Στα ρεμπετάδικα της Άνω Πόλης

Στα ρεμπετάδικα της Άνω Πόλης

Δεν μπορώ να γράψω ότι έπρεπε ο ΠΑΟΚ να αθωωθεί για το ρολό της ταμειακής, γιατί δεν έγραψα ότι έπρεπε να αθωωθεί ο Παναθηναϊκός για το κουτάκι της μπύρας.

Την αφεντιά μου και πολλούς άλλους μας περνάνε γενεές δέκατέσσερις στην Θεσσαλονίκη και όπου αλλού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Αυτά που γράφουμε ακόμα κι αν αρέσουν δεν συμφέρουν. Κι αφού δεν συμφέρουν πάει το σιχτίρισμα σύννεφο. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έχω ακούσει πολλά κι έχω πάθει κιόλας.

Οι οπαδοί όλων των ομάδων μου έχουν κάνει την χάρη να με στείλουν στον διάολο κι ακόμα μακρύτερα. Μια φορά στα Ψαχνά Εύβοιας με περίλαβαν οπαδοί του Παναθηναϊκού και με γλίτωσε ο Σπύρος Δημόπουλος, του το χρωστάω. Στο «Καραϊσκάκης» με περιποιήθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού γιατί δούλευα λέει στο ραδιόφωνο του Αλαφούζου. Οπαδοί της ΑΕΚ με είχαν κάνει ασήκωτο πριν από τριάντα χρόνια αλλά αυτό δεν πιάνεται γιατί έφταιγε μια ντρίπλα του Αναστόπουλου πάνω στον Πεπέ. Αφήνω μηνύσεις και αγωγές με τις οποίες με έχουν στολίσει κατά το παρελθόν κύριοι όπως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, Σωκράτης Κόκκαλης και Αλέξης Κούγιας. Είναι κρίμα να βαδίζεις στας δυσμάς του παραγωγικού σου βίου και να κινδυνεύεις να τις αρπάξεις από οπαδούς. Για μια κουταμάρα όπως είναι όχι βέβαια η μπάλα που αγαπάς αλλά το «δίκιο» της ομάδας που υποστηρίζεις . Με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι να είχα νιτερέσια αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή. Αφού δεν γράφω ότι ο ΠΑΟΚ έχει σε όλα δίκιο και τον κυνηγούν όλοι οι άλλοι για να του πάρουν το πρωτάθλημα, τότε μου αξίζει να με λούζουν οι οπαδοί του με κάθε βρισιά. Θα το έγραφα αν το πίστευα όπως έγραφα ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και πάει για πρωτάθλημα παρά τις αβάντες από την διαιτησία.

Δεν μπορώ να γράψω ότι έπρεπε ο ΠΑΟΚ να αθωωθεί για το ρολό της ταμειακής γιατί δεν έγραψα ότι έπρεπε να αθωωθεί ο Παναθηναϊκός για το κουτάκι της μπύρας. Έχω δει ποδοσφαιριστές μετά από συγκρούσεις μεταξύ τους να παίζουν με δεμένα και ματωμένα κεφάλια. Μπορώ εμπειρικά να καταλάβω αν ο Ιβιτς κι ο Γκαρθία είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν στον πάγκο. Μπορώ επίσης να καταλάβω πως αν θέλουμε κάποτε να παίζουμε κανονικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κανενός πρέπει να υπάρχουν αυστηροί νόμοι και αυστηρές τιμωρίες. Σαν αυτές για τις οποίες πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες όταν θεσμοθετήθηκαν από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ. Ήταν τότε που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν με τον Κοντονή και πολλοί από αυτούς με τον Τσίπρα προσδοκώντας πως θα αλλάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και από την αλλαγή θα έρθουν στα πράγματα οι δικοί τους. Και ήρθαν και πανηγυρίστηκε η εκλογή Γραμμένου στην ΕΠΟ.

Κανένας δεν ενοχλούσε τον επελαύνοντα ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Κι εκεί που περίμενε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για να τον μερεμετίσει και να κάνει επίδειξη δύναμης ο ανόητος και με ανάλογο παρελθόν οπαδός έκανε την κουτουράδα και πέτυχε τον Γκαρθία. Ένας ανόητος ανάμεσα σε εικοσιπέντε χιλιάδες κόσμο. Αυτός ο ανόητος τώρα τιμωρήθηκε να είναι στο αστυνομικό τμήμα δυο ώρες πριν από κάθε ματς του ΠΑΟΚ και άλλες τόσα μετά. Πάει αυτό ας το αφήσουμε πίσω. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την ΑΕΚ και το πάλευε για τη νίκη που θα τον έφερνε καβάλα στο άλογο ήρθε ο πρόεδρός του να μπουκάρει με το σιδερικό και να διακοπεί το ματς και τώρα εξαιτίας της συμπεριφοράς του, η ομάδα να κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές.

Ένας ανόητος είκοσι εφτάχρονος που το έχει ξανακάνει και ο Σαββίδης με τον παρορμητική συμπεριφορά του καταδικάζουν τον ΠΑΟΚ να χάσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κατανοητή η πίκρα και η αγανάκτηση των οπαδών, ειδικά εκείνων που πήγαν στην Τούμπα δυο φορές , δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και δεν είδαν μπάλα. Μέχρι εκεί όμως .Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα μπορούν να αντικρίσουν την πραγματικότητα. Αυτά επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα με τους καλούς φίλους σε ένα από τα απίθανα ρεμπετάδικα της Άνω Πόλης, εκεί που πέρασα ορισμένα από τα ωραιότερα βράδια της ζωής μου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ