Λείπει ήδη η εξυγίανση!

Λείπει ήδη η εξυγίανση!

Καλό το «ξεκατίνιασμα» των πρώην πλέον συμμάχων αλλά αυτή η γλυκιά εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η εξυγίανση του Γραμμένου, του καλού του ποδοσφαίρου, των Κυριακών που επέστρεψαν και του καλύτερου πρωταθλήματος λείπει ήδη…

Πόσο δίκιο είχαν! Τέτοια εξυγίανση που βίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την περασμένη Κυριακή και τον «θάνατο» της με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη δεν την είχε γνωρίσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια εβδομάδα πια μετά το φινάλε της είναι αλήθεια πως… λείπει ήδη! Αυτή η αγνή προσπάθεια της «τρόικας» αρχικά που ξεκίνησε τρία χρόνια πριν (με την απαιτούμενη προπαγάνδα στο φουλ βεβαίως-βεβαίως), πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου, γιγαντώθηκε με την εξομάλυνση της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ του Θόδωρου Θεοδωρίδη και εδραιώθηκε με τον Γραμμένο στις εκλογές της… αδέσμευτης ΕΠΟ τον περασμένο Αύγουστο μας πρόσφερε τόσα και τόσα πρωτοποριακά φαινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και μην στέκεστε βεβαίως στο όπλο που είχε στη θήκη του ο Ιβάν Σαββίδης. Όσοι το κάνετε είστε εχθροί του καλού του ποδοσφαίρου. Όπως άλλωστε έχουν δηλώσει όλοι όσοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ, μα όλοι, δεν έγινε και τίποτα. Δεν το έβγαλε από την θήκη του (fact) δεν έριξε και καμιά στον αέρα (fact). Δεν απείλησε μπουκάροντας οπλισμένος μαζί με τους άνδες της προσωπικής του ασφαλείας. Δεν ήταν καν σε έκρυθμη κατάσταση όπως άλλωστε τόνισαν και οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ στο δικαστήριο, όπως γράφουν καθημερινά και οι «δικηγόροι» του ΠΑΟΚ στα ΜΜΕ.

Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ, κ. Γεροντίδης, όσοι έχουν νόμιμη άδεια οπλοφορίας μπορούν να το έχουν μαζί τους και στις εξέδρες!

Ναι, κυρίες και κύριοι επιτέλους δόθηκε λύση και για τους κυνηγούς! Πηγαίνουν τα ξημερώματα στο βουνό για κυνήγι και κατεβαίνοντας ώρες μετά δεν χρειάζεται καν να πάνε από τα σπίτια τους για να αφήσουν τα τουφέκια τους! Μαζί με την άδεια οπλοφορίας, βάζουν στους ώμους τα όπλα και μπαίνουν στην Τούμπα, και στην κάθε Τούμπα, για να δουν το ματσάκι από την εξέδρα. Και στο τσακίρ κέφι, στο γκολ ας ούμε (που λέει και ο Παράσχος) ρίχνουν και μια ντουφεκιά στον αέρα! Δεν θα πετύχουν κανένα, αρά γιατί να το κάνουμε θέμα άλλωστε.

Αφού λοιπόν λύσαμε το σοκ των χαμουτζήδων και του κράτους της Αθήνας που κάνει πόλεμο στον ΠΑΟΚ για το όπλο που τυχαία είχε στη θήκη του ο Ιβάν Σαββίδης και οι εχθροί του καλού του ποδοσφαίρου το έκαναν τόσο μεγάλο θέμα με τον γίγαντα Φωκά (τον βουλευτά του ΠΑΟΚ όπως αυτοπροσδιορίζεται άλλωστε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων που με λίστα και όχι με σταυρό εκλέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, χωρίς να έχει εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015) να τονίζει πως «τι έγινε, πως κάνετε έτσι για ένα πιστόλι, το θέμα είναι πως δεν υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ» συνεχίζουμε τις όμορφες αναμνήσεις της εξυγίανσης.

Ξεχωριστή αναμφίβολα η… Σκουτεριάδα. Του προέδρου της επιτροπής Εφέσεων κ. Σκουτέρη για τον οποίο υπάρχει ήδη δίωξη για την απόφαση του να… νομοθετήσει όπως νομίζει ο ίδιος για να μπορέσει να ρίξει την ποινή του ΠΑΟΚ. Τον κ. Σκουτέρη που μέσα σε 12 ώρες έβγαλε απόφαση μαζί με τους άλλους δύο εφέτες καταργώντας τον πειθαρχικό έλεγχο αλλά το σκεπτικό της απόφασης ακόμη αγνοείτε μια εβδομάδα μετά! Οι πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Γραμμένο, να κάνει αγώνα για να βρεθεί το σκεπτικό ελέγχονται…

Μια εβδομάδα μετά την μεταμεσονύχτια απόφαση που εξαφάνισε το -3 του ΠΑΟΚ και το κεκλεισμένων των Θυρών το σκεπτικό το περιμένουμε. Και πως κάνετε έτσι, θα πουν οι άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα; Μήπως έριξε και καμιά στον άερα;

Και είναι αλήθεια πως τι σκεπτικό να γράψει ο άνθρωπος όταν αναγκάστηκε να τετραγωνίσει τον κύκλο. Το κακό βεβαίως είναι πως θα χρειαστεί άμεσα να το βρει και να το παραδώσει καθώς ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για να ανατρέψει το… νομοθέτημα του κ. Σκουτέρη.

Την ίδια ώρα οι ΦΙΦΑΙΟΙ (οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ δηλαδή) που είναι στην Ελλάδα έχουν φρίξει! Βλέπετε και αυτοί χαμουτζήδες είναι, το κράτος των Αθηνών εξυπηρετούν, όπως άλλωστε και τα Παγκόσμια ΜΜΕ που είχαν το θράσος να στοχοποιήσουν τον Σαββίδη που έχει κάνει τόσες επενδύσεις (fact) και όπως δήλωσε και ο Μίχελ στην Ρωσία μόλις δύο φορές έχει μπουκάρει στον αγωνιστικό σε έξι χρόνια στην Ελλάδα. Μόλις δύο!Που να το το πεις και να βρεις το δίκιο σου Μίχελ!

Βέβαια δεν έχουν φρίξει οι ΦΙΦΑΙΟΙ μόνο για το πιστόλι αλλά και για όλα όσα έχουν συναντήσει τις τελευταίες μέρες. Από την Τούμπα και το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε άλλωστε ο Χούμπελ, αυτές τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές τα έχουν δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως είναι κομμάτακι και δικιά τους ευθύνη, όπως και του Θόδωρου Θεοδωρίδη που έκανε τα στραβά μάτια για τις «ομορφιές» της εξυγίανσης από την αρχή του πρωταθλήματος. Τώρα τρέχουν.

Από κοντά και η «δεύτερη φορά αριστερά». Η Κυβέρνηση που επέτρεψε και δούλεψε σκληρά για να έχουμε την εξυγίανση που είχαμε ξαφνικά είδε το φως το αληθινό. Και ενώ πριν από δύο-τρεις εβδομάδες ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης πανηγύριζε για την εξυγίανση και το πόσο καλό έχει κάνει η Κυβέρνηση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα είδε πως όσα έλεγε ήταν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Είδε πως η εξυγίανση ήταν φούσκα, μότο όλων όσων θέλησαν να πολεμήσουν με κάθε όπλο τον Ολυμπιακό απλά για να τον ρίξουν. Χωρίς να έχουν καν την ευφυΐα να σκεφτούν πως όταν τον ρίξουν είναι αδύνατον να πάρουν και οι τρεις το πρωτάθλημα. Τρεις ήταν βεβαίως μέχρι τον Κύζα, όταν ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός «εξυγιάνθηκε» πρώτος και αποχώρησε.

Αλλά και οι δύο που έμειναν, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Σαββίδης και Μελισσανίδης το έβλεπαν το έργο. Για την ακρίβεια το έβλεπε κυρίως ο Μελισσανίδης μετά την «πιστολιά» του Καλφόλγου.
«Αρματωμένος» όμως με όλους τους… ευεργέτες του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε την «μάχη» του και τώρα δείχνει νικητής.

Λέω δείχνει γιατί η 5ωρη «μάχη» στο δικαστήριο δεν φαίνεται να έπεισε απόλυτα τον Καποδίστρια για το ποια ομάδα ευθύνεται για την διακοπή του αγώνα. Αν τον είχε πείσει δεν θα έψαχνε στο φινάλε της εκδίκασης τον Κομίνη για να του στείλει υπόμνημα.

Ναι, είναι και αυτό ένα κατόρθωμα της εξυγίανσης. Στο ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων, το ντέρμπι που θα έκρινε πολλά για τον πρωταθλητή, το ντέρμπι των δύο πρωτομαστόρων της εξυγίανσης, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όχι απλά δεν τελείωσε ποτέ, αλλά μια εβδομάδα μετά ακόμη περιμένουμε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για αυτό!

Και θα το μάθουμε την Δευτέρα όταν ο Κομίνης (ούτε ψύλλος στον κόρφο του) αποφασίσει να υποδείξει ξεκάθαρα τι έγινε και ποιος ευθύνεται απαντώντας στον αθλητικό δικαστή. Έτσι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της 20ετιας! Αλήθειες μόνο!

Και όλα αυτά βεβαίως, πρωτόδικα, γιατί στην Εφέσεων όποιος και αν πάει, ακόμη και αν πάνε και οι δύο, you never know! Μπορεί με καμιά απόφαση στις 4 τα ξημερώματα να γραφτεί νέος πειθαρχικός κώδικας και να τιμωρηθεί ο… γιατρός του Ολυμπιακού για να δικαιωθεί και ο τίμιος αγώνας του ΠΑΟΚ και των βουλευτών του, εκτός και εντός Βουλής!

Την ώρα λοιπόν που ο Κυβερνητικός ΠΑΟΚ δείχνει στα «σκοινιά» το έτερο ήμισυ της εξυγίανσης, η ΑΕΚ, πανηγυρίζει γιατί βλέπει πως αν δικαιωθεί στα δικαστήρια θα πάρει το πρωτάθλημα.

Βεβαίως δεν θυμάται τίποτα για τις… κουταμάρες της εξυγίανσης και όλα όσα έλεγαν κάποιοι τόσο καιρό πριν. Όπως επίσης δεν θυμάται τίποτα για την υπόθεση Βάλνερ που… θεσμοθέτησε δύο φιέστες για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο, και όχι αυτό στα χαρτιά του Ολυμπιακού που παρεπιπτόντως δικαιώθηκε και στο CAS. Τώρα που αν το πάρει θα το πάρει με τον Ολυμπιακό να έχει -3 και τον ΠΑΟΚ – ούτε εγώ δεν ξέρω πόσο, θα είναι στο χορτάρι. Μέρος της εξυγίανσης και αυτό βεβαίως-βεβαίως…

Η πλάκα θα είναι ο Κομίνης στο… σφύριγμα της λήξης την Δευτέρα (την συμπληρωματική ντε) να αναφέρει πως η ΑΕΚ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια όταν την ενημέρωσε πως βλέποντας το… VAR του Ιβάν μέτρησε το γκολ στα αποδυτήρια, αυτό που είχε ακυρώσει 2 ώρες πριν. Και αν αυτό συμβεί, τότε θα πέσουν καμπάνες και για τους δύο με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα! Και κάπου εκεί η εξυγίανση, να μου το θυμηθείτε, να εμφανιστεί και πάλι. Άλλα προσωπικά δεν δίνω και πολλές πιθανότητες σε αυτό το ενδεχόμενο για να ξέρουμε και τι λέμε. Θα έχει πλάκα πάντως, θα είναι η απόλυτη τιμωρία της… εξυγίανσης που σκαρφίστηκαν για να κοροιδεύσουν τον κόσμο όλο, όλοι τους.

Μια που είπα VAR παραπάνω να θυμίσω πως ο Σαββίδης έχει πει ότι αν χρειαστεί θα το πληρώσει ο ίδιος για να μην γίνονται αδικίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και όλο αυτό το διάστημα που οι επόπτες δεν σήκωναν σημαία στα γκολ του ΠΑΟΚ ήταν ανθρώπινα λάθη. Και για ένα ανθρώπινο λάθος του Κομίνη και του Ποντίκη μπούκαρε ο Ιβάν στο γήπεδο. Αν υπήρχε το VAR και έλεγε άκυρο το γκολ δεν θα χρειαζόταν καν να μπουκάρει στο γήπεδο. Θα πήγαινε στην διαμορφωμένη αίθουσα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Και είναι, για να το κλείσω, θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν αγκαλιασμένοι (σε όλες τις κατηγορίες…) να ξεκατινιάζονται ανοικτά πλέον πάντα βεβαίως για το ποιος από τους δύο (ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ δηλαδή) θα μας φέρει επιτέλους τις «Κυριακές μας πίσω» και θα προσφέρει για το «καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου)!

Το ευχάριστο πάντως είναι πως ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα μη λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος!

Άρα μην φοβάστε! Όλα καλά θα πάνε! Ότι έχει πει ο Τσίπρας άλλωστε έχει γίνει! Μόνο το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ φαίνεται κομματάκι δύσκολο με τα δεδομένα που υπάρχουν αλλά πόσα να πετύχει ο άνθρωπος;

Υ.Γ. Για τον Γραμμένο τι να πεις και τι να γράψεις. Πιπέρι στο στόμα θα του έχουν τάξει αν αναφέρει τις τρεις λέξεις: ΠΑΟΚ, Τούμπα, Σαββίδης. Κλείνουμε μια εβδομάδα και ο «Πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου μας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δηλαδή ακόμη προφανώς δεν έχει μάθει τι έχει γίνει και διακόπηκε το πρωτάθλημα, ήρθε η ΦΙΦΑ εδώ κ.λ.π. Λογικά θα τα αναφέρει όταν θα δώσει στη δημοσιότητα και την λίστα με τις αμοιβές στην ΕΠΟ όπως είχε πει όταν to10.gr του έκανε πόλεμο. Την λίστα που ακόμη την ψάχνει για να την δημοσιοποιήσει μαζί με το… σκεπτικό του Σκουτέρη.

Όχι πως δεν τον κατανοούμε τον άνθρωπο, είναι σε δύσκολη θέση. Στον Ολυμπιακό έτρεξε να βγάλει ανακοίνωση και να τον χαρακτηρίσει ντροπή της Ελλάδας, στον Σαββίδη που είναι «δικός του» κατά δήλωση άλλωστε του προέδρου του ΠΑΟΚ τι να πει; Εδώ ακόμη δεν έχει παραιτηθεί. Αλλά γιατί να παραιτηθεί; Μήπως έριξε καμιά στον αέρα ο Σαββίδης; Όχι βεβαία, άρα προς τι τέτοια αναστάτωση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ