Βοτανικός: Η καθυστέρηση, τα επόμενα βήματα και ο κρίσιμος Σεπτέμβρης

Βοτανικός: Η καθυστέρηση, τα επόμενα βήματα και ο κρίσιμος Σεπτέμβρης

Που έχει... κολλήσει το θέμα του Βοτανικού, πότε θα γίνει η ΓΣ του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως του Αυγούστου, το θέμα με τον Βοτανικό φάνηκε να μένει πίσω. Ή έστω να «παγώνει». Ο κόσμος δεν διάβαζε/άκουγε για εξελίξεις γύρω από το γηπεδικό ζήτημα. Και δεν διάβαζε/άκουγε διότι δεν υπήρχε τίποτα ουσιαστικό για το θέμα.

Ο Σεπτέμβρης μοιάζει να είναι ένας από τους πλέον κρίσιμους μήνες, αλλά ας μη… βιαζόμαστε: κρίσιμος υποτίθεται πως ήταν και ο Μάιος, κρίσιμος υποτίθεται πως ήταν και ο Ιούνιος. Εντός του μήνα είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού – συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου – που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του πρότζεκτ. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε έλλειψη απαρτίας, που σημαίνει ότι η Γ.Σ. θα μεταφερθεί για μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ούτε γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε βέβαιοι.

Ο λόγος; Για να πάμε σε Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητο να είναι έτοιμες όλες οι συμβάσεις και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού 15 μέρες πριν. Ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρείται για να συμβεί μέσα στο επόμενος 15μερο.

Οι συμβάσεις αφορούν τις συμφωνίες ΠΑΕ – ερασιτέχνη, Δήμου – ερασιτέχνη και ΑΕΠ Ελαιώνα – ερασιτέχνη. Αν δεν έχουν πέσει υπογραφές μέσα στις επόμενες 15 μέρες, τότε πηγαίνουμε για Οκτώβρη και… βλέπουμε. Συνεπώς χρειάζεται ακόμα υπομονή.

Πως έχουν έως τώρα τα πράγματα στις συζητήσεις των εμπλεκόμενων; ΠΑΕ και ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχουν δώσει τα χέρια. Λεπτομέρειες απομένουν και για τη συμφωνία του ερασιτέχνη με τον Δήμο, ενώ θετικές ήταν οι εξελίξεις στις τελευταίες συναντήσεις των ανθρώπων του ΑΟ με την ΑΕΠ Ελαιώνα, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις και το κόστος του έργου.

Τι θα γίνει στη Γενική Συνέλευση, όταν αυτή τελικά πραγματοποιηθεί; Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα κληθούν να ψηφίσουν  για το αν θέλουν να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού ή όχι. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο ερασιτέχνης, δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη, ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια που θα πρέπει να τη γνωρίζουν όσοι είναι μέλη του ΑΟ. Μέλη που δεν έχουν ανανεώσει τα τελευταία χρόνια τη συνδρομή τους έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας πληρώνοντας… αναδρομικά. Όσοι έχουν να ανανεώσουν από το 2019 μπορούν να το κάνουν με 100 ευρώ, ενώ όσοι δεν ανανέωσαν την τελευταία διετία πληρώνουν 150 ευρώ. Τα 100 συν τα 50 της τρέχουσας συνδρομής.

Αν «περάσει» το πρότζεκτ από τη Γενική Συνέλευση τότε οι μελέτες για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη θα παραδοθούν στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να τις ελέγξει.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα ακολουθήσει η έκδοση οικοδομικής άδειας και μέχρι το τέλος του έτους η δημοπράτηση του έργου. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη φάση της έναρξης των εργασιών, οι οποίες προφανώς και έχουν ξεφύγει χρονιά σε σχέση με όσα αναφέρονταν στο μνημόνιο συνεργασίας. Εκείνο έλεγε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Δ’ τρίμηνο του 2021, κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ