Ο Ιβάν πήγε κόντρα στον Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν πήγε κόντρα στον Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να υπηρετήσουν τη φιλοσοφία του και ποιοι όχι, τουλάχιστον για την ώρα…

Η πρώτη ανάγνωση της ήττας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έμαθε το μάθημα του. Ηττήθηκε με ένα γκολ διαφορά, το οποίο δέχτηκε νωρίς, με την άμυνα του να έχει κακές αντιδράσεις και να πιάνεται ανοργάνωτη. Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως στους Ζωσιμάδες, μόλις τέσσερις μέρες πριν. Ένα το κρατούμενο, λοιπόν.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά αντέδρασε ορθολογικά. Είχε κατοχή και δημιουργία, είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση και σε ένα γήπεδο που είχε θερμή ατμόσφαιρα, άξιζε το γκολ της ισοφάρισης μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Του έλειψαν η ποιότητα στην εκτέλεση και στην τελική φάση. Δύο τα κρατούμενα.

Μετά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε παρατάξει μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές (επιλογή που δεν τον χαρακτηρίζει, αφού έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν είναι φαν των μεγάλων ανακατατάξεων), παρότι αγωνιστικά του βγήκε, επέλεξε στο ημίχρονο να επιστρέψει στο σχήμα που έχει στο μυαλό του από την αρχή της σεζόν.

Ένα βαρύ δίδυμο στον «άξονα», με τους Μαουρίσιο και Ρούμπεν, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός παιχνιδιού με τρεξίματα και γρήγορο ρυθμό. Ο Σέρβος μοιάζει να επιζητά τη δικαίωση του σε κάτι που δεν βγαίνει και έσφαλε, αντικαθιστώντας τον Αλεξανδρόπουλο με τον Βραζιλιάνο.

Ο Αλεξανδρόπουλος δεν είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά έτρεχε, κάλυπτε χώρους, έδινε ενέργεια και ταχύτητα. Ο Μαουρίσιο τα στέρησε αυτά και ειδικά όταν πέρασε στο ματς ο Καρλίτος ως «δεκάρι», η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού αποτέλεσε παρελθόν. Τρία τα κρατούμενα…

Η δεύτερη ήττα σε τέσσερις μέρες συνεπάγεται μεγάλη πίεση για το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ταυτόχρονα, όμως, είδαμε φανερά τι μπορεί να κάνει η ομάδα σε αυτό το τάιμινγκ και τι όχι. Ο Γιοβάνοβιτς καλείται και αυτός να εξάγει τα συμπεράσματα και να λάβει τις αποφάσεις του.

Ο Παναθηναϊκός που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη ότι μπορεί να παίξει μπάλα και να επιβάλλει τους όρους του, είναι έργο Γιοβάνοβιτς. Αλλά τώρα, δεν μπορούν να το υπηρετήσουν όλοι οι παίκτες. Αντίστοιχα, κάποιοι ακόμα δεν έχουν φορμαριστεί. Στο χέρι του Ιβάν είναι να προχωρήσει με όσους μπορούν να παίξουν με βάση τη φιλοσοφία του. Τουλάχιστον, για την ώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ