Εκλογές ΕΟΚ – Τέλος εποχής Βασιλακόπουλου

Εκλογές ΕΟΚ – Τέλος εποχής Βασιλακόπουλου

Αλλαγή σελίδας για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. «Σβήνει» κάθε ίχνος από την εποχή Βασιλακόπουλου. Τα σωματεία έστειλαν μήνυμα…

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο απόλυτος νικητής. Στις εκλογικές διαδικασίες, όμως, δεν υπάρχουν μόνο νικητές. Το γεγονός ότι ο Άγγελος Παπανικολάου δεν πέρασε το όριο, ώστε να μετέχει στο νέο Δ.Σ., δεν είναι τόσο δική του αποτυχία, όσο μήνυμα που εστάλη από τους ανθρώπους του μπάσκετ στην πλευρά Βασιλακόπουλου.

Δεν θα κρυφτούμε, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι από σήμερα δεν θα υπάρχει ίχνος της εποχής Βασιλακόπουλου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είναι το αποτέλεσμα του #mexritelous, που ξεκίνησε στο ημίχρονο του αλήστου μνήμης αγώνα του Κυπέλλου στο «Νίκος Γκάλης».

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τότε κι ολοκληρώθηκε χθες. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι οι συνεργάτες του αποχωρούν, έχοντας εισπράξει την αποδοκιμασία των ανθρώπων του μπάσκετ. Από μόνο του το γεγονός ότι συμμετείχαν 600+ σωματεία στην εκλογική διαδικασία είναι μια νίκη. Στις μονοπρόσωπες εκλογές της εποχής Βασιλακόπουλου, με το ζόρι μετείχαν 400 σωματεία. Αρκετά εξ αυτών με αντιπροσώπευση.

Ο κόσμος του μπάσκετ έστειλε μήνυμα ότι δεν θέλει τίποτα, που να τον συνδέει με το «παλιό». Για το «νέο» θα έχουμε καιρό να το κρίνουμε. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να κριθεί πριν δείξει σαφή δείγματα. Όμως το «παλιό» κρίθηκε, αποδοκιμάστηκε, πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Ο Άγγελος Παπανικολάου προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο κουστούμι, με φθαρμένα υλικά. Πίστεψε ότι η… κολόνια του Βασιλακόπουλου κρατάει αιώνια, αλλά δεν ήταν έτσι. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο, όλοι οι άνθρωποι του προέδρου πήγαν σπίτι τους. Ενδεχομένως, ανάμεσα σ’ αυτούς, και κάποιοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν. Αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά.

Ο Παναγιώτης Φασούλας έδωσε τον δικό του αγώνα. Περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν ήρθαν. Ο κόσμος αποφασίζει κι επ’ αυτού δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Πρέπει κι ο συνδυασμός «Πρώτα το μπάσκετ» να κάνει την ενδοσκόπηση και την ανάλυσή του. Κυρίως, όμως, δεν πρέπει να σταματήσει την παρέμβασή του στα δρώμενα. Μια ήττα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη αποδοκιμασία.

Να διορθωθούν οι όποιες ανορθογραφίες, να δείξουν έργο εντός κι εκτός Δ.Σ. και να συνεχίσουν να συζητούν με τα σωματεία. Και με αυτά που πείστηκαν από τη ρητορική τους και μ’ εκείνα που δεν πείστηκαν. Πλέον δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η μοναδική αντιπολίτευση, σύμφωνα με την… επιταγή των παραγόντων του αθλήματος. Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ