Το #mexritelous δικαιώνεται και συνεχίζεται

Το #mexritelous δικαιώνεται και συνεχίζεται

Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αφήνουμε πίσω τις εποχές, που έφεραν το μπάσκετ στο χαμηλότερο σημείο του. Το #mexritelous δικαιώνεται και συνεχίζεται.

Το ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση του Κολοσσού Ρόδου, μας αφήνει σχετικά αδιάφορους. Δεν αποτελεί, δα, κι έκπληξη, αλλά το συγκεκριμένο ματς έχει στοιχεία, που σου επιτρέπουν να πεις ότι γράφτηκε… ιστορία. Ότι ο αγώνας δικαιώνεται. Ο αγώνας όσων πίστεψαν στο #mexritelous. Συνάμα, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να τελειώσουμε με το προηγούμενο καθεστώς.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εσωτερικές διοργανώσεις κι αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς. Ταυτόχρονα επέστρεψε κι ο Γιάννης Φούφης στην ενεργό δράση. Εδώ και πέντε χρόνια ο Θεσσαλονικιός διαιτητής ήταν αποκλεισμένος. Αρχικά, γιατί προτίμησε να σφυρίζει στην Ευρωλίγκα. Μαζί του αποκλείστηκαν οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς και Πέτρος Παπαπέτρου.

Οι δύο πρώτοι κινήθηκαν νομικά εναντίον της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Οι άλλοι δύο «συνθηκολόγησαν» κι επέστρεψαν. Τώρα, που έπεσε το παλιό καθεστώς, επέστρεψε ο Φούφης (ο Γκόντας έχει υπερβεί το όριο ηλικίας). Επιστροφή στη νομιμότητα λέγεται αυτό. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, πιθανότατα αντί του Φούφη θα ήταν διαιτητής ο Αναστόπουλος κι ας είχε υπερβεί το όριο ηλικίας. Τι σημασία έχει; Έτσι κι αλλιώς έκανε ό,τι ήθελε ο Βασιλακόπουλος, όλα ήταν σχετικά, ανάλογα με τη βούλησή του.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού, η επιστροφή του Φούφη, η συνταξιοδότηση όσων έχουν υπερβεί το όριο, που ΚΑΚΩΣ έχει θέσει η ΕΟΚ (σκληρός νόμος, άδικος ενδεχομένως, αλλά ισχύει για όλους), η «συνταξιοδότηση» ανεξαρτήτως συμπάθειας, είναι στοιχεία νομιμότητας. Κανονικότητας. Είναι μικρές, αλλά πολύ ουσιαστικές νίκες του #mexritelous.

Αυτό ήταν; Τελειώσαμε; Προδήλως ΟΧΙ. Μαθαίνω ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα διατηρήσει το αυτοκίνητο και το κινητό, που είχε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Επειδή έχει σπάσει η οθόνη του κινητού μου, μια κι η ΕΟΚ δείχνει άνεση, περιμένω inbox, για να στείλω ταχυδρομικό κώδικα, να μου αποσταλεί καινούριο. Ας μην είναι το τελευταίο μοντέλο, αρκεί να είναι η μάρκα προτίμησής μου.

Δεν είναι εκδικητικό θέμα, αλλά θέμα αρχής. Αν τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ. η συνέχιση κάποιων παροχών στον πρώην πρόεδρο κι αποφασιστεί, ειλικρινά σάς λέω θα χειροκροτήσω την απόφαση. Όχι πως χρωστάμε κάτι στον Βασιλακόπουλο, αλλά δεν βαριέσαι, η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι τιμωρητική. Αρκεί να είναι επίσημο, διαυγές, να γίνει δημοσίως γνωστό, όχι με σιωπηλή συμφωνία.

Το αυτοκίνητο και το κινητό ΔΕΝ μ’ ενδιαφέρουν. Θέλω, βεβαίως, να μάθουμε πόσες εικόνες είχαν αγοραστεί (αν είχαν αγοραστεί) από την προηγούμενη διοίκηση, να βγουν στοιχεία στη φόρα, που να αναδεικνύουν το προφανές, της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων. Έτσι ώστε να σταματήσουν κι οι όποιες αμφιβολίες.

Γι’ αυτό κι επειδή πρέπει να ξεβρωμίσει ο χώρος από κάθε λογής αυλικούς, ο αγώνας του #mexritelous συνεχίζεται. Μέχρι την ολοκληρωτική του δικαίωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ