώτες προπονήσεις όλα άλλαξαν. Και πώς να μην αλλάξουν. Ο Μαντί Καμαρά από την πρώτη του στιγμή με τα ερυθρόλευκα έως τώρα αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους της επιτυχίας του νέου Ολυμπιακού. Ένα παιδί από τη Γουινέα που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τις δυσκολίες και μέσα από τον Ολυμπιακό «λάμπει» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Με τις προτάσεις που έχουν έρθει όλο αυτό το διάστημα για τον Καμαρά να είναι πολλές και ιδιαίτερα υψηλές. Αλλά τον Ολυμπιακό να μένει πιστός στην πολιτική του στο μεταγραφικό παζάρι αποδεικνύοντας συνάμα πώς πάνω από όλα είναι το καλό της ομάδας. Θα μπορούσε κάλλιστα ο Καμαρά να έχει πουληθεί από το καλοκαίρι του 2019. Ή το καλοκαίρι του 2020 ή αυτό που μας τελείωσε.

Δεν έφυγε όμως τόσο γιατί ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στο πλάνο του όσο και γιατί ο ίδιος δεν πίεσε ποτέ για αυτό. Υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μετά από ένα διάστημα στην ομάδα έδειξαν με «θέρμη» πως θέλουν να συνεχίσουν αλλού. Σε ένα πιο μεγάλο πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με τον Ζοσέ Σα. Που έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα, πρόσφερε και πήρε πολλά και έφυγε για την Πρέμιερ Λιγκ έχοντας πάντα στην καρδιά του τον Ολυμπιακό.

Για τον Μαντί Καμαρά προφανώς το να παίξει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο είναι ένας στόχος. Και αργά ή γρήγορα θα το πετύχει. Το ταλέντο του είναι αστείρευτο και η όρεξη του για ποδόσφαιρο μεγάλη. Το σημαντικότερο είναι πως πατάει στη γη, ταπεινός και σοβαρός συνεχίζει να δουλεύει. Παρότι είναι στο επίπεδο να παίξει σε κορυφαίο σύλλογο κορυφαίου πρωταθλήματος νοιώθει τόσο καλά στον Ολυμπιακό και δεν ξεχνά.

Έχει άλλωστε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και γνωρίζει πως κάθε χρόνο έχει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους, διακρίσεις και να παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Μπορεί λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να «γέμισε» το ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες, ειδικά στον άξονα και μεσοεπιθετικά όμως ο Μαντί Καμαρά που… έφευγε από νωρίς για Νάπολι ή κάποια άλλη σπουδαία ομάδα, αποτελεί (και αυτό το καλοκαίρι) μια από τις καλύτερες «μεταγραφές» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ