Τι τους έκανες ρε Ρόι

Τι τους έκανες ρε Ρόι

Ο αείμνηστος Τάρπλει οδήγησε σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια τον Άρη στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του απέναντι στη τουρκική Εφες Πίλσεν.

Ο κορυφαίος ίσως Αμερικανός που έπαιξε στην Ευρώπη, ο Ρόι Τάρπλει δεν βρίσκεται δυστυχώς πλέον κοντά μας. Κάθε χρόνο, όμως, τέτοια μέρα στη μνήμη των οπαδών του Άρη και όχι μόνο έρχεται η εικόνα του στον συγκλονιστικό εκείνο τελικό στο Τορίνο, το 1993.

«Και οι τουρκαλάδες να παραμιλάνε» φώναζαν εκστασιασμένοι περισσότερο από 5000 οπαδοί του Άρη που ταξίδεψαν στην Ιταλία και ο Τάρπλει δεν μπορούσε να τους χαλάει το χατίρι. Με 19 πόντους και 18 ριμπάουντ, οι παίκτες της Εφες Πίλσεν όχι μόνο παραμίλησαν αλλά θα έβλεπαν προφανώς εφιάλτες στον ύπνο τους για πολλές μέρες.

Άξιος συμπαραστάτης του ο έτερος Αμερικανός,  Τζέι Τζέι Άντερσον. Θυμάμαι την στιγμή που ο νυν προπονητής του Άρη και τότε αρχηγός του, Παναγιώτης Γιαννάκης, σήκωνε το τρόπαιο Παλαθέτο Ντε λο Σπορτ. Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και ολόκληρη η Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκε και ξενύχτησε μέχρι το πρωί την επιτυχία του Αυτοκράτορα της.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σκηνικό στη συνέντευξη τύπου τη προηγούμενη μέρα του αγώνα, με τον προπονητή της τουρκικής ομάδας να κάνει προκλητική δήλωση. «Ότι και να γίνει το κύπελλο θα πάει στο Αιγαίο». Με τον τότε πρόεδρο του Άρη, Θεόφιλο Μητρούδη να του δίνει πληρωμένη απάντηση. «Θα πάει στο Αιγαίο, γιατί θα το κατακτήσει ο Άρης».

https://www.youtube.com/watch?v=pvjFArn0paQ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ