ΕΟΚ – Ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο των προσφυγών;

ΕΟΚ – Ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο των προσφυγών;

Οι εκλογές έχουν παρέλθει, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες… εκκρεμότητες. Θα τις καλύψει η ΕΟΚ του Λιόλιου, ή η παρέα του Βασιλακόπουλου. Έχει πλάκα η ιστορία.

Στις 12 Σεπτεμβρίου έγιναν οι πολυθρύλητες εκλογές στην ΕΟΚ. Ήταν η ημέρα αποκαθήλωσης του Γιώργου Βασιλακόπουλου και των αυλικών του. Η σελίδα άλλαξε, αλλά υπάρχουν κάποια κενά στην ιστορία. Και τα κενά πρέπει να καλύπτονται. Πώς και από ποιόν; Αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να το μάθουμε.

Μια από τις τελευταίες πράξεις του έργου «εκλογές: Μια μέρα και μια αιωνιότητα» παίχτηκε στις δικαστικές αίθουσες. Στο Πρωτοδικείο, συγκεκριμένα, όπου 72 σωματεία κέρδισαν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία. Από αυτά τα 16 ήταν ήδη μεταξύ των δικαιούχων ψηφοφόρων, αλλά θέλησαν (για δικούς τους λόγους) να το επιβεβαιώσουν. Πώς το έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου; «Λεφτά υπάρχουν».

Ξέρετε, σχεδόν τίποτα στη ζωή δεν είναι τσάμπα. Η προσφυγή στο Πρωτοδικείο κοστίζει. Ακόμα και για εκείνους, που επρόκειτο να ψηφίσουν και θέλησαν να κινηθούν νομικά. Το ότι οι δικαιωμένοι δικαιώθηκαν εκ νέου, αναδεικνύει το πόσο τυφλή είναι η δικαιοσύνη, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Ο νομικός που ανέλαβε την υπόθεση έχει λαμβάνειν. Η αμοιβή του είναι απειροελάχιστη. Ειλικρινά απορώ πώς άνθρωποι επιστήμονες παίρνουν τόσο λίγα χρήματα και δεν κάνω πλάκα. Κάτι λιγότερο από 210 ευρώ από κάθε σωματείο ζήτησε. Μόνο η χαρτούρα, οι καταθέσεις των φακέλων, η δουλειά που είχε να κάνει, είναι αστείο το ποσό.

Από την άλλη αν δεν το επιμερίσεις αλλά το συγκεντρώσεις, φτάνει στα 15.000 ευρώ. Μιλάμε για 72 σωματεία! Εδώ αρχίζουν τα… γούστα. Θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα σωματεία; Άντε να καταλάβω για τα υπόλοιπα, αλλά τα 16, που είχαν δικαιωθεί, πετάνε 200ευρα στον αέρα; Λεφτά υπάρχουν.

Αν δεν πληρώσουν τα σωματεία, θα πληρώσει ο Βασιλακόπουλος από το κομπόδεμά του; Στην ουσία την πλευρά του εξυπηρετούσαν. Δεν το συνηθίζει ο πρόεδρος. Πάμε και στην κορύφωση της ιστορίας: Θα πληρώσει η ΕΟΚ; Γιατί ο νομικός (και καλά έκανε) στην Ομοσπονδία απευθύνθηκε.

Θα πληρώσει, δηλαδή, ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνους που, καθοδηγούμενοι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, καθυστερούσαν την εκλογή του; Αυτό, πέρα από πλάκα, θα είναι και ατόπημα. Πρέπει να σταματήσει η ΕΟΚ, μέσω των χρημάτων που παίρνει από κρατικό προϋπολογισμό, να πληρώνει τα… γούστα του εκάστοτε προέδρου.

Αν ο νέος πρόεδρος έχει επιλέξει να αναλάβει τα χρέη του τέως, καλώς να το πράξει. Με ρέγουλα, όμως. Όχι να πληρώσει για τις προσχηματικές προσφυγές. Όχι να πληρώσει για τα… χασομέρια στις εκλογές. Και μια κι ο λόγος για διαύγεια (κεντρικό σύνθημα, τρόπος ζωής γι’ ανθρώπους όπως ο Βασίλης Ντάκουρης) ελπίζουμε να πληροφορηθούμε απευθείας ποιος πλήρωσε το μάρμαρο. Σε κάθε περίπτωση ότι δεν πληρώθηκε από το ταμείο της ΕΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ