Ο «παραμορφωτικός καθρέφτης» και η πίεση των επόμενων δέκα ημερών

Ο «παραμορφωτικός καθρέφτης» και η πίεση των επόμενων δέκα ημερών

Από τον ενθουσιασμό με τον Απόλλωνα, στον προβληματισμό της τρίτης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός σε πίεση από νωρίς στη σεζόν...

Και ξαφνικά, μέσα σε δέκα μέρες, ο Παναθηναϊκός της αισιοδοξίας, του χαμόγελου, της προοπτικής, της «νέας εποχής» μετατρέπεται στον Παναθηναϊκό της εσωστρέφειας, του προβληματισμού, της πίεσης. Το 4-0 επί του Απόλλωνα σχεδόν… σβήστηκε στα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Σε «Ζωσιμάδες» και «Βικελίδης», σε δύο δύσκολες έδρες στις οποίες ο Παναθηναϊκός γνώρισε πανομοιότυπες ήττες. Σαν από… καρμπόν.

Και πλέον μπαίνει σε μια διαδικασία πίεσης για τη συνέχεια. Νωρίς στη σεζόν. Κι από εκεί που δεν το περίμενε κανείς όταν στηνόταν το… πάρτι της πρεμιέρας (και της τεσσάρας) απέναντι στον Απόλλωνα στη Λεωφόρο. Σαν ο Παναθηναϊκός αν επέστρεψε στις αρχές Αυγούστου, τότε που ο κόσμος ζητούσε μεταγραφές και εξέφραζε τον προβληματισμό του για την εικόνα που θα έδειχνε η ομάδα.

Είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα αυτό, το γεγονός δηλαδή πως οι μεταγραφές σημαντικών παικτών άργησαν πολύ να γίνουν. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς μετά το παιχνίδι με τον Άρη χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Είπε ο Σέρβος πως όσο περισσότερο περνάει ο καιρός και ενσωματώνονται τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει εικόνα. Σύμφωνοι. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό οι στόχοι μπορεί να έχουν… πετάξει. Όπως συνέβη και πέρσι, που ο Παναθηναϊκός και πάλι από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές άρχισε να κυνηγάει και τελικά δεν… έφτασε ποτέ.

Μπροστά τους οι «πράσινοι» έχουν δύο παιχνίδια μέχρι τη διακοπή των Εθνικών ομάδων. Δύο παιχνίδια που πια παίρνουν χαρακτήρα «πρόωρων τελικών». Αρχής γενομένης απ’ αυτό της Κυριακής με τον Βόλο στη Λεωφόρο, που περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν. Για την ακρίβεια; Απαγορεύεται ο Παναθηναϊκός να «γκελάρει» αν θέλει να λέει πως φέτος μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό.

Και μετά απ’ αυτό το παιχνίδι ένα μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Σε ένα ματς αποδείξεων, εάν κι εφόσον πάνε όλα καλά με τον Βόλο και οι «πράσινοι» καταφέρουν να πάρουν τη νίκη. Αποδείξεων για το που μπορεί να φτάσει η συγκεκριμένη ομάδα και αν μπορεί φέτος να αλλάξει τη μοίρα της και να φανεί περισσότερο ανταγωνιστική.

Αν έρθουν κι άλλες «στραβές» τόσο νωρίς στη σεζόν; Κανείς δεν ξέρει ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις σε έναν σύλλογο που το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει πως δε διστάζει να προχωράει σε αλλαγές άμεσα αν το πράγμα στραβώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ