Άρης – Το «ποτάμι» της δικαιοσύνης δεν γυρίζει πίσω

Άρης – Το «ποτάμι» της δικαιοσύνης δεν γυρίζει πίσω

Μονόδρομος η δικαίωση του Άρη, ενώ οι οπαδοί του παρέδωσαν μαθήματα και έδειξαν τη τεράστια δυναμική του συλλόγου, με την ειρηνική πορεία τους σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Ο κόσμος του Άρη κατέβηκε χθες το βράδυ στους δρόμους, μην μπορώντας να αντέξει μια ακόμα αδικία σε βάρος της ομάδας του. Η απίστευτη απόφαση της επιτροπής εφέσεων, που διατήρησε την ποινή των -6 βαθμών που είχε επιβάλει η επιτροπή δεοντολογίας, είχε ως αποτέλεσμα αυτό το κιτρινόμαυρο «ποτάμι» να πλημμυρίσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Μπορούσε να δει κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας. Γονείς με τα παιδιά τους στο χέρι. Ακόμα και έχοντας αγκαλιά, αυτά της μικρότερης ηλικίας. Χιλιάδες φίλοι της ομάδας ξεχύθηκαν σε όλη την πόλη.

Οι οπαδοί του Άρη κέρδισαν χθες ένα μεγάλο στοίχημα. Παρέδωσαν μαθήματα, σ΄ αυτούς που τους περίμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, για το πως διοργανώνεται μια ειρηνική πορεία. Για το πως διεκδικείς το δίκιο σου, σεβόμενος, όμως, παράλληλα και τη περιουσία του άλλου. Μην ακούσω για αυτονόητα, στην Ελλάδα ζούμε.

Με την πολυπληθή παρουσία τους, παράλληλα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από την δικαίωση του Άρη.

Με τα συνθήματα τους εναντία στη Πολιτεία αλλά και στην ΕΠΟ κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την κατάσταση σε βάρος της ομάδας τους. Απαιτούν, μάλιστα, από τους αρμοδίους να δοθεί άμεσα μια λύση.

Για να ξεκαθαρίσουμε, φυσικά, κάποια πράγματα, θα πρέπει να πούμε ότι ο Άρης δεν ζητάει κάποια χάρη. Το δίκιο του διεκδικεί. Προκαλεί απορία το πως καταδικάστηκε σε ποινή μια ομάδα, χωρίς, να ληφθούν υπόψιν οι μαρτυρίες των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι νομικός, για να σου δημιουργηθεί αυτή η απορία. Απλή λογική χρειάζεται.

Πως είναι, επίσης, δυνατόν να επιβάλλεται μια ποινή στο νέο πρωτάθλημα, ενώ έχει να κάνει με «αδίκημα» που φέρεται να έγινε πριν χρόνια; Και γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα από την ΕΠΟ το σκεπτικό της απόφασης; Επίσης, τι συμφέρον αποκόμισε από αυτή την ενέργεια η ΠΑΕ Άρης; Εύλογα τα ερωτήματα και χρήζουν απαντήσεων.

Το χθεσινό συλλαλητήριο μπορεί να έγινε στη Θεσσαλονίκη, όμως, το μήνυμα του έφτασε πολύ μακριά. Και ειδικά στα κέντρα των αποφάσεων. Υπήρχε άμεση ενημέρωση από μέλη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, προς κυβερνητικά στελέχη, για το τι γίνεται στην πόλη.

Ήταν ξεκάθαρο, επίσης, το μήνυμα των οπαδών του Άρη. Η πορεία αυτή ήταν ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει, αν δεν δικαιωθεί η ομάδα τους. Με αποκορύφωμα, βέβαια, τις κινητοποιήσεις πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ