Ολυμπιακός – Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά;

Ολυμπιακός – Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά;

Ο απολογισμός της μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό, είναι θετικός και η ομάδα είναι ενισχυμένη

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή περίοδος και φυσικά έχει ενδιαφέρον να δούμε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά. Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός κινήθηκε δυναμικά στο παζάρι, από τις πρώτες μέρες, που αυτό άνοιξε τις πύλες του.

Πάμε λοιπόν να δούμε, μία μία τις γραμμές. Στην επίθεση, ο Ολυμπιακός είχε πέρυσι τους Ελ Αραμπί, Χασάν και Κάιπερς. Ουσιαστικά στηρίχθηκε στους δύο πρώτους, με τον Αιγύπτιο να δίνει λύσεις, κυρίως από τον πάγκο. Φέτος, οι δύο πρώτοι παρέμειναν στο ρόστερ και εντάχθηκε σε αυτό ο Τικίνιο, έναν παίκτη που κάποιοι τον έχετε ξεχάσει, επειδή ακόμα δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς. Στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε στην προετοιμασία, αλλά μιλάμε για ποδοσφαιριστή που αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, μπορεί να σκοράρει ασταμάτητα.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο, να έρθει πρόταση από Τουρκία για τον Χασάν, ο Ολυμπιακός έχει και το νεαρό Πινακά. Στα δικά μου μάτια, η ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ενισχυμένη στις θέσεις των κλασικών επιθετικών.

Πάμε τώρα στα εξτρέμ και στον… περιβόητο αντικαταστάτη του Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε έναν, αλλά δύο παίκτες πρώτης γραμμής, Πέρυσι είχε τον Μπρούμα, που για μένα όσο αγωνίστηκε ήταν τίμιος. Δεν έκανε τα σούπερ παιχνίδια, αλλά υπήρχαν απογεύματα και βραδιές, που ο συγκεκριμένος παίκτης βοήθησε.

Ο Ολυμπιακός πήρε με μεταγραφή τον Ονιεκούρου, έναν παίκτη που τον ήθελε από πέρυσι, έναν παίκτη που περιμένει να κάνει την διαφορά. Επίσης στα άκρα υπάρχει και ο Λόπεζ, που αν δούμε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις στο ρόστερ, ουσιαστικά πήρε την θέση του Ραντζέλοβιτς, που παραχωρήθηκε δανεικός.

Προσθέστε και τον Αγκιμπού Καμαρά (που μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα), ο οποίος αρχικά είχε ακουστεί ότι θα παίζει στον Ολυμπιακό Β’, αλλά από τις πρώτες προπονήσεις έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς για την αξία του. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ήδη αγωνιστεί στα ματς των προκριματικών.

Όπως και να το κάνουμε, ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος και στα άκρα, ενώ το ίδιο συνέβη και στον άξονα. Οι πρωταθλητές διατήρησαν την… Αγία Τριάδα, που τους οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναφέρομαι φυσικά στους Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκη. Σε αυτούς προσθέστε και τον Κουντέ, ο οποίος μόλις βρει ρυθμό, θα χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας. Ουσιαστικά ο Κουντέ, ήρθε στην θέση του Πέπε και του Τιάγκο Σίλβα, οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Στα μπακ τώρα, που έχει γίνει τεράστια κουβέντα. Δεξιά ο Ολυμπιακός διαθέτει τους Λαλά και Ανδρούτσο, αριστερά τον Ρεάμπτσικουκ και αποκτήθηκε και ο Κραπόβνικ. Ένας παίκτης, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καλό βιογραφικό και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές. Εάν ο Πολωνός βγει και επειδή έχει την δυνατότητα να παίξει και στις δύο πλευρές, μπορεί να μην επηρεαστεί η ομάδα. Σίγουρα θα χρειαζόταν έναν ακόμη ποιοτικό μπακ, αλλά οι υποθέσεις που πάλεψαν οι διοικούντες δεν τους κάθισαν.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν, δεν υπάρχει ο Χολέμπας που έδωσε πολύτιμες λύσεις. Οι δύο πλευρές έχουν τα ίδια πρόσωπα, συν τον μπαλαντέρ Κραπνόβνικ, ο οποίος πρέπει να αποδειχθεί το κλειδί της επιτυχίας.

Κάτω από τα δοκάρια δεν βρίσκεται πλέον ο Σα. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Βατσλίκ, ένας τερματοφύλακας, που θαυμάσαμε όλοι στο EURO, καθώς έφτασε στα προημιτελικά με την Τσεχία. Οπότε στη χειρότερη περίπτωση για τον Ολυμπιακό, στη συγκεκριμένη θέση θα είναι μία ή άλλη…

Πάμε τέλος στο κέντρο της άμυνας, στο οποίο εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί, γιατί μπορεί η ομάδα να έχει πρόβλημα. Η τετράδα Σισέ, Μπα, Παπασταθόπουλος και Μάρκοβιτς (συν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο) δεν είναι κακή. Κατά την άποψή μου χρειαζόταν ένα στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερο κιόλας, από την απόκτηση ενός ακόμη μπακ. Αποκτήθηκε βέβαια, ένας ταλαντούχος γάλλος αμυντικός, ο Κινκουέ, που μακάρι σε λίγο καιρό να λέμε για έξυπνη μεταγραφή. Όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Σισέ και Μπα, που όταν ήρθαν στο λιμάνι δεν τους ήξερες κανείς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ